La Liga, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-0: Την ταπείνωσε με την κλάση και τις προσευχές του Σουάρες

La Liga, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-0: Την ταπείνωσε με την κλάση και τις προσευχές του Σουάρες

Ο Λουίς Σουάρες μοίρασε ασίστ, σκόραρε και... προσευχήθηκε για τη Μπαρτσελόνα, αφού η δική του Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το πιο άνετο τρίποντο της εποχής Τσόλο Σιμεόνε και έπιασε κορυφή (2-0) - Στη 10η θέση οι καθηλωμένοι Μπλαουγκράνα

atleti
Ο άνθρωπος που μερίμνησε για τον «διωγμό» του ήταν στις εξέδρες. Όλα τα πρόσωπα, επομένως, γύρω του ήταν γνωστά κι άξιζαν τον σεβασμό. Κι εκείνος τον απέδωσε με τον δικό του τρόπο, αφού πρώτα τον χάρισε στη δική του ομάδα, αυτή που μετέτρεψε πρωταθλήτρια και που θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και φέτος. Ο Λουίς Σουάρες «πλήγωσε» για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του με γκολ και ασίστ, πανηγύρισε με υψωμένες παλάμες και υπέγραψε το πιο άνετο βράδυ των Ροχιμπλάνκος κόντρα στη Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν, η οποία για άλλο ένα ματς αδυνατούσε να φανεί ανταγωνιστική.



Ο Ολλανδός τεχνικός, τιμωρημένος από το ματς με την Κάντιθ, από το πρώτο λεπτό μιλούσε στο κινητό με τον βοηθό του, Άλφρεντ Σρόιντερ κι έκανε ό,τι μπορούσε για να καθοδηγήσει την ομάδα του, όσο παραμένει ακόμη στο τιμόνι της. Ωστόσο, τον πρόδοσε η κάκιστη αμυντική λειτουργία και τα απίθανα κενά στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Η Ατλέτικο έκανε «πάρτι» στις αντεπιθέσεις και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να φτάσει στο ευρύτερο προβάδισμά της από το ημίχρονο κόντρα στην Μπαρτσελόνα τα τελευταία 26 χρόνια!

Δύο φάσεις καρμπόν, δύο γκολ με αντεστραμμένους ρόλους, ανάμεσα σε Τόμας Λεμάρ και Λουίς Σουάρες, 2-0. Από την πρώτη πάσα του «δαιμόνιου» και εξαιρετικού απόψε, Ζοάο Φέλιξ, ο Σουάρες στο 24' έκανε την τέλεια τελική πάσα για τον Γάλλο εξτρέμ, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έγραψε το 1-0. Και στο 44', αφού πρώτα σε άλλη μία περίπτωση αντεπίθεσης πλάσαρε άστοχα, ο Ουρουγουανός φορ βρήκε στόχο από την ασίστ του Λεμάρ, δίχως να πανηγυρίσει. Είχε σκοράρει κόντρα σε όποια ομάδα είχε αντιμετωπίσει στη La Liga, εκτός από τη Μπαρτσελόνα και τώρα πια μετράει 31/31!

Όλο το ματς μια ανούσια κατοχή από πλευράς Μπαρτσελόνα, ένα άσκοπο... Τίκι-Τάκι που δεν έδωσε τίποτα πέρα από ένα σουτ του Κουτίνιο με το εξωτερικό στο 28'. Η πιο σοβαρή απειλή των Μπλαουγκράνα σημειώθηκε στο 60' και στην αντεπίθεση, με τον νεαρό Γκάβι να βγάζει με άριστη μπαλιά ολομόναχο τον Βραζιλιάνο μπροστά στον Όμπλακ, αλλά ο Σλοβένος τον «καταβρόχθισε» και κράτησε το μηδέν, μέχρι τέλους, με την Ατλέτικο να καταγράφει για πρώτη φορά στην ιστορία της τρία σερί ματς δίχως να δεχθεί γκολ κόντρα στους Καταλανούς.

Κλείσιμο
Το τελικό 2-0 φέρνει την Ατλέτικο προσωρινά ισόβαθμη στην κορυφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα να μένει κολλημένη στη μέση της βαθμολογίας, με την ελπίδα ότι οι προσευχές του πρώην «killer» της να... εισακουστούν.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο, Γιορέντε, Καράσκο, Ντε Πολ (46' Τρίπιερ), Κόκε, Λεμάρ, Σουάρες (71' Κορέα), Φέλιξ (71' Γκριεζμάν)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (75' Λουκ Ντε Γιονγκ), Πικέ, Αραούχο, Ντεστ, Μπουσκέτς, Νίκο (46' Σέρχι Ρομπέρτο), Γκάβι (75' Πουτς), Ντε Γιονγκ, Κουτίνιο (64' Φάτι), Μέμφις

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις, οι φόβοι της Ιωάννας για το αύριο και η απάθεια της κατηγορούμενης

Αφορολόγητες γονικές παροχές από σήμερα: Τα SOS για όσους ξεκινούν μεταβιβάσεις ακινήτων - χρημάτων

Εμβόλιο της γρίπης: Ξεκινάει σήμερα η συνταγογράφηση - Ποιοι πρέπει να το κάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης