Συνεχίζει τον «πόλεμο» η FIFA: «Σκεφτόμαστε Μουντιάλ με διαφορετικές ομάδες ανά διετία»

Συνεχίζει τον «πόλεμο» η FIFA: «Σκεφτόμαστε Μουντιάλ με διαφορετικές ομάδες ανά διετία»

Νέα ριζοσπαστική πρόταση επεξεργάζονται στη FIFA, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και τους συνεργάτες του να κάνουν σκέψεις για διεξαγωγή Μουντιάλ με διαφορετικές ομάδες ανά διετία

infantinooo
Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση της FIFA για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δυο χρόνια και παρά τον πόλεμο που δέχονται από την UEFA, στα κεντρικά της Ζυρίχης είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν το όραμά τους μέχρι τελικής πτώσης.

Το πλάνο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για αναδιαμόρφωση των Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν σταματά όμως εκεί, αφού ο Τζιάνι Ινφαντίνο μαζί με τους συνεργάτες τους εκπονούν και ένα ριζοσπαστικό σενάριο που θα επιτρέψει τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων ομάδων στην κορυφαία διοργάνωση.

Όπως αποκαλύπτει το Associated Press, σε γενική συνέλευση παρουσία όλων των ομοσπονδιών - μελών, ο ισχυρός άνδρας της FIFA πρότεινε διεξαγωγή Μουντιάλ με διαφορετικές ομάδες ανά διετία προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ποικιλομορφία στη διοργάνωση, αλλά και το ενδιαφέρον από χώρες που διαχρονικά μένουν εκτός της τελικής φάσης.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες συμμετοχές και ίσως το καταφέρουμε αν έχουμε δυο Μουντιάλ με διαφορετικές ομάδες ανά δυο χρόνια. Δεν γνωρίζω ακόμα τι θα συμβεί, είναι κάτι που θα το εξετάσουν οι ειδικοί, αλλά είναι σίγουρα μια πιθανότητα που εξετάζουμε», αναφέρει ο Ελβετός με ιταλικές ρίζες σε καταγεγραμμένη ηχογράφηση, πρόταση που πάντως προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις από τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H νέα παραλλαγή «Δέλτα Plus» δεν θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας, εκτιμά Βρετανός ειδικός

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

ΗΠΑ: Μοντέλο του Instagram μαχαίρωσε τον φίλο της - Περιοριστικά μέτρα από το δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης