ΝΒΑ: Κάποτε έλεγαν Άγρια Δύση, όμως η Ανατολή του Γιάννη... τρομάζει (vids)

ΝΒΑ: Κάποτε έλεγαν Άγρια Δύση, όμως η Ανατολή του Γιάννη... τρομάζει (vids)

Το τζάμπολ στο ΝΒΑ πλησιάζει και το Gazzetta στέκεται στην πολύ απαιτητική φέτος Ανατολή και τον δύσκολο δρόμο που θα έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ για να κάνει το repeat

giannis
Τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά πριν το 2018, η Δύση... τρόμαζε. Πολλοί έκαναν λόγο για Άγρια Δύση, ενώ ο δρόμος για να φτάσεις στους τελικούς μέσω Ανατολής ήταν πολύ πιο εύκολος.

Πάντως αυτό φαίνεται να αλλάζει τις τελευταίες σεζόν, όπου η Ανατολή έχει ανέβει και πλέον υπάρχουν αρκετές ποιοτικές ομάδες στην περιφέρεια του Γιάννη Aντετοκουνμπο.

Το Gazzetta στέκεται στην... Άγρια Ανατολή και συγκεντρώνει όλες τις ομάδες που ανεβάζουν επίπεδο την περιφέρεια και θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στα playoffs.

Μπακς

Πρώτα απ' όλα υπάρχουν οι Μπακς. Οι διψασμένοι πρωταθλητές που δεν πρόκειται να φύγουν έυκολα από τη μέση και αναμένεται να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να... τρομοκρατήσει αντιπάλους και τη νέα σεζόν, δείχνοντας πως δεν έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα. Χόλιντεϊ και Μίντλετον συνεχίζουν στην ομάδα, η οποία πλην του Πι Τζέι Τάκερ δεν έχασε κανένα πρωτοκλασάτο μέλος της. Τα... ελάφια θα παίζουν με άλλον αέρα στα φετινά playoffs ως πρωταθλητές και ειδικά στην έδρα τους πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να... ξελγιστρήσεις. Ο Γιάννης... γλυκάθηκε από τον πρώτο του τίτλο και σίγουρα θα είναι πρόκληση για τον καθένα να τον αποκλείσει από την διεκδίκηση του back to back. Tώρα που άνοιξε η όρεξη, θα είναι δύσκολο να μπει κάποιος στο διάβα του Greek Freak, ο οποίος πλέον ξεκινά από άλλη βάση γιατί θα έχει ένα δαχτυλιδάκι στο χέρι του.

Νετς

Κατά πολλούς αποτελούν το φαβορί παρέα με τους Λέικερς για τον τίτλο. Πέρυσι άγγιξαν τους τελικούς, ωστόσο ο Κέβιν Ντουράντ και το μεγάλο του πόδι πάτησε γραμμή στο Game 7 και αντί για πρόκριση, το ματς πήγε στην παράταση, όπου οι Μπακς κατάφεραν να πάρουν την τεράστια πρόκριση. Oι Νετς μπορεί να έχουν τα θέματα τους με τον Κάιρι Ίρβινγκ να βρίσκεται πλέον εκτός ομάδας, αφού είναι ανεμβολίαστος, ωστόσο η ποιότητα ξεχειλίζει. Υπάρχουν αρχικά οι Ντουράντ-Χάρντεν, ενώ πολλές λύσεις αναμένεται να δώσουν οι Μιλς, Γκρίφιν, Χάρις, Όλντριτζ. Ο Νας θα είναι στη δεύτερη σεζόν του ως head coach και θα παρουσιαστεί σίγουρα πιο υποψιασμένος και το Μπρούκλιν έχει στοχεύσει στο δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρηθεί αποτυχία.

Xιτ

Πάμε και στο φιλόδοξο φέτος, Μαϊάμι του Godfather, Πατ Ράιλι. Οι Χιτ πριν δύο χρόνια έφτασαν στους τελικούς του ΝΒΑ και εκεί αν δεν είχαν χτυπηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς, τα πράγματα μπορει να ήταν διαφορετικά. Μετά από μια κακή περσινή σεζόν όπου έμειναν εύκολο εκτός από τον πρώτο γύρο, οι κινήσεις που έγιναν, φανερώνουν πως διψούν πάλι για μεγάλες στιγμές. Στο Μαϊάμι κατέφτασε ο πρωταθλητής του 2019 με τους Ράπτορς, Κάιλ Λάουρι και ο πρωταθλητής του 2021 με τους Μπακς, Πι Τζέι Τάκερ. Δύο ενέσεις ποιότητας μα πολύ περισσότερο εμπειρίας για τα κρίσιμα ματς των playoffs. Σίγουρα οι Μπάτλερ και Αντεμπάγιο θα είναι και φέτος οι ηγέτες της ομάδας σε περιφέρεια και ρακέτα αντίστοιχα, ενώ μένει να δούμε πόσο θα βοηθήσουν οι Χίρο και Ρόμπινσον με το εξωτερικό σουτ τους, με τον πρώτο να ψάχνει τρόπο να... σβήσει την δύσκολη περσινή σεζόν.

Σίξερς

Ακόμα μια ομάδα που ταλανίζεται από εσωτερικά θέματα, όπως οι Νετς. Οι Σίξερς ζουν το... σίριαλ Μπεν Σίμονς που δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει στη Φιλαδέλφεια και απέχει από ματς και προπονήσεις. Βέβαια ακόμα και έτσι υπάρχει ποιοτικό ρόστερ που μπορεί να πάει μακριά στα playoffs. Δίπλα στον εξαιρετικό και κυρίαρχο Εμπίντ, προστέθηκε ο Ντράμοντ που δεν έπιασε στους Λέικερς, αλλά όλοι γνωρίζουν την αξία του. Ο Χάρις δεν σταματά να βελτιώνεται, ενώ σημαντικά στελέχη του συλλόγου είναι πλέον οι Τάιμπουλ και Σεθ Κάρι, με τον έναν να συμπληρώνει τον άλλο σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα. Η Φιλαδέλφεια ψάχνει για χρονια μια καλή πορεία στα playoffs και δεν μπορεί να ξεχάσει το καλάθι πρόκρισης του Λέοναρντ στο Game 7 στους ημιτελικούς Δύσης του 2019. Ένα σουτ που θα μπορούσε να τους είχε αλλάξει την ιστορία. Ο Εμπίντ θέλει επιτέλους να οδηγήσει την πόλη της αδελφικής αγάπης στη μεγάλη σκηνή των τελικών και ίσως να ήρθε η στιγμή του.

Μπουλς

Φέτος το πράγμα δείχνει να αλλάζει για το Σικάγο, το οποίο ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φέτος την έχει δει αλλιώς και ονειρεύεται ξανά σπουδαίες στιγμές στα playoffs. Eντυπωσίασαν με τις κινήσεις τους στη free agency και πήραν εξαιρετικούς παίκτες. Απέκτησαν ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Λόνζο Μπολ , προσθέτοντας τους δίπλα στον ηγέτη τους, ΛαΒίν και δημιουργώντας μια εξαιρετική περιφερειακή βασική τριάδα, με Λόνζο Μπολ στο «1», Ζακ ΛαΒίν στο «2» και τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν στη θέση του small forward. Στην ομάδα υπάρχει και ο All Star Νίκολα Βούτσεβιτς που αποτελεί εγγύηση για τη ρακέρα τα τελευταία χρόνια. Μπορεί ακόμα και ο ίδιος να είπε πως η έλευση μπέρδεψε τους ρόλους στην ομάδα του Σικάγο, όμως πλέον το ρόστερ των Μπουλς ξεχειλίζει από ποιότητα. Oυάιτ και Καρούσο θα προσφέρουν πολλά ερχόμενοι από τον πάγκο, όπως και ο ταλαντούχος Πάτρικ Ουίλιαμς.

Ουίζαρντς

Μπορεί να μην έχει γίνει ντόρος, όμως οι... μάγοι έκαναν ωραία πραγματάκια το καλοκαίρι. Απέκτησαν τον Σπένσερ Ντίνγουιντι που έρχεται για να γίνει ο κουμανταδόρος της ομάδας στο «1», ενώ πήραν και τον Κάιλ Κούζμα που θέλει να αποδείξει πως είναι για πολλά παραπάνω από αυτά που τον προόριζαν οι Λέικερς. Εξαιρετική κίνηση και η απόκτηση του καλύτερου έκτου παίκτη του 2020 που όμως δεν ταίριαξε στους Λέικερς, Μόντρεζλ Χάρελ, ενώ ο Κάλντγουελ-Πόουπ που πήρε τίτλο με τους λιμνάνθρωπους το 2020 καταφτάνει για να συνεισφέρει με το τρίποντο και την άμυνα του. Φυσικά ο ηγέτης της ομάδας είναι ο πιστός μέχρι αυτή τη στιγμή, Μπράντλεϊ Μπιλ που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας.Τιμιότατες λύσεις από τον πάγκο δείχνουν οι Μπέρτανς και Κάλνγουελ-Πόουπ που φημίζονται για το σουτ τους, ενώ από τον 22χρονο Γκάφορντ περιμένουν να δώσει ποιτικά λεπτά και ξεκούραση στον Τόμας Μπράιαντ. Μην τους υποτιμάτε.

Σέλτικς

Κλείσιμο
Oι Κέλτες δεν είναι από τα μεγάλα φαβορί, αλλά δεν γίνεται να τους ξεγράψεις, παρόλο μπαίνουν στη νέα σεζόν με νέο προπονητή μετά την εποχή του Μπραντ Στίβενς. Το παιδί του Πόποβιτς, ο Ουντόκα έχει πάρει τα ηνία της ομάδας, στην οποία το δίδυμο Τέιτουμ-Μπράουν δεν σπάει και αναμένεται και φέτος να κουβαλήσουν την ομάδα. Μπορεί να έχασαν τον Κέμπα Ουόκερ που έφυγε για Νικς, ωστόσο απέκτησαν τον Ντένις Σρούντερ που θα προσφέρει πράγματα στον επιθετικό τομέα. Στην περιφέρεια υπάρχει και το σκυλί του πολέμου, ο Μάρκους Σμαρτ που χρειάζεται σε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και έχει υηλές βλέψεις. Δυνάμωσε και στη ρακέτα, εκεί όπου έφτιαξε ένα τιμιότατο διδυμο με Καντέρ και τον Χόρφορντ να επιστρέφουν. Έξυπνη προσθήκη ο τρίποντος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς θεωρείται project που θα στηριχθεί πολύ.

Xοκς

Δεν γίνεται να λείπουν από το... κάδρο οι Χοκς, αφού πέρυσι η παρέα του Ίρβινγκ, έφτασε μέχρι τους τελικούς Ανατολής, εκεί όπου υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Μπακς. Η Ατλάντα κάνει συνεχώς βήματα προόδου και ψάχνει την καθιέρωση ανάμεσα στους ισχυρούς της Ανατολής για να στείλει μήνυμα για τα χρόνια που θα έρθουν. Tα... γεράκια δεν έχασαν κανένα σημαντικό μέλος της ομάδας που έκανε τη σπουδαία πορεία πέρυσι. Ο Γιανγκ συνεχίζει να βρίσκεται στην πόλη που μεγαλούργησε ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ενώ συντροφιά θα του κρατούν και φέτος οι Κόλινς, Γκαλινάρι, Χουέρτερ, Λου Ουίλιαμς, Μπογκντάνοβιτς, Καπέλα, Χάντερ και Ρέντις. Στην άκρη του πάγκου ο άνθρωπος που απο τότε που ήρθε, άλλαξε το... τσιπάκι και την ψυχολογία του συνόλου, οδηγώντας τους στους τελικούς Ανατολής. Ο Νέιτ ΜακΜίλαν θα ψάξει άλλη μια εντυπωσιακή σεζόν σε μια ομάδα που δεν στερείται ταλέντου, παρά μόνο εμπειρίας, σε ένα τομέα που θα πρέπει να δουλέψει πολύ και κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης