Ο Αβδάλας έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη Stoiximan Basket League

Ο Αβδάλας έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη Stoiximan Basket League

Ο Νεοκλής Αβδάλας πέρασε στο παρκέ στο 1:40 για το φινάλε του αγώνα με τον Ιωνικό και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι

avdalas
Το δικό του, μοναδικό ρεκόρ, απολαμβάνει από το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 2021 ο 15χρονος Νεοκλής Αβδάλας, ο γιος του βετεράνου μπασκετμπολίστα και επί σειρά ετών αρχηγού του Σπόρτιγκ, Δημήτρη Αβδάλα.

Απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας κατάφερε να γίνει ο πιο νέος παίκτης στην ιστορία του «τριφυλλιού» που «πάτησε» παρκέ για επίσημο παιχνίδι αφήνοντας... πίσω του, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf2r2v8qrgup-sf)


Ο νυν παίκτης της Βενέτσια, στις 4 Οκτωβρίου 2012 και πιο συγκεκριμένα στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο, είχε πάρει χρόνο συμμετοχής από τον τότε προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη σε ηλικία 15 χρονών, 8 μηνών και 28 ημερών.

Αντίστοιχα, ο Αβδάλας αγωνίστηκε απέναντι στον Ιωνικό σε ηλικία 15 χρονών, 8 μηνών και 14 ημέρων! Ουσιαστικά πέρασε τον Χαραλαμπόπουλο για... 14 ημέρες.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζουμε ότι το ρεκόρ της Stoiximan Basket League ανήκει στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είχε αγωνιστεί... απέναντι στον Παναθηναϊκό ως παίκτης του Περιστερίου σε ηλικία 14 χρονών, 6 μηνών και 2 ημερών. Στη δεύτερη θέση ο... επίσης νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Λευτέρης Μαντζούκας στο παιχνίδι του Προμηθέα Πάτρας με τον Ολυμπιακό σε ηλικία 14 χρονών, 7 μηνών και 6 ημερών!

Παράλληλα, έγινε ο 2ος νεότερος αθλητής που αγωνίστηκε στην Basket League μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη, που αγωνίστηκε σε ηλικία 14 χρονών, 6 μηνών και 2 ημερών. ως παίκτης του Περιστερίου.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Ο Γρηγόρης Πετράκος (με rapid test) έκανε πρεμιέρα στο εμβολιασμένο κοινό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης