Καραγκούνης: «Έρωτας η μπάλα, δεν θα σταματήσει ούτε στα βαθιά γεράματα»

Καραγκούνης: «Έρωτας η μπάλα, δεν θα σταματήσει ούτε στα βαθιά γεράματα»

Ο Γιώργος Καραγκούνης βρέθηκε στη Χίο ως τιμώμενο πρόσωπο από την Κιβωτό για τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων και μίλησε για τον δικό του μεγάλο έρωτα με τη μπάλα που δεν σταματάει ποτέ

karagounis
Η «τυπάρα», όπως έχει μείνει το παρατσούκλι του μετά και το Euro του 2004, ψάχνει συνεχώς ευκαιρίες να παίξει ποδόσφαιρο. Διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, όποτε του ζητηθεί να συμμετέχει σε παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα είναι από τους πρώτους που δίνουν το «παρών» και κάθε φορά που θα βρεθεί στο γήπεδο θα παίξει με ζήλο και όρεξη.

Έχοντας βρεθεί στη Χίο για τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων από την Κιβωτό, μίλησε για τα δικά του παιδικά χρόνια και την εποχή που ο Παναθηναϊκός τον κάλεσε στην Αθήνα για να ξεκινήσει μια λαμπρή πορεία στο ποδόσφαιρο.

Θυμάται πως οι γονείς του τον στήριξαν μέχρι τέλους και φυσικά τονίζει πως περιμένει κάθε φορά πως και πως να βάλει σορτσάκι και να παίξει μπάλα.

«Ο πάτερ Αντώνιος και όλοι οι εθελοντές έχουν κάνει πολύ σπουδαία δουλειά. Τα μικρά παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να είμαστε κοντά τους» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εμείς στις αλάνες μεγαλώσαμε και μετά είχαμε την ευκαιρία να έχουμε γήπεδα με χλοοτάπητα. Όλη τη μέρα με μια μπάλα παίζαμε, η μάνα μου στο χωριό φώναζε συνέχεια γιατί ξεχνούσαμε να γυρίσουμε σπίτι...».

Για το κάλεσμα του Παναθηναϊκού στην Αθήνα σχολίασε: «Όταν με διάλεξαν να πάω στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού 13 ετών ήταν μια μεγάλη απόφαση να φύγω από το χωριό. Οι γονείς μου, μου συμπαραστάθηκαν αφού άφησαν ό,τι είχαν και ήρθαν μαζί μου στην Αθήνα. Ήταν η χαρά και το όνειρο που είχα από μικρό παιδί να παίξω ποδόσφαιρο και μετά ήρθαν όλα τ' άλλα».

Κλείσιμο
Για τις αναμνήσεις που δεν θα σβήσουν ποτέ από το μυαλό του, ανέφερε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που γίναμε Πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου επαγγελματικό παιχνίδι και το πρώτο μου παιχνίδι με την Εθνική ομάδα».

Για τον μεγάλο στόχο που θα πρέπει να έχει κάθε παιδί για ν' ακολουθήσει αυτό που έχει επιλέξει, ο «Κάρα» δήλωσε: «Όταν έχεις ταπεινότητα, όσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις, μπορείς να έχεις και διάρκεια σε αυτό που κάνεις και να έχεις και επιτυχία».

Φυσικά, για την τωρινή του επαφή με το ποδόσφαιρο και τις ευκαιρίες που ψάχνει για να γίνεται ξανά παιδί, ο Γιώργος Καραγκούνης είχε να πει:

«Η μπάλα είναι έρωτας και δεν θα σταματήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Έχω την τύχη να παίζω κάποια παιχνίδια που μου δίνουν πολλή ενέργεια και χαρά. Όταν φοράς σορτσάκι και μπαίνεις στο γήπεδο είσαι παιδί και αυτό είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που μπορεί να σου δώσει ακόμα και τώρα το ποδόσφαιρο».

@Photo credits: video screen

Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Εξωπραγματικές εικόνες από Λα Πάλμα: Σκάβουν για να ξεθάψουν τα σπίτια από «βουνά» στάχτης

Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση και τα σχολεία που έκλεισαν λόγω κακοκαιρίας

Απολογία Έφης Κακαράντζουλα: Η εμμονή με τον Νώντα, το τηλεφώνημα για το βιτριόλι, η συγνώμη και το «αίσθημα εκδίκησης»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης