Super League 2: Σέντρα στις 31 Οκτωβρίου - Συνάντηση με Αυγενάκη για το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Super League 2: Σέντρα στις 31 Οκτωβρίου - Συνάντηση με Αυγενάκη για το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Οι εκπρόσωποι της Super League 2 έθεσαν το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου στον υφυπουργό Αθλητισμού - Τι έχει προτείνει η ΕΡΤ

5404201
Έπειτα από αναβολές επί αναβολών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 επισημοποίησε ότι το πρωτάθλημα αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση, στην οποία πάρθηκε οριστική -κατά τα φαινόμενα- απόφαση για την έναρξη της Λίγκας.

Νωρίτερα το απόγευμα αντιπροσωπεία της SL2 βρέθηκε με τον Λευτέρη Αυγενάκη με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν, και δη στο τηλεοπτικό, και ο Υφυπουργός τους είπε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους.

Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι της Super League 2 έθεσαν το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου (μέσω της ΕΡΤ) και του ποσοστού από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.gazzetta.gr η Δημόσια τηλεόραση όχι μόνον πρότεινε για τη μετάδοση του πρωταθλήματος να καταβάλει φέτος το ίδιο ποσό που κατέβαλε και πέρσι στις ομάδες της Super League 2 (3,1 εκ ευρώ), αλλά δέχθηκε να συμπεριλάβει στα φετινά δικαιώματα της ίδιας κατηγορίας και το ποσό που κατέβαλε πέρσι για την μετάδοση της Football League (1,2 εκ ευρώ). Να καταβάλει δηλαδή στο νέο πρωτάθλημα της SL2 συνολικά 4,3 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή έδωσε πέρσι και στις δύο κατηγορίες (SL2 και FL). Ωστόσο οι επιτελείς της Δημόσιας Τηλεόρασης ξεκαθάρισαν ότι το επιπλέον 1,2 εκ ευρώ δεν θα δοθεί ισόποσα σε όλες τις ομάδες, αλλά θα λάβουν τα χρήματα αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στους δύο ομίλους του νέου πρωταθλήματος.

Επιπλέον η ΕΡΤ διευκρίνισε ότι είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της διαχειρίστριας και διοργανώτριας Αρχής της SL2 το πώς θα κατανεμηθεί το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ στις ομάδες των δύο ομίλων, όπως και το αν στο μπόνους θα συμπεριληφθούν και οι τέσσερις «μεγάλοι» (οι Β' ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ) οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν από τη Νομοθεσία να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία.

Η ανακοίνωση

Κλείσιμο
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου 19.10.2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, μετά τη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1) Να σταλεί επιστολή στην ΕΡΤ Α.Ε όπου θα επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της συνεργασίας των δυο πλευρών.
2) Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της SL2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 στις 31 Οκτωβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Cindy Kimberly: Το καυτό εξώφυλλο - Πώς έγινε διάσημη εν μία νυκτί

GNTM 4: Δοκιμασία αποχώρησης με... άρωμα σαπουνόπερας και «δασκάλους» Ντορέττα και Αργύρη - Δείτε βίντεο

Champions League: Πιτσιρικάς ανταλλάζει... τη μαμά του με τη φανέλα του Μέσι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης