Champions League: Σούπερ θέαμα και μεγάλες ανατροπές - Δείτε όλα τα γκολ

Champions League: Σούπερ θέαμα και μεγάλες ανατροπές - Δείτε όλα τα γκολ

Η αυλαία του 1ου γύρου των ομίλων του Champions League βρήκε τον Ρονάλντο να βάζει τη σφραγίδα του σε μία νέα απίθανη ανατροπή (3-2) της Μάντσεστερ επί της Αταλάντα - Μέχρι το 71' ο Βλαχοδήμος κρατούσε τη Μπάγερν στο 0-0, αλλά το φάουλ του Σανέ έφερε την κατάρρευση και το τελικό 0-4 - Στα υπόλοιπα ματς:  Γιουνγκ Μπόις-Βιγιαρεάλ 1-4, Λιλ-Σεβίλλη 0-0, Τσέλσι-Μάλμε 4-0, Ζενίτ-Γιουβέντους 0-1

rony-0
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έκανε ξανά, βρήκε δίχτυα και η Γιουνάιτεντ με σούπερ ανατροπή επικράτησε 3-2 της Αταλάντα και πέρασε στην κορυφή του ομίλου, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η Βιγιαρεάλ στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις,

Η Μπενφίκα άντεξε 71 λεπτά στο σφυροκόπημα της Μπάγερν, έχοντας και καλές ευκαιρίες, αλλά μετά το 0-1 οι Βαυαροί έκαναν ένα ακόμη πάρτι, με τη Γιουβέντους να λυγίζει στο φινάλε την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη

Αναλυτικά όλα τα ματς:

5ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Ντινάμο Κιέβου 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4gfxoexjv5-sf)



Κλείσιμο
Μπενφίκα-Μπάγερν Μονάχου 0-4

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4jhurodc21-sf)

Δεν σταματάει πουθενά. Η Μπάγερν είναι η απόλυτη «αυτοκράτειρα» του ομίλου, κάτι που απέδειξε και στη Λισαβόνα απέναντι στην μαχητική Μπενφίκα που από την πλευρά της όμως κατέρρευσε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και επέτρεψε στους Βαυαρούς να κάνουν το 3Χ3 με νέα παρέλαση (4-0).

Οι επιθετικές διαθέσεις των φιλοξενούμενων φάνηκαν από την αρχή της αναμέτρησης με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να αγγίζει το 0-1 με κεφαλιά, όμως τα ο Βλαχοδήμος απέτρεψε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση. Στο 33΄ήταν η σειρά της Μπενφίκα να απειλήσουν την αντίπαλη εστία όμως η βολίδα του Νούνιεζ εξοστρακίστηκε από τον εξαιρετικό Νόιερ, ο οποίος παράλληλα έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που καταγράφει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπάγερν.

Στο 39΄ το φαλτσαριστό σουτ του Σανέ έκλειψε το κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου, προτού ο Λεβαντόφσκι στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (43΄) με το VAR όμως να επεμβαίνει να ακυρώνει την προσπάθεια του Πολωνού. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο: με ακυρωμένο γκολ για τους Βαυαρούς... Ο Τόμας Μίλερ νίκησε τον Βλαχοδήμο όμως η τεχνολογία «έσβησε» εκ νέου το χαμόγελο από τα πρόσωπα των Γερμανών. Στο 70΄ το VAR δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όταν ο Σανέ έστησε τη μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των Πορτογάλων και με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ.

Το προβάδισμα της Μπάγερν λειτούργησε σαν μαχαιριά για τους παίκτες του Ζεσούς, οι οποίοι έχασαν το μυαλό τους με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αγωνιστική κατάρρευση. Αρχικά ο Έβερτον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (76΄) για να πάρει τη... σκυτάλη ο Λεβαντόφσκι και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (82΄). Το τελικό σκορ σημείωσε στο 85΄ο Λερόι Σανέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στη νίκη των Βαυαρών που έκαναν το 3Χ3 και βρίσκονται επάξια στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπενφίκα (Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Βερίσιμο, Βερτόνχεν, Οταμέντι, Αντρέ Αλμέιδα (40΄Γκονζάλβες), Μάριο, Βάιγκλ, Γκριμάλδο, Σίλβα, Νούνιες, Γιάρεμτσουκ (76΄ Έβερτον)

Μπάγερν Μονάχου (Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ (66΄Γκνάμπρι), Ζίλε, Ουπαμεκανό, Ερνάντεζ, Κίμιχ, Ζάμπιτσερ, Κομάν, Μίλερ (77΄Στάνισιτς), Σανέ, Λεβαντόβσκι


Βαθμολογία
1.Μπάγερν 9 (12-0)
2.Μπενφίκα 4 (3-4)
3.Μπαρτσελόνα 3 (1-6)
4.Ντ. Κιέβου 1 (0-6)

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αταλάντα 3-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4jaz3o9ni9-sf)

Το έκανε με τη Βιγιαρεάλ στις καθυστερήσεις, το έκανε και με την Αταλάντα! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος σταρ και με το γκολ του η Γιουνάιτεντ ολοκλήρωση μια απίθανη ανατροπή, επικρατώντας 3-2 των Μπεργκαμάσκι στο Ολντ Τράφορντ

Για πρώτη φορά η Γιουνάιτεντ είδε αντίπαλο να έχει προβάδισμα δυο τερμάτων στο «Ολντ Τράφορντ» τόσο νωρίς για το Champions League. Ομως για δεύτερη φορά στη διοργάνωση έκανε την απόλυτη ανατροπή! Το 2012 είχε γυρίσει το ματς κόντρα στη Μπράγκα κι εννέα χρόνια μετά το έκανε ξανά! Πρωταγωνιστής; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Πάσαλιτς στο 15ο λεπτό με προβολή από γύρισμα του Τζαπακόστα άνοιξε το σκορ για την Αταλάντα. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος η Γιουνάιτεντ, με πολλά προβλήματα στην άμυνα και αδυναμία στη δημιουργία, είδε την αντίπαλό της να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 28', όταν ο Ντεμιράλ βρέθηκε ανάμεσα σε Σο και Μαγκουάιρ (έβαλε τα χέρια του για να σταμτήσει τον αντίπαλο) και σκόραρε με κεφαλιά.

Η Μάντσεστερ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να απαντήσει και θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα, αλλά ο Φρεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 45', ενώ στις καθυστερήσεις το δυνατό σουτ του Ράσφορντ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και στο 53' μπήκε ξανά στο «κόλπο». Απίθανη ασίστ του Μπρούνο, ιδανικό τελείωμα του Ράσφορντ και το Ολντ Τράφορντ πήρε ξανά... φωτιά! Καβάνι και Πογκμπά βοήθησαν δημιουργικά, όμως η Αταλάντα ήταν αυτή που έχασε τεράστια φάση για να σκοράρει.

Στο 71' ο Ζαπάτα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ντε Χέα κράτησε την ομάδα του «ζωντανή». Απο την επέμβαση του Ισπανού φτάσαμε τέσσερα λεπτά αργότερα στο γκολ του Μαγκουάιρ για το 2-2. Η Μάντσεστερ πίεσε ασφυκτικά και στο 81' ο Κριστιάνο Ρονάλντο με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-2. Ο CR7 έχει βρει δίχτυα απέναντι σε 38 διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση και αποδεικνύει γιατί είναι ο... Μr Champions League.

Γιουνγκ Μπόις-Βιγιαρεάλ 1-4

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4jswdolkx5-sf)


Χρειάστηκε να φτάσει στην 3η αγωνιστική η Βιγιαρεάλ για να πετύχει την πρώτη νίκη της στο φετινό Champions League.

Βέβαια, η κάτοχος του Εuropa League φρόντισε να διαλύσει τους Ελβετούς με 4-1 και να μπει δυνατά στη μάχη της πρόκρισης.

Μόλις στο 6' ο Πίνο πέτυχε το 1-0 και στο 16΄ο Μορένο σημείωσε το 2-0. Οι Ελβετοί μπήκαν ξανά στο «κόλπο», όταν στο 77ο λεπτό ο Ελία πέτυχε το 2-1.

Εξαιρετικός ρυθμός, διαδοχικές φάσεις, όμως την ουσία την είχαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 88' ο Αλμπέρτο Μορένο σφράγισε τη νίκη και στις καθυστερήσεις ο Τσουκουέζε διαμόρφωσε το 4-1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Μαν. Γιουνάιτεντ 6 (6-5)
2.Αταλάντα 4 (5-5)
3.Βιγιαρεάλ 4 (7-5)
4.Γιουνγκ Μπόις 3 (3-6)

7ος όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 3-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4gi61brghd-sf)


Λιλ-Σεβίλλη 0-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4jfx2khik1-sf)


Άνοστη, άγευστη, λευκή ισοπαλία. Λιλ και Σεβίλλη παρουσίασαν υπερβολικά παθητική στάση και...σεβασμό η μια προς την άλλη, με αποτέλεσμα το ματς να ολοκληρωθεί χωρίς σκορ. Παράδοξη στρατηγική και για τις δυο ομάδες, αφού αμφότερες παραμένουν ακόμα χωρίς νίκη μετά το πέρας των πρώτων τριών αγωνιστικών του Champions League.

Αν πάντως κάποια πλησίασε περισσότερο στο πρώτο της φετινό τρίποντο στη φετινή διοργάνωση ήταν η Σεβίλλη, η οποία είχε εξασφαλίσει το υπέρ της ποσοστό κατοχής (57-43%) ενώ παράλληλα είχε (ελάχιστες) στιγμές όπου θα μπορούσε να είχε κάνει ζημιά στη γαλλική άμυνα.

Αντίθετα οι Γάλλοι εκπόνησαν παρόμοιο σχέδιο με εκείνο απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, με το αποτέλεσμα να παραμένει ίδιο. Λευκή ισοπαλία σε αμφότερα τα παιχνίδι, με το σύνολο του Γκουβερνέ να αποσπά ακόμα μια ισοπαλία στον όμιλο και να αρκείται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή δυο βαθμών.


Λιλ (Γκουβερνέ): Γκρμπιτς, Τσελίκ, Φόντε, Τζαλό, Ρεινίλντο, Ντέιβιντ, Ονανά, Αντρέ, Μπαμπά, Γιλμάζ, Σάντσες

Σεβίλλη (Λοπετέγι): Μπόνο, Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεκίκ, Ακούνια, Φερνάντο, Τότες, Ντελάνεϊ,Σούσο, Μιρ, Οκάμπος

Βαθμολογία
1.Ζάλτσμπουργκ 7 (6-3)
2.Σεβίλλη 3 (2-2)
3.Βόλφσμπουργκ 2 (2-4)
4.Λιλ 2 (1-1)


8ος όμιλος
Τσέλσι-Μάλμε 4-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4jswe5dgw1-sf)


Το βροχερό Λονδίνο δεν την εμπόδισε να αρπάξει από τον «λαιμό» τη Μάλμε και να κυριαρχήσει απόλυτα, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Έτσι όπως επέβαλλε η λογική και ο τίτλος του φαβορί που είχε εξαρχής η Τσέλσι.

Και το βράδυ κινήθηκε από νωρίς προς αυτή την κατεύθυνση, προμηνύοντας μια ακόμη μέρα στην (ευρωπαϊκή) δουλειά για την κάτοχο του τίτλου.

Το τελικό 4-0 από την αρμάδα του Τόμας Τούχελ είχε και δύο μεγάλα «αγκάθια», τους ισάριθμους τραυματισμούς των βασικών επιθετικών της, Ρομέλου Λουκάκου και Τίμο Βέρνερ, μην αφήνοντας έτσι τους Μπλε να χαρούν στο 100% το 2/2 εντός έδρας και την εδραίωση στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Με όπλο τον συνδυασμό δύο στόπερ, οι Μπλε πήραν τα ηνία από το 9ο λεπτό, όταν ο Τιάγκο Σίλβα σέρβιρε το παρθενικό γκολ του Αντρέας Κρίστενσεν σε 137 συμμετοχές με την Τσέλσι.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, προέκυψε η πρώτη ανάμικτη στιγμή. Ο Ζορζίνιο ευστόχησε μεν στο πέναλτι που κέρδισε ο Ρομέλου Λουκάκου, αλλά ο Βέλγος φορ τραυματίστηκε σε αυτή τη φάση και επικρατεί σοβαρή ανησυχία για το μέγεθος της ζημιάς. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 44' αποχώρησε τραυματίας και ο παρτενέρ του, Τίμο Βέρνερ, με πρόβλημα στη γάμπα που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον κρατήσει εκτός δύο εβδομάδες (στη χειρότερη πάνω από μήνα).

Χάβερτς (48') και Ζορζίνιο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όμως, έδωσαν θριαμβευτικό τόνο στο φινάλε, περιορίζοντας τους Σουηδούς σε μόλις δύο σουτ εκτός στόχου σε όλο το ματς. Έτσι, έγινε το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, το οποίο θα αποκτήσει όλη του την αξία με το διπλό στη Σουηδία σε δύο εβδομάδες, ώστε να κοιτάξει και την υπόθεση πρωτιά.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (65' Τζέιμς), Καντέ (65' Σαούλ), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ (66' Αλόνσο), Μάουντ, Βέρνερ (44' , Λουκάκου (23' Χάβερτς)

Μάλμε (Γιαν Νταλ Τόμασον): Ντάλιν (58' Ντιαβαρά), Λάρσον, Όλσον, Μπρόρσον, Νίλσεν, Μπέργκετ, Ινοσέντ, Κρίστιανσεν (59' Νάλιτς), Πένια (58' Ρακίπ), Τσόλακ, Μπιρμάντσεβιτς (46' Αμπουμπακαρί)


Ζενίτ-Γιουβέντους 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4jbaaq5rq1-sf)


Με γκολ του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι στο 86ο λεπτό, η Γιουβέντους απέδρασε από την Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ (0-1) και διεύρυνε το απόλυτο, πάντα στην κορυφή του 8ου ομίλου.

Αυτό που έψαχνε μετά την κάκιστη εκκίνηση στη σεζόν, ήταν η χαμένη ισορροπία. Και δείχνει πως τη βρίσκει η Γιουβέντους του Μαξ Αλέγκρι, χτίζοντας ένα άξιο νικηφόρο σερί σε Ιταλία κι Ευρώπη έστω και με σημαία το 1-0, το οποίο συνέχισε κόντρα στη Ζενίτ χάρη στον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και το γκολ του στο 68ο λεπτό.

Τέταρτη διαδοχική νίκη, λοιπόν, για τους Μπιανκονέρι με το ίδιο σκορ, έκτη συνολικά και όγδοο ματς στη σειρά χωρίς ήττα, δείγμα της σταδιακής επαναφοράς της Κυρίας στα στάνταρ της, μα και της σταθερής παραμονής της στην κορυφή του ομίλου με 3Χ3.

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κρίτσιουκ, Καραβάεβ (61' Σουτόρμιν), Κριστιακόβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Γουεντέλ, Μπάριος, Σάντος, Μάλκομ (69' Κουζιάεβ), Τζιούμπα (61' Αζμούν), Κλαουντίνιο

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο (58' Κουαδράδο), Λοκατέλι (58' Αρτούρ), Μπεντανκούρ (84' Ράμσεϊ), ΜακΚένι, Κιέζα, Μπερναρντέσκι (58' Κουλουσέφσκι), Μοράτα (76' Κεν)

1.Γιουβέντους 9 (5-0)
2.Τσέλσι 7 (5-1)
3.Ζενίτ 3 (4-2)
4.Μάλμε 0 (0-11)

Ειδήσεις σήμερα:

H νέα παραλλαγή «Δέλτα Plus» δεν θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας, εκτιμά Βρετανός ειδικός

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

ΗΠΑ: Μοντέλο του Instagram μαχαίρωσε τον φίλο της - Περιοριστικά μέτρα από το δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης