FIFA: «Βέτο» από 12 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στα σχέδια για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια - Απειλούν με αποχώρηση

FIFA: «Βέτο» από 12 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στα σχέδια για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια - Απειλούν με αποχώρηση

Δημοσίευμα κάνει λόγο για πρόθεση περισσότερων από 12 ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Ευρώπης ν' αποχωρήσουν από την FIFA, για να δείξουν ότι είναι απόλυτα αντίθετες με την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

italy-spain-hls_004436
Το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό πως η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επίσημη επιστολή της δημοσιποίησε προς όλα τα μέλη της πως σκέφτεται την ιδέα του Βενγκέρ για την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Σε πλήρη αντίθεση με τη γενικότερη άποψη που κυκλοφορεί και που δεν θέλει να υπάρξει τέτοια ιστορική αλλαγή στην κορυφαία ποδοσφαιρική «γιορτή», η FIFA φαίνεται πως προσπαθεί να πιέσει καταστάσεις.

Το Associated Press αναφέρει πως περισσότερες από 12 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ευρωπαϊκών χωρών απειλούν με αποχώρηση από τη FIFA για να δείξουν πως δεν συμφωνούν με την πιο συχνή διεξαγωγή του Μουντιάλ.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 12 από τις 55 ομοσπονδίες της UEFA είναι έτοιμες να αποχωρήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Πρόκειται κυρίως για ομοσπονδίες της Βόρειας Ευρώπης, όπως σημειώνεται.

«Αν η πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι σκανδιναβικές ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια, που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες τους, αντί για την πρόταση της FIFA» ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες σε κοινή ανακοίνωσή τους η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και οι Νήσοι Φερόες.

Ενδεχόμενη αποχώρηση των ομοσπονδιών από τη FIFA δεν επηρεάζει την παρουσία τους στην UEFA. Εξάλλου, και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντιτίθεται στα πλάνα της FIFA.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H νέα παραλλαγή «Δέλτα Plus» δεν θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας, εκτιμά Βρετανός ειδικός

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

ΗΠΑ: Μοντέλο του Instagram μαχαίρωσε τον φίλο της - Περιοριστικά μέτρα από το δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης