Πρώην παίκτρια αποκάλυψε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Αυστραλίας

Πρώην παίκτρια αποκάλυψε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Αυστραλίας

Σε μεγάλες αποκαλύψεις για την σκοτεινή πλευρά στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Αυστραλίας προέβη η πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Λίζα Ντε Βάνα που δεν δίστασε να φέρει στο φως γεγονότα σεξουαλικών επιθέσεων και εκφοβισμών

Lisa_de_Vanna_Linkoping
Η πρώην διεθνής με την Αυστραλία άσος Λίζα Ντε Βάνα αλλά και μια σειρά από άλλες πρώην Αυστραλές αθλήτριες αναφέρθηκαν στην τοξική κουλτούρα που υπάρχει στον αθλητισμό που περιλαμβάνει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, παρενόχληση, εκφοβισμό και αποπλάνηση.

Η 36χρονη άσος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις δικές της πληγές αφορμώμενη από ένα πρόσφατο περιστατικό που αφορά έναν τρέχοντα επαγγελματία παίκτη της Αυστραλίας.

«Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει. Έχω δει προβλήματα σε όλα τα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια - από άνδρες και γυναίκες - και τα κορίτσια που έρχονται πρέπει να είναι γενναία κι αυτά που έχουν περάσει από αυτό πρέπει επίσης να είναι γενναία και να γνωρίζουν πως δεν είναι μόνα τους», είπε στην «Daily Telegraph» του Σίδνεϊ.

«Έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση; Ναι. Έχω δεχθεί εκφοβισμό; Ναι. Έχω απομονωθεί; Ναι. Έχω δει πράγματα που με έχουν κάνει να νιώσω άβολα; Ναι», ανέφερε.

«Σε οποιονδήποτε αθλητικό οργανισμό, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, η αποπλάνηση, η εκμετάλλευση και η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με αρρωσταίνουν», τόνισε.

Οι ισχυρισμοί της υποστηρίχθηκαν και από την πρώην συμπαίκτριά της Ελίσα Καρνάβας και την πρώην προπονήτριά της Ρόουζ Γκαροβάνο.

Ενώ μια ακόμα παίκτρια η Ράλι Ντόμπσον ανέφερε πως έχει βιώσει αποπλάνηση στα πρώτα της βήματα στο ποδόσφαιρο.

Οι καταγγελίες από τις πρώην διεθνείς άσους της Αυστραλίας έρχονται λίγα 24ωρα αφότου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και εκφοβισμό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Σάββατο η Ντε Βάνα απάντησε στο tweet της Μέγκαν Ραπίνο στο οποίο καταφέρονταν ενάντια στους «άνδρες που υποστηρίζουν άνδρες που κακοποιούν γυναίκες», με αφορμή την στήριξη του γενικού διευθυντή των Thorns FC στον τέως πια προπονητή της ομάδας Πόλ Ρίλεϊ που απολύθηκε μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση σε δύο παίκτριες.

Η Αυστραλή παλαίμαχος πια παίκτρια απάντησε στην Ραπίνο:

«Συμφωνώ αλλά έχω δει με τα μάτια μου:

- γυναίκες να προστατεύουν γυναίκες που κακοποιούν άλλες γυναίκες

Κλείσιμο
-παίκτες να προστατεύουν μεγαλύτερους παίκτες που κακοποιούν μικρότερους παίκτες

- οργανώσεις να προστατεύουν προπονητές και παίκτες που κακοποιούν παίκτες» όταν ήταν έφηβη δέχθηκε επιθετική συμπεριφορά και σεξουαλικές προτάσεις από συμπαίκτριές της.

Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας υποστήριξε πως δεν γνώριζε αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να θεσπίσει μια ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες της Ντε Βάνα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης