Super League 1 , Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-1: Νο Λεωφόρος, No party!

Super League 1 , Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-1: Νο Λεωφόρος, No party!

O Kαρλίτος ξαναβρήκε δίχτυα, αλλά για 4ο εκτός έδρας ματς στη Super League 1 ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς νίκη (3η ήττα στη σεζόν) - Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν, έχασαν με 2-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα που σκόραρε με τους Μπαράλες και Σονί

5408401
Σ' ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δε στάθηκε στο ύψος του και παρόλο που προηγήθηκε κατάφερε να χάσει και να χάσει έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή! 

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ.

Έτσι έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα του ντέρμπι και της τεσσάρας στον Ιωνικό. Ο Σέρβος τεχνικός που είναι οπαδός του «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», ξεκίνησε με τον Μπρινιόλη στην εστία. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Πούγγουρας με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Αλεξανδρόπουλος και Ρούμπεν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός χαφ ο Βιτάλ, δεξιός ο Χατζηγιοβάνης, ο Καρλίτος σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Παλάσιος.

Ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Καρμόνα, αριστερά ο Άλβαρεζ και ο Βαλιέντε με τον Καστάνο οι δύο στόπερ. Μουνάφο και Σανταφέ οι δύο αμυντικοί μέσοι. Σόνι, Σίτο και Κρέσπι η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Μπαράλες.

Φοβερή αντίδραση ο Αστέρας, «τιμώρησε» τα παιδικά λάθη του Παναθηναϊκού
Κλείσιμο
Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο τέταρτο(58%-42%) αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε τρόπο να διασπάσει την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα, ο οποίος δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις σχεδόν κάθε φορά που γέμιζε την μπάλα προς το κεφάλι του Μπαράλες, τον οποίο δεν μπορούσε να περιορίσει ο Πούγγουρας. Ο Άλβαρες από αριστερά δημιούργουσε ρήγματα στην άμυνα των «πρασίνων» και στο 11' απείλησε με σουτ που πέρασε άουτ, όπως έξω πέρασε και η κεφαλιά του Μπαράλες στο 17'. Οι γηπεδούχοι από το 15' και έπειτα κυριάρχησαν απέναντι σε ένα «τριφύλλι» που είχε μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές και δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα.

Στο 20' ο Σάντσες έβαλε την προβολή στην προσπάθεια του Μπαράλες και στο 30' κόντρα στην ροή του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός με φανταστικό επιθετικό τρανζίσιον βρήκε το γκολ. Ο Ρούμπεν έκλεψε στην μεσαία γραμμή, έπαιξε κάθετα στον Παλάσιος, ο οποίος απέναντι από τον Τσιφτσή... σέρβιρε στον Καρλίτος και ο Ισπανός στην κενή εστία πέτυχε το 8ο φετινό του γκολ.


Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και φοβερή. Στο 33' από αστείο λάθος του Πούγγουρα και πέναλτι στον Μπαράλες, ο Αργεντινός φορ έφερε το ματς στα ίσια από την άσπρη βούλα ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους έπειτα από λάθος βολέ του Μπρινιόλι, ο Σίτο έκανε πάρτι στην προβληματική δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού και με εξαιρετική «ξυραφιά» έδωσε έτοιμο γκολ στον Σονί, τον οποίο είχε χάσει ο Πούγγουρας που σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακός.

Ασφυκτική πίεση ο Παναθηναϊκός, είχε «απαντήσεις» ο Αστέρας και νίκησε!
Από την αρχή του δευτέρου μέρους και ενώ ο Γιοβάνοβιτς έκανε διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα(Ιωαννίδης αντί Βιτάλ και Κότσιρας αντί Χουάνκαρ) ο Αστέρας «κλείστηκε» στο δικό του μισό και από το 70' και έπειτα στο αμυντικό του τρίτο.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι αλλά του έλειψαν η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στα τελευταία 35 μέτρα του γηπέδου αλλά και οι σωστές επιλογές έξω από την περιοχή.
Οι «πράσινοι» δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις αλλά όχι την τεράστια ευκαιρία. Πολλές αλλά μικρότερης σημασίας φάσεις, καθώς σε αρκετές από αυτές οι παίκτες του Αστέρα είχαν καταπληκτικές αντιδράσεις πίσω από την μπάλα.

Ο Καστάνο στο 47' πρόλαβε τον Καρλίτος, στο 55' ο Σάντσες σούταρε άουτ, όπως άουτ πέρασε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη στο 61΄. Στο 76' ο Παλάσιος με σουτ εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο και στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε τρεις καλές στιγμές, με μεγαλύτερη εκείνη του Πούγγουρα, όπου στο 95' έστειλε άουτ την μπάλα με το κεφάλι.
Με πολύ δουλειά πίσω από την μπάλα ο Αστέρας κράτησε το 2-1 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο «τρίποντο».


MAN OF THE MATCH: Μεγάλο παιχνίδι από τον Καστάνο. Ο στόπερ του Αστέρα Τρίπολης είχε κομβικές επεμβάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισε» πολλές επικίνδυνες κατάστασεις για την άμυνα της ομάδας του και ήταν εξαιρετικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός στράικερ έκανε... πάρτι με τον Πούγγουρα στο πρώτο ημίχρονο. Κερδίζει το πέναλτι σε μια «σκοτωμένη» φάση και το εκτελεί σωστά για το 1-1. Στην ίδια κατηγορία τόσο ο Σίτο όσο και ο Άλβαρες, η αριστερή πλευρά του Αστέρα δηλαδή.
Για τους «πράσινους» ξεχώρισε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο Έλληνας στόπερ του Παναθηναϊκού ήταν εκτός τόπου και χρόνου, δεν μπόρεσε να.... κάνει καλά τον Μπαράλες και έχει τεράστια ευθύνη στο πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Λάθος κοντρόλ, απρόσεξο διώξιμο και πέναλτι πάνω στον φορ των γηπεδούχων σε μια «πεθαμένη» φάση. Στο δεύτερο γκολ επιτρέπει στον Σονί να σκοράρει σαν σε προπόνηση, ολοκληρώνοντας την τραγική ανασταλτική συμπεριφορά των παικτών του «τριφυλλιού».

Η ΓΚΑΦΑ: Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός πορτιέρε «πουλάει» την μπάλα με βολέ στην φάση του 2-1 και δίνει την ευκαιρία στον Αστέρα Τρίπολης να απειλήσει. Και στην ίδια κατηγορία και οι τρεις «πράσινοι» που δεν κατάφεραν στην συνέχεια της ίδιας φάσης να σταματήσουν τον Σίτο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Φωτιά. Ορθά η Κουρομπίλια ακυρώνει ως οφ-σάιντ γκολ του Χατζηγιοβάνη στο 15' ενώ επίσης ορθά κατακυρώνει αρχικά το γκολ του Καρλίτος στο 30', καθώς ο Παλάσιος δεν ήταν εκτεθειμένος, όπως «σφράγισε» και το VAR.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε και πάλι την ίδια... αρρώστια μακριά από την Λεωφόρο, έχασε και στην Τρίπολη αν και προηγήθηκε στο σκορ με τον Καρλίτος. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν αστεία λάθη στην άμυνα, ενώ οι Αρκάδες έβγαλαν τρομερή αντίδραση στο διάστημα 30-45 και είχαν πολύ καλή ανασταλτική συμπεριφορά στο δεύτερο μέρος, κρατώντας μέχρι τέλους το υπέρ τους 2-1.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης