Μπαρτομέου: Απλή επιπλοκή της... Covid-19 η δεινή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα

Μπαρτομέου: Απλή επιπλοκή της... Covid-19 η δεινή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα

Ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» αναφέρθηκε στο πώς δημιουργήθηκε το χρέος, αλλά και στον Εμπαπέ, τον οποίο οι Καταλανοί είχαν στο στόχαστρο το καλοκαίρι

bartomeu
Τη νομιμότητα και την αξιοπιστία του ίδιου και των διευθυντικών στελεχών του κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μπαρτσελόνα υπερασπίστηκε ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο πρώην πρόεδρος των Μπλαουγκράνα φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της καταλανικής τηλεόρασης αξιολογώντας όσα προέκυψαν από την γενική συνέλευση της Κυριακής, στην οποία αποφασίστηκε η αναβολή του ψηφίσματος για δάνειο 1,5 δισ. με γνώμονα το project «Espai Barca» για τις 23 Οκτωβρίου. Και μίλησε για πολλά και διάφορα, από το πώς η χασούρα έφτασε τα 481 εκατομμύρια ευρώ για το 2020-21 και το ότι θεωρεί τη δεινή οικονομική κατάσταση της Μπάρτσα μία απλή επιπλοκή λόγω Covid-19, ως την επιθυμία του Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2020, αλλά και την επιλογή των ειδικών της Μπαρτσελόνα να υπογράψουν τον Ουσμάν Ντεμπελέ αντί του Κιλιάν Eμπαπέ το καλοκαίρι του 2017!

«Η οικονομική κατάσταση προ-Covid είχε εγκριθεί από LaLiga και UEFA. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που η Μπαρτσελόνα είναι το πολυτιμότερο κλαμπ στον πλανήτη. Δεν βλέπω το δράμα, η κατάσταση είναι περίπλοκη λόγω της πανδημίας. Υπήρξαν απώλειες, αλλά οι αριθμοί του περασμένου Δεκεμβρίου έδειξαν ότι οι απώλειες δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν ως συνολικό "πλήγμα". Ατασθαλείες; Έλεγαν για πολλούς μήνες ότι πρέπει να κάνουμε οικονομικό έλεγχο, για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι κανείς από το διοικητικό συμβούλιο της θητείας μου δεν έβαλε "χέρι" στο ταμείο.

«Εξετάσαμε τη μεταγραφή του Εμπαπέ το καλοκαίρι του 2017, αλλά οι ειδικοί μας προτίμησαν τον Ντεμπελέ»

«Δεν ήταν καλή η απόφαση του Μέσι να αποχωρήσει. Πάλεψα πολύ για να τον κάνω να μείνει. Ήταν μια εποχή να που ήθελε να φύγει από το κλαμπ και μου είπε ότι δεν ήξερε, όμως, πού ήθελε να πάει. Δεν μπορούσα να επιτρέψω να μεταγραφεί σε έναν αντίπαλο της Μπάρτσα για το Champions League.

Η ιστορία του Μέσι στη Μπαρτσελόνα είναι μοναδική και θα ήθελα να έχει αποσυρθεί εδώ. Η περίπτωσή του δεν έχει να κάνει με αυτές των Φίγκο, Ριβάλντο, Νεϊμάρ. Μία από τις τεράστιες προσπάθειές μου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ήταν να συνεχίσει ο Μέσι στον σύλλογο».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Ο Γρηγόρης Πετράκος (με rapid test) έκανε πρεμιέρα στο εμβολιασμένο κοινό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης