Stoiximan Basket League, Κολοσσός-Ιωνικός 88-81: Κατάφεραν να «επιβιώσουν» οι γηπεδούχοι

Stoiximan Basket League, Κολοσσός-Ιωνικός 88-81: Κατάφεραν να «επιβιώσουν» οι γηπεδούχοι

Ο Κολοσσός (3-1) κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα επί του Ιωνικού (1-3) μετά το μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο και πήρε μία σημαντική νίκη εντός έδρας με 88-81

kolossos23
Η 4η αγωνιστική έφερε αντιμέτωπους Κολοσσό Ρόδου και Ιωνικό στο κλειστό της Καλλιθέας, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα, αφού επικράτησαν του συνόλου του Σεγκούρα με 88-81 και ανάγκασαν τον αντίπαλό τους στην τρίτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf6x2kb6mr61-sf)


Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τον Ουίλιαμς κάνει το 8-6 στο 5' και να δίνει προσωρινά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 1:16 το παιχνίδι ήρθε πάλι στο μηδέν με τους τρεις πόντους του Μαργαρίτη (16-16), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο +5 για τον Ιωνικό με buzzer beater του Τζέρμαν (21-16).

Ο Αμερικανός συνέχισε να... πυροβολεί από την περιφέρεια και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 23-29 για τους Νικαιώτες. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 8 πόντους (25-33), ωστόσο ένα σερί των γηπεδούχων έφερε τη νέα ισοπαλία στον αγώνα με 33-33. Όσο και αν προσπαθούσε να ξεφύγει ο Ιωνικός, ο Κολοσσός έβρισκε απαντήσεις κυρίως με Ουίλιαμς και Φλόιντ που μαζί είχαν τους 25 από τους 43 πόντους της ομάδας τους στο πρώτο μισό, που ολοκληρώθηκε στο 45-46.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ουίλιαμς με 3/3 σουτ τριών πόντων άνοιξε την «ψαλίδα» για την ομάδα του Κατζούρη και το προβάδισμα των 8 πόντων ήρθε στα χέρια των γηπεδούχων (60-52). Στο 1:06 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Κολοβέρος έφερε ξανά το ματς στον πόντο (64-63).

Κλείσιμο
Φλόιντ και Τιλί έκαναν το 75-67, με τον Ιωνικό να ψάχνει την αντεπίθεση. Αυτή δεν ήρθε και η διαφορά πήγε στο +10 από το lay-up του Μαργαρίτη 1:38 πριν το τέλος. Ο Γόντικας με 2 εύστοχες βολές έφερε πιο κοντά την ομάδα του (86-80), ωστόσο δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα στον εναπομείναντα χρόνο και ο αγώνας στο 88-80 μετά από γλίστρημα του Κολοβέρου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην άτυχη στιγμή του Κολοβέρου που γλίστρησε στο παρκέ στα περίπου 27 δευτερόλεπτα που απέμεναν, ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω με 6 πόντους (86-80). Λίγο νωρίτερα ο Μαργαρίτης είχε ανεβάσει τη διαφορά στους 10 και είχε δώσει τον... αέρα που χρειαζόταν ο Κολοσσός για να παίξει το τελευταίο λεπτό.

Ο MVP: Ο Κένι Ουίλιαμς που μέτρησε 21 πόντους (6/10 τρίποντα), με 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος στα 32 λεπτά που παρέμεινε στο παρκέ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νίκος Χουγκάζ που σε 28:41 πέτυχε 4 πόντους, μάζεψε ένα ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και υπέπεσε σε 2 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 11 πόντους. Ήταν εκείνος που ανέβασε τη διαφορά στους 10 για τον Κολοσσό λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι γηπεδούχοι είχαν 21 ασίστ και 10 κλεψίματα, έναντι 16 και 3 των αντιπάλων.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το γλίστρημα του Κολοβέρου στα 27 δευτερόλεπτα που έδωσε την ευκαιρία στον Σλαφτσάκη να καρφώσει και να... σβήσει τις ελπίδες του Ιωνικού.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Κολοσσός έδειξε πείσμα και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη μπροστά στον κόσμο του, παρά την αντίδραση που έβγαζε ο Ιωνικός ανά περιόδους. Από την άλλη, ο Ιωνικός υπέστη την τρίτη του ήττα στο πρωτάθλημα και προβληματίζεται για τη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 45-46, 66-63, 88-81


Πηγή:www.gazzetta.gr

Η Αναστασία Τσιλιμπίου... χείμαρρος στο Gala: «Στο δικό μου παραμύθι ο Δράκος είμαι εγώ»

Καιρός: Βροχές σήμερα στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα - Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Rust: Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων - Το συνεργείο είχε αντικατασταθεί από ντόπιους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης