Super League 1, Ατρόμητος-Ιωνικός 0-2: «Διπλό» με υπογραφή Τουράμ και Άοσμαν

Super League 1, Ατρόμητος-Ιωνικός 0-2: «Διπλό» με υπογραφή Τουράμ και Άοσμαν

Με πρωταγωνιστές τους Τουράμ - Άοσμαν, οι οποίοι είχαν από ένα γκολ και μία ασίστ, ο Ιωνικός πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι, αφήνοντας τον Ατρόμητο ουραγό, χωρίς νίκη - Δυο δοκάρια οι γηπεδούχοι, ένα οι φιλοξενούμενοι

23atromitoss
Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Πίριτς κάτω από τα γκολπόστ. Γκαλβάο, Χατζηϊσαΐας και Παπαδόπουλος αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Ο Βασιλαντωνόπουλος δεξιός μπακ - χαφ, ο Καστεγιάνο αριστερός, Ντένιτς - Σάλομον συνέθεσαν το δίδυμο στον άξονα, οι Μπεντινέλι - Κλωναρίδης έπαιξαν στα άκρα και πλαισίωσαν τον Κουλούρη στην κορυφή.

Για τον Ιωνικό ο Χουτεσιώτης βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Οι Μύγας, Βαφέας, Ρομαό και Βαλεριάνος αγωνίστηκαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Γκοτσούλιας και Ντάλσιο πήραν θέση στον άξονα, οι Ματσούκας (δεξιά) και Καμπράλ (αριστερά) στα άκρα και ο Άοσμαν πίσω από τον Τουράμ.

Παιχνίδι με Κλωναρίδη, δοκάρι ο Χατζηισαΐας

Ο Ατρόμητος επέλεξε να επιτεθεί κυρίως από το δεξί φτερό με τον Κλωναρίδη. Από τα πόδια του περνούσαν σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, χωρίς όμως να προκύψει τελική μέχρι το 18', όταν η κεφαλιά του Χατζηισαΐα από εκτέλεση φάουλ του Καστεγιάνο κατέληξε στο οριζόντιο (η μπάλα βρήκε και στον Βαφέα προτού καταλήυξει στο δοκάρι).

Το σκορ άνοιξε τελικά ο Ιωνικός. Μετά από εκτέλεση πλάγιο του Γκοτσούλια από αριστερά, ο Άοσμαν έβαλε με τέτοιο τρόπο το σώμα του ώστε άφησε πίσω του τον Ντένιτς, ο οποίος έφερε ευθύνη για το ανεπιτυχές μαρκάρισμα. Ο Σύριος πρόλαβε και έκανε πάσα στον Τουράμ, παρά την πίεση του Παπαδόπουλου, και ο Βραζιλιάνος με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, τρία λεπτά μετά το τέρμα του Τουράμ. Ο Καμπράλ έκανε σουτ στην κίνηση από σέντρα του Μύγα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Το 3-5-2 δεν ήταν καθόλου αποδοτικό για τους γηπεδούχους. Οι γραμμές ήταν μακριά η μία από την άλλη, όλα τα γυρίσματα του Κλωναρίδη δεν έφερναν αποτέλεσμα, ενώ μάλιστα ακόμα και η τελευταία σημαντική ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου χάθηκε από τον Ιωνικό, όταν στο 45'+1' το σουτ του Τουράμ μέσα από την περιοχή και δεξιά, απέκρουσε ο Πίριτς.

Είσοδος Σπιριντόνοβιτς, αλλαγή διάταξης

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Παράσχος βλέποντας την εικόνα της ομάδας του αποφάσισε να αφήσει την τριάδα στην άμυνα. Αντικατέστησε τον Γκαλβάο με τον Σπιριντόνοβιτς και άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1. Ο Μπεντινέλι πίσω από τον Κουλούρη, δεξιά ο Κλωναρίδης και αριστερά ο Σπιριντόνοβιτς. Στο 48' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν πετάχτηκε ολομόναχος στην πορεία της μπάλας μετά τη μπαλιά του Καστεγιάνο, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε εκτός εστίας. Σπιριντόνοβιτς και Κλωναρίδης έκαναν το ένα σουτ μετά το άλλο, αλλά ο Χουτεσιώτης διατηρούσε την εστία του απαραβίαστη.


Τον «βούλιαξε» ο Άοσμαν

Την ώρα που ο Ατρόμητος πίεζε για την ισοφάριση και ο Σπανός είχε παράπονα από την ομάδα του που δεν κρατούσε μπάλα για να κόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων, στο 66' ο Άοσμαν με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-2, από πάσα του Τουράμ.

Στο 70' ο Μπεντινέλι είχε δοκάρι σε σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, ενώ οι προσπάθειες των Σάλομον, Σπιριντόνοβιτς και Πισάνο για να σκοράρουν από εκείνο το σημείο και μετά, έπεσαν στο κενό.

MVP: Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος φορ του Ιωνικού έκανε το 0-1, έδωσε την ασίστ στο 0-2 και αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που έκξανε τη διαφορά για την ομάδα της Νίκαιας. Όπως άλλωστε είχατε διαβάσει, «πάντα κάνει κάτι κόντρα στον Ατρόμητο».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπεντινέλι και Κλωναρίδης δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν. Παρά τα σουτ που επιχείρησαν, ήταν ανέφικτο να βρουν δίχτυα. Το ίδιο συνέβη και με τον Σπιριντόνοβιτς όταν μπήκε στο ματς, ενώ ο Κουλούρης αδυνατεί να βρει τον καλό του εαυτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Άοσμαν αποδείχθηκε κομβικός σε ένα ακόμη παιχνίδι του Ιωνικού. Ο Σύριος μετρά πια τρία γκολ και μία ασίστ σε επτά παιχνίδια με την ομάδα του και την οδήγησε στη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ηγετική εμφάνιση έκανε και ο Γκοτσούλιας, τα έδωσε όλα μέχρι τέλους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του «διπλού».

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ντένιτς φέρει ευθύνη στο 0-1 του Ιωνικού. Έχασε τον Άοσμαν, ο οποίος τελικά έδωσε ασίστ στον Τουράμ. Ο Σέρβος θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και να μην επιτρέψει στον Σύριο να πασάρει στον Βραζιλιάνο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Καραντώνη και των βοηθών του. Ο ρέφερι από την Ημαθία πέρασε απαρατήρητος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ποιος να το περίμενε ότι θα είχε τέτοια πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα ο Ατρόμητος. Η διοίκηση απέκτησε πρωτοκλασάτους για τα δεδομένα της ομάδας παίκτες και σε επτά αγωνιστικές αγνοείται η νίκη, με δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση για τον Ιωνικό, στην προσπάθεια που θα συνεχίσει να κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Γκοτσούλιας, Καμπράλ (90' Λουάν), Άοσμαν (67' Μπάσα), Ματσούκας (67' Μάναλης), Τουράμ (83' Κιάκος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Γκαλβάο (46' Σπιριντόνοβιτς), Βασιλαντωνόπουλος (74' Κιβρακίδης), Ντένιτς, Σάλομον, Καστεγιάνο, Κλωναρίδης, Μπεντινέλι (74' Κωτσόπουλος), Κουλούρης.

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
Α' Βοηθός: Αθανάσιος Κολοσιώνης
Β' Βοηθός: Δημήτριος Σαμοΐλης
4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκούλας
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου
AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Η Αναστασία Τσιλιμπίου... χείμαρρος στο Gala: «Στο δικό μου παραμύθι ο Δράκος είμαι εγώ»

Καιρός: Βροχές σήμερα στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα - Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Rust: Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων - Το συνεργείο είχε αντικατασταθεί από ντόπιους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης