Euroleague, Βιλερμπάν-Ζάλγκιρις 88-76: Με Κώστα Αντετοκούνμπο η πρώτη νίκη της γαλλικής ομάδας

Euroleague, Βιλερμπάν-Ζάλγκιρις 88-76: Με Κώστα Αντετοκούνμπο η πρώτη νίκη της γαλλικής ομάδας

Η Βιλερμπάν επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 88-76, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν και ο DJ του γηπέδου του… έπαιξε για χατίρι του τον «Ζορμπά»

zalgiriss
Όσο ιδανική ήταν η πρεμιέρα της Euroleague για τη Βιλερμπάν, άλλο τόσο ήταν για τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ ήταν στο παρκέ για σχεδόν δέκα αγωνιστικά λεπτά, τόσα χρειάστηκε όμως για να βάλει τη σφραγίδα του στη νίκη της γαλλικής ομάδας, κερδίζοντας το χειροκρότημα ή μάλλον την αποθέωση του κοινού. Απογοήτευσε η Ζαλγκίρις η οποία με εξαίρεση μερικά αγωνιστικά λεπτά μάλλον δεν είχε ανταγωνιστική παρουσία.

Το πρώτο δεκάλεπτο μάλλον είχε χαρακτήρα προθέρμανσης για τις δύο ομάδες καθώς αμφότερες προσπάθησαν να βρουν ρυθμό και πατήματα, γεγονός το οποίο οδήγησε σ’ ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Η Βιλερμπάν βασίστηκε περισσότερο στη δράση του Φαλ, η δε Ζαλγκίρις σ’ αυτή του Στρέλνιεκς κι έτσι η περίοδος έκλεισε με σκορ 19-16. Η δεύτερη επιφύλαξε κάτι εντελώς διαφορετικό καθώς τα τέσσερα διαδοχικά τρίποντα της γαλλικής ομάδας – προεξέχοντος του Οκόμπε – οδήγησαν τη διαφορά έως και στα επίπεδα των 13 πόντων (38-25) περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η Ζαλγκίρις απάντησε με τον ίδιο τρόπο δίχως να καταφέρει κάτι περισσότερο από τη μείωση της διαφοράς (44-36ημ.).

Ακόμη και η αντίδραση της λιθουανικής ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε πρόσκαιρη υπό την έννοια ότι «μάζεψε» τη ζημιά που της έκανε ο Φαλ, ισοφάρισε σε 50-50, σχεδόν στα μισά της περιόδου και πάλι όμως δεν ήλεγξε την επιθετικότητα και την ικανότητα της Βιλερμπάν στο μακρινό σουρ. Η γαλλική ομάδα αντέδρασε με τρόπο πανομοιότυπο μ’ αυτόν της δεύτερη περιόδου. Δύο τρίποντα από τον Τζόουνς κι ένα από τον Ντιότ έδωσαν διαδοχικές ανάσες (59-50) για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 63-53 και τον Κώστα Αντετοκούνμπο στα περίπου 3:30 αγωνιστικά λεπτά που ήταν στο παρκέ να προσφέρει βοήθειες στην ομάδα του.

Ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση καθώς μαζί με τον Καχουντί (έδωσε διαδοχικούς πόντους), ήταν από τους βασικούς συντελεστές του +20 (76-56) της γαλλικής ομάδας μετά από περίπου τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο. Ο καλύτερος παίκτης της Ζαλγκίρις, Γιάνις Στρέλνιεκς, βάλθηκε να ανατρέψει και πάλι την εις βάρος της ομάδας του κατάσταση και η διαφορά μειώθηκε στους εννιά πόντους (80-71, 36’). Η Βιλερμπάν βγήκε από το καθεστώς πίεσης μέσω των Οκόμπο, Τζόουνς (84-71, 37:30) κι εκεί εξασφάλισε την πρώτη νίκη της στη φετινή Euroleague.

Ο ΜVP: Ο Έλι Οκόμπο ήταν η πιο αξιόπιστη λύση για τη Βιλερμπάν στην επίθεση και τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους και 9/9 σουτ!

Κλείσιμο
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι ψηλοί της Ζαλγκίρις έχασαν όλες τις μάχες προεξέχοντος του Λοβέρν και του Νέμπο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Καχουντί μπορεί να ήταν… άσφαιρος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά εκεί που η Βιλερμπάν έκανε τη διαφορά, αυτός την προκάλεσε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απόδοση του Κώστα Αντετοκούνμπο η οποία μάλιστα προκάλεσε το ενδιαφέρον του Γάλλου σκηνοθέτη καθώς εστίασε στον Ελληνα φόργουορντ/σέντερ, ενώ ο dj του αφιέρωσε κι ένα κομμάτι («Ζορμπάς) αφού ολοκλήρωσε τη δράση του. Στα αγωνιστικά λεπτά μέτρησε έξι πόντους, πολλές καλές άμυνες και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο +20 της Βιλερμπάν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν πορεύτηκε στο παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας άνω του 50% στο μακρινό σουτ (11/22 τριπ.)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βιλερμπάν είναι πιο αθλητική ομάδα και από τη στιγμή που αυτό το πλεονέκτημά της συνδυάστηκε με την ακρίβειά της στην εκτέλεση, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές είχε κάπου να ακουμπήσει, πέραν ασφαλώς της ύπαρξης πολλών πρωταγωνιστών ανά περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-46, 63-53, 88-76

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις, οι φόβοι της Ιωάννας για το αύριο και η απάθεια της κατηγορούμενης

Αφορολόγητες γονικές παροχές από σήμερα: Τα SOS για όσους ξεκινούν μεταβιβάσεις ακινήτων - χρημάτων

Εμβόλιο της γρίπης: Ξεκινάει σήμερα η συνταγογράφηση - Ποιοι πρέπει να το κάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης