Bundesliga: Πάτησε κορυφή με Χάαλαντ η Ντόρτμουντ, ήττα για Άιντραχτ πριν τον Ολυμπιακό

Bundesliga: Πάτησε κορυφή με Χάαλαντ η Ντόρτμουντ, ήττα για Άιντραχτ πριν τον Ολυμπιακό

Ο Χάαλαντ επέστρεψε με δύο γκολ, η Μπορούσια νίκησε την Μάιντς με 3-1 και πέρασε πρώτη στη Bundesliga, με ματς περισσότερο, ενώ η Χέρτα κέρδισε μετά από σχεδόν ένα μήνα, με 2-1 μέσα στην Φρανκφούρτη

24814571
Μετά από 27 ημέρες αποχής από τα γήπεδα, ο Χάαλαντ επέστρεψε και μαζί του η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανέβηκε στην κορυφή της Bundesliga, έχοντας παιχνίδι περισσότερο, μετά το σημερινό 3-1 επί της Μάιντς!

Ο αρχηγός Ρόις έβαλε τους Βεστφαλούς από νωρίς μπροστά στο σκορ, με το πρώτο του -και δη πολύ ωραίο- γκολ μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για να έρθει ο… επανακάμψας Χάαλαντ -που επέστρεψε μετά τις 19/09 και το ματς με την Ουνιόν Βερολίνου και να κάνει με πέναλτι το 2-0, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να δώσουν χαρακτήρα… θρίλερ, μειώνοντας τρία λεπτά πριν τη λήξη σε 2-1 με τον Μπούρκαρντ, αλλά ο Χάαλαντ «καθάρισε» οριστικά το «τρίποντο» για την Μπορούσια, σκοράροντας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στην αντεπίθεση.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα γενικά και τρία ματς στην Φρανκφούρτη χωρίς νίκη, η Χέρτα Βερολίνου κέρδισε με 2-1 την Άιντραχτ και… έδειξε τον δρόμο στον Ολυμπιακό, πριν τον μεταξύ τους αγώνα την προσεχή Πέμπτη για το Europa League…

Οι «πρωτευουσιάνοι» προηγήθηκαν με… γκολ από τα αποδυτήρια και την κεφαλιά του Ρίχτερ, ενώ έφτιαξαν κι άλλες φάσεις για να σκοράρουν. Κάτι που έκαναν στην επανάληψη, τελικά, με τον Έκελενκαμπ να μπαίνει στοπ ματς στο 60’ και τρία λεπτά μετά να κάνει το 0-2 για την Χέρτα!

Οι «αετοί» μείωσαν σε 1-2 με χτύπημα πέναλτι του Πασιένσια, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Σβόλοφ, αλλά απέτυχαν να φτάσουν στην… καθιερωμένη ισοπαλία, αγνοώντας την χαρά της νίκης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Κλείσιμο
Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ολιβερ Γκλάσνερ για την Άιντραχτ με σύστημα 3-4-3: Τραπ – Χίντερεγκερ, Χασέμπε, Εντικά – Τσάντλερ (46’ Τουρέ), Γιάκιτς (69’ Πασιένσια), Σόου, Κόστιτς – Χάουγκε, Λίντστρεμ (46’ Καμάντα), Λάμερς (60’ Μπορέ).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Παρασκευή, 15/10
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 5-0
(31’, 49’ Μπέμπου, 51’ Μπάουμγκαρτνερ, 74’ Γκάιγκερ, 87’ Πος)
Σάββατο, 16/10
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς 3-1
(3' Ρόις, 54' πεν., 90'+4' Χάαλαντ - 87' Μπούρκαρντ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου 1-2
(78' πεν. Πασιένσια - 7' Ρίχτερ, 63' Έκελενκαμπ)
Ουνιόν Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 2-0
(49' Αβονίγι, 82' Μπέκερ)
Φράιμπουργκ-Λειψία 1-1
(63' Γεόνγκ - 32' πεν. Φόρσμπεργκ)
Γκρόιτερ Φιρτ-Μπόχουμ 0-1
(80' Λοσίγια)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη (19:30)
Κυριακή, 17/10
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ (18:30)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης