Super League 1, Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-2: Έσπασε το ρόδι στο Αγρίνιο - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-2: Έσπασε το ρόδι στο Αγρίνιο - Δείτε τα γκολ

Με ένα σπουδαίο διπλό έκανε σεφτέ στις νίκες στη Super League 1  ο ΟΦΗ, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε με 2-1 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού των πολλών απουσιών - Με αυτογκόλ του Μαλή και πέναλτι του Νέιρα ήρθε το τρίποντο των Κρητικών

5401704
Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πήρε σήμερα (17/10) ο ΟΦΗ στο Αγρίνιο, καθώς κέρδισε τον Παναιτωλικό 2-1 και παράλληλα «έσπασε» την παράδοση που είχε στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τα «καναρίνια», όπου σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας μετρούσε μέχρι πρότινος 7 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Λούι, Μαλή, Βργκοτς, Αντούνες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Βαρόνε στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Ντουάρτε στα άκρα και τον Καρέλη κοντά στον φορ Βέργο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Επασί στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Βούρο, Πασαλίδη, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Γκαγιέχος στον άξονα, τον Νέιρα σε πιο ελεύθερο ρόλο, τους Λάμπρου, Τοράλ στα άκρα και τον Φαν Ντούινεν στην κορυφή της επίθεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf1ryyr3bkg1-sf)


Ο Καρέλης «έσπασε» το ρόδι

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» οι 2 ομάδες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το πρέσινγκ ψηλά. Ετσι κύλησε το πρώτο μισό, με αμφότερες να πιέζουν το bulid up των αντιπάλων τους. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και άνοιξαν νωρίς το σκορ, μόλις στο 7' όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Λούι ο Καρέλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ μετά τον Γενάρη του 2019. Ο 29χρονος το πανηγύρισε έντονα και λογικά.

Πολύ ωραία ενέργεια του Λάμπρου για το 1-1

Κλείσιμο
Η παραπάνω εξέλιξη όμως αντί να δώσει... ώθηση στα «καναρίνια», σα να τα... γύρισε πίσω. Ετσι στο επόμενο 15λεπτο-20λεπτο οι Κρητικοί πήραν τον έλεγχο με κατοχή στα επίπεδα του 65% και «φόρτωναν» τη δεξιά τους πλευρά. Οι πολλές ελλείψεις των «κυανοκίτρινων» στο μεσοεπιθετικό σκέλος (Ντίας, Μπαρμπόσα, Μεντόσα, στον πάγκο ο Φλόρες) δεν τους επέτρεπε να κρατήσουν μπάλα, ενώ και από τα αριστερά τους απουσίαζαν οι Χουχούμης, Περέιρα. Ετσι οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν το παιχνίδι στο αντίπαλο μισό και από εκεί (δεξιά) έφτασαν στην ισοφάριση στο 17'. Τότε ο Λάμπρου με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Μαλής άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Λίγο αργότερα ο Νέιρα απείλησε με σουτ μετά από τελική πάσα του Μαρινάκη και οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα.

Οσο πλησιάζαμε στην ανάπαυλα ο Παναιτωλικός πήρε εκείνος την κατοχή, πάτησε 1-2 φορές με αξιώσεις στα καρέ του Επασί, ενώ ο ΟΦΗ «φλέρταρε» με δεύτερο τέρμα στο 41' με την κοντινή κεφαλιά του Τοράλ σε στημένη φάση. Ετσι το φινάλε του πρώτου μισού βρήκε τον αγώνα ισόπαλο στο 1-1.

Μέσω VAR το 2-1 του Νέιρα

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με μία εκατέρωθεν τελική. Οι γηπεδούχοι έδειχναν δραστήριοι, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία και στο 60' έφεραν «τούμπα» το ματς. Τότε μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Φαν Ντάινεν που πέρασε λίγο άουτ ο ρέφερι Γρατσάνης ειδοποιήθηκε από το VAR να τσεκάρει τι έγινε για χέρι του Καρέλη. Μετά από έλεγχό του έδειξε την άσπρη βούλα και ο Νέιρα ευστόχησε από τα 11 βήματα. Πλέον οι Κρητικοί είχαν την ψυχολογία.

Ευκαιρίες και για 3ο γκολ από τον ΟΦΗ

Τα «καναρίνια» θέλησαν να «φρεσκάρουν» την ομάδα τους με την είσοδο των Φλόρες, Ζεστέντ και η «απάντηση» των φιλοξενουμένων ήταν να «γυρίσουν» σε 3-4-3, με πρόθεση να «κλειδώσουν» τα «μετόπισθέν» τους και να ψάξουν ακόμη ένα γκολ στον κενό χώρο.

Στο πρώτο κομμάτι τα κατάφεραν αφού δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν «καθαρή» φάση, ενώ με «πρωταγωνιστή» τον Ντουρμισάι που έπαιζε στα άκρα θα μπορούσαν να βρουν και 3ο γκολ. Ο 25χρονος απείλησε για πρώτη φορά στο 72' (μπλόκαρε ο Μελίσσας), στο 80' με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στη ρίζα της δοκού και μετά «στρώθηκε» στον Καστάνιος που από πλεονεκτική θέση πλάσαρε ψηλά άουτ, ενώ στο 86' «έστρωσε» στον Νέιρα, αλλά και πάλι ο Μελίσσας αντέδρασε σωστά (όπως και στο σουτ του Μαρινάκη στο 78').

MVP: Ο Νέιρα. Οργάνωσε το παιχνίδι των Κρητικών, αρκετές φορές τους έβγαλε έξυπνα στην επίθεση, σκόραρε από την άσπρη βούλα ενώ και θα μπορούσε στο φινάλε να βρει δίχτυα και 2η φορά.

Στο ύψος του: Ο Ντουρμισάι ως «ακραίος» και παρότι αγωνίστηκε για «σκάρτη» μισή ώρα είχε δοκάρι, ακόμη μία καλή ευκαιρία και «έφτιαξε» εκείνη του Νέιρα. Πολυ καλό ματς και από τον Λάμπρου, που ουσιαστικά του «ανήκει» το γκολ της ισοφάρισης και «δημιούργησε» την ευκαιρία του Τοράλ στο πρώτο ημίχρονο. Από τον Παναιτωλικό σταθερός ο Μελίσσας, καλό ματς και από τον Λούι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μόρσεϊ. Ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού δεν πήρε «πρωτοβουλίες», δεν βοήθησε ανασταλτικά και κυρίως στο δεύτερο μισό και μέχρι το 62' που αντικαταστάθηκε δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Παναιτωλικού στη φάση του 1-1, όπου ο Λάμπρου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για την παράλληλη και ουδείς τον ανέκοψε.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Γρατσάνης αποδείχθηκε ανέτοιμος να σφυρίξει ξανά ματς της μεγάλης κατηγορίας μετά από τον Απρίλιο του 2019. Το «έχασε» εντελώς. Δεν υπέδειξε φάουλ, κάποια τα έδινε «ανάποδα», οι παίκτες ελέω έντασης και κρισιμότητας του ματς πολλές φορές «αρπάχτηκαν», μπάλα παίζουν, και εκείνος έδειχνε να μην ξέρει τι να κάνει, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως κάποια στιγμή «κουβάλαγε» την μπάλα στο μισό και πλέον γήπεδο γιατί δεν είχε πλήρη αντίληψη που να δώσει συνέχεια μετά από μία διακοπή. Και γενικότερα το παιχνίδι είχε πάρα πολλές και οι γηπεδούχοι πολλές φορές διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις που γίνονταν και ζήτησαν περισσότερο έξτρα χρόνο στο φινάλε. Ο 37χρονος διαιτητής έκανε πολλά λάθη, «χάλασε» την αναμέτρηση, ενώ προκάλεσε τον εκνευρισμό – τις περισσότερες φορές εύλογα – όσων συμμετείχαν σε αυτό.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός των πάρα πολλών απουσιών ξεκίνησε ιδανικά το ματς, αλλά μετά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έβγαλε τις περισσότερες «καθαρές» ευκαιρίες και το «γύρισε». Θα μπορούσαμε να πούμε πως είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι, οι δύο ομάδες θέλησαν να βάλουν κάτω την μπάλα και να «παράγουν» ποδόσφαιρο, αλλά ελέω Γρατσάνη ήταν όλο διακοπές και στο τέλος εκνεύρισε τους πάντες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Λούι (79' Κορνέλιους), Μαλής, Βργκοτς, Αντούνες (79' Αποστολάκης), Τσιγγάρας (63' Φλόρες), Βαρόνε, Μόρσεϊ (63' Ζέστεντ), Καρέλης (79' Χρ. Μπελεβώνης), Ντουάρτε, Βέργος.
ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (74' Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης - Μεγιάδο, Γκαγιέχος,Τοράλ (57' Καστάινιος), Νέιρα, Λάμπρου (70' Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν (70' Γιαννούλης).


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Ενέργειας: Όφελος 4,5 δισ. ευρώ από τις ηλεκτρικές νησιωτικές διασυνδέσεις

Σόιμπλε: Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα θα είναι... απλός βουλευτής

Επάνοδος στην κανονικότητα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης