Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ανάσα με ήρωα Κότσαρη - Δείτε το γκολ

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ανάσα με ήρωα Κότσαρη - Δείτε το γκολ

Ο Κότσαρης είναι ο ήρωας του 92, ο Περέα ο μοιραίος του ΠΑΣ Γιάννινα με το χαμένο πέναλτι και ο Απόλλων Σμύρνης με το γκολ του Ιωαννίδη έκανε... σεφτέ στις νίκες (1-0) στο πρωτάθλημα

5408160
Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πήρε σήμερα (23/10) ο Απόλλων Σμύρνης, που κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας τον Ιωαννίδη για σκόρερ και τον γκολκίπερ του Κότσαρη για απόλυτο MVP!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κότσαρη στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Αλβες, Ντομίνγκες, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Κάστρο στα «6αρο-8άρια», τους Λα Πάρα, Τσιλούλη στα άκρα και τον Παμλίδη κοντά στον φορ Ντάουντα.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ στον άξονα, τους Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι στα άκρα και τους Περέρα, Μιλιτσεάνου φορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf6zhq55pdjd-sf)


Πρώτο ημίχρονο χωρίς ρυθμό/φάσεις, ξεχώρισε ο Περέα
Το πρώτο ημίχρονο αποτυπώνεται ανάγλυφα με μόνο μία παροιμία. Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Οι δύο ομάδες πήγαν σε σετ παιχνίδι, η κατοχή ήταν μοιρασμένη και η αναμέτρηση κυλούσε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. Ο Απόλλων κατέγραψε μία καλή στιγμή με το σουτ του Παμλίδη που πέρασε άουτ (8'), ενώ ο ΠΑΣ είχε σε καλή ημέρα τον Περέα. Ο Κολομβιανός έβγαινε αρκετές φορές μακριά από τα καρέ του Κότσαρη και έπαιρνε μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, σε 2-3 κούρσες του επέτρεψε στην ομάδα του να «πατήσει» με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ (τόσο σε οργανωμένη άμυνα όσο και φάση τρανζίσιον), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν «καθαρή» ευκαιρία και προσπαθούσαν να απειλήσουν, χωρίς επιτυχία, με μακρινά σουτ. Χαρακτηριστικό του πόσα πολλά προβλήματα δημιουργούσε ο Κολομβιανός φορ στην άμυνα του Απόλλωνα είναι πως οι Φατιόν, Κάστρο, Αλβες είδαν σε αυτό το διάστημα κίτρινη για μακραρίσματά τους σε εκείνον. Ετσι το 0-0 της ανάπαυλας χαρακτηρίζεται φυσιολογικό.

4+1 αλλαγές στην ανάπαυλα ελέω εικόνας
Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό των «πολλών» που ήθελαν να αλλάξουν οι προπονητές στην ανάπαυλα λόγω της εικόνας των ομάδων τους είναι πως στο ημίχρονο έγιναν 5 αλλαγές. Εκείνη του Αλβες με τον Λισγάρα ήταν αναγκαστική (ο Πορτογάλος υπέστη τράβηγμα), όμως έγιναν και 4 (από 2) στο μεσοεπιθετικό σκέλος. Για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκαν οι Μαρτίνες στο «10» και ο Ιωαννίδης στο «9» (ο Παμλίδης πέρασε στα άκρα), ενώ για τον ΠΑΣ οι Μορέιρα στο «φτερό» και ο Παν. Τριάδης κοντά στον Περέα.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ
Μάλιστα τα δεδομένα στο δεύτερο μισό άλλαξαν πολύ νωρίς, όταν μόλις στο 48' ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ. Τότε σε εκτέλεση κόρνερ ο Ντομίνγκες πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πίρσμαν έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο 27χρονος φορ που πήρε το «ριμπάουντ» την έστειλε στα δίχτυα με προβολή. Αυτόματα η αναμέτρηση απέκτησε... άλλη ομορφιά και φυσικά διαφορετική προσέγγιση.
Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έβαλαν τον όρο «διαχείριση» στο... λεξιλόγιό τους. Σε μεγάλο βαθμό λογικά, αφού το διακύβευμα για εκείνους ήταν, κακά τα ψέμματα, πιο μεγάλο καθώς έψαχναν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν. Ετσι έδωσαν χώρο στον ΠΑΣ, πρόσεχαν τα «μετόπισθέν» τους και... περίμεναν να βγουν στην κόντρα, εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα. Ετσι το παιχνίδι κυλούσε με τους φιλοξενούμενους να κρατούν μπάλα αλλά ως εκεί, καθώς δεν απειλούσαν ουσιαστικά.

Ο Κότσαρης «κατέβασε ρολά» και κράτησε το «μηδέν»
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Απόλλων με την είσοδο του Βιτλή έβαλε 2 μπακ στην αριστερή του πλευρά (εκείνον και τον Τουτουαρίμα), ενώ ο «Αγιαξ της Ηπείρου» με εκείνες των Παντελάκη, Μίνα «γύρισε» τη διάταξή του σε 3-5-2 και θέλησε να παίξει φουλ επίθεση. Τότε ήταν που «μίλησε» ο Κότσαρης, καθώς ο 25χρονος γκολκίπερ... κατέβασε ρολά. Αρχικά (87') απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ στην κίνηση που έκανε ο Μίνα και στο 90'+3' είπε «όχι» στον Περέα από τα 11 βήματα. Τότε καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών σε χέρι του Μπαξεβανίδη και ο Κολομβιανός ανέλαβε την εκτέλεσή της. Ομως ο πορτιέρε της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα. Δευτερόλεπτα μετά τελείωσε η αναμέτρηση.

MVP: Ο Κότσαρης. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα για 87 λεπτά δεν είχε χρειαστεί να επέμβει καταλυτικά στο ματς. Από εκείνο το σημείο όμως και μέχρι το φινάλε ήταν... ανίκητος. Αρχικά στο σουτ του Μίνα και φυσικά στην εκτέλεση πέναλτι του Περέα στις καθυστερήσεις.

Στο ύψος του: Ο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέρασε στο δεύτερο μισό στο ματς και με την «παρουσία» του στο δημιουργικό/οργανωτικό κομμάτι του Απόλλωνα «ζωντάνεψε» το παιχνίδι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Στο πρώτο μισό οι Παμλίδης και Περέα ήταν οι πιο δραστήριοι του γηπέδου.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μιλιτσεάνου. Ο Μολδαβός φορ του ΠΑΣ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και πέρασε απαρατήρητος.

Η «γκάφα»: Η φάση που καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών για τον Απόλλωνα ήταν «μην σου τύχει» για τον Μπαξεβανίδη, καθώς χωρίς πίεση βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο έμπειρος δεξιός μπακ θα ήταν «μοιραίος» για την ομάδα του, αλλά ο Κότσαρης «καθάρισε» για λογαριασμό του.

Το «στραγάλι»: Ο Μανούχος καταλόγισε σε ροή αγώνα το πέναλτι του Μπαξεβανίδη (το VAR συμφώνησε) και τα πήγε σχετικά καλά σε ένα ματς που δεν είχε τη «δύσκολη» φάση, αλλά πήγε στη
δύναμη κτλ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και πολύ...τακτική/σκοπιμότητα. Σίγουρα για τον ΠΑΣ μένει η... πικρία πως στις καθυστερήσεις έχασε πέναλτι, όμως μέχρι το 87' δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά τον Απόλλωνα που είχε ήδη ανοίξει το σκορ. Ματς που «φώναζε» ότι θα κριθεί στο γκολ, όπως και έγινε.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες (46' Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Τσιλούλης, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (68' Βιτλής), Ντάουντα (46' Ιωαννίδης), Φαν Λα Πάρα (46' Μαρτίνες)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (80' Παντελάκης), Κάργας, Πίρσμαν, Σναϊντερ (64' Μπρένερ), Καραχάλιος (80' Μίνα), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (46' Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Τριάδης)


Πηγή:www.gazzetta.gr

Η Αναστασία Τσιλιμπίου... χείμαρρος στο Gala: «Στο δικό μου παραμύθι ο Δράκος είμαι εγώ»

Καιρός: Βροχές σήμερα στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα - Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Rust: Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων - Το συνεργείο είχε αντικατασταθεί από ντόπιους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης