Euroleague, Ούνικς-Ζενίτ 69-70: Φράνκαμπ και Μπάρον «καθάρισαν» στον ρωσικό «εμφύλιο»

Euroleague, Ούνικς-Ζενίτ 69-70: Φράνκαμπ και Μπάρον «καθάρισαν» στον ρωσικό «εμφύλιο»

Με τον Φράνκαμπ να κάνει τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο και τον Μπάρον να παίρνει «φωτιά» στο δεύτερο η Ζενίτ κατάφερε να «αποδράσει» από το Καζάν με τη νίκη (70-69) και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη νέα EuroLeague

mario-hezonja-unics-kazan-eb21
Λένε ότι η καλή άμυνα μπορεί να δώσει την ώθηση και την ψυχολογία για καλές επιθέσεις που φέρνουν εύκολους πόντους. Κάτι ανάλογο έκανε η Ζενίτ στο Καζάν με αποτέλεσμα να φύγει με τη νίκη με 70-69 ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στη φετινή EuroLeague.

Κάτι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό σε δύο παίκτες. Αρχικά στον Κόνερ Φράνκαμπ (18π., 3/8τρ.) ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο στη διοργάνωση, ειδικά στο πρώτο μισό του αγώνα, και ακολούθως ο Μπίλι Μπάρον. Ο Αμερικανός ήταν «όλα τα λεφτά» στο δεύτερο μισό του ματς σημειώνοντας 14 από τους 17 πόντους του και ουσιαστικά το «κλειδί» για το «διπλό» της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.



Βέβαια η Ούνικς Καζάν προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι στο τελευταίο δίλεπτο με τον Αζάια Κάνααν να το παίρνει πάνω του (18π., 4/8τρ.) μειώνοντας στον έναν πόντο (69-70) αλλά ήταν πολύ αργά για να ολοκληρωθεί η ανατροπή για τους γηπεδούχους.

Το ματς

Ο Μάριο Χεζόνια ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς σημείωσε τους 10 πρώτους πόντους της Ούνικς όντας αλάνθαστος με 2/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Παρόλα αυτά η Ζενίτ είχε τις απαντήσεις, αρχικά με τον Λόιντ και στη συνέχεια με τον Φράνκαμπ με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί στο 22-18 για τους γηπεδούχους.

Κλείσιμο
Από εκείνο το σημείο και μετά ο άλλοτε παίκτης του Ρεθύμνου πήρε... το όπλο του παίζοντας και για τον τραυματία Νέιπιερ με με σερί 6-0 έφερε την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στο 24-24. Συγκεκριμένα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας 16 πόντους με 1/1 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/5 βολές και ήταν εκείνος που κράτησε την Ζενίτ μέσα στο παιχνίδι έως και το ημίχρονο (33-33). Η Ούνικς δεν είχε την ίδια «σπιρτάδα» στο σκοράρισμα (σ.σ. έμεινε για πολύ ώρα στον πάγκο) με αποτέλεσμα να σημειώσει μόλις 11 πόντους στην 2η περίοδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χεζόνια «φορτώθηκε» γρήγορα με 4 φάουλ, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι αξιόπιστες επιθετικές λύσεις για λογαριασμό της Ούνικς. Παρόλα αυτά οι Λορέντζο και Τζον Μπράουν κατάφεραν να δώσουν «αέρα» έξι πόντων στην ομάδα τους (47-41) στο 27' έχοντας πάρει το μομέντουμ του αγώνα. Ή μήπως όχι; Ο Μπίλι Μπάρον ήταν εκείνος που... μπήκε στα παπούτσια του Φράνκαμπ και με τη βοήθεια του Γκουντάιτις η Ζενίτ όχι μόνο γύρισε το ματς αλλά πραγματοποήσε σερί 10-0 (!) και προηγήθηκε με 47-51 λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (49-51).

Και... δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο Μπάρον είχε πάρει «φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο οδηγώντας την Ούνικς στο +12 (66-54 στο 37') ευστοχώντας στο ένα τρίποντο μετά το άλλο! Ο Κάνααν προσπάθησε με δικά του σουτ από την περίμετρο να ισορροπήσει την κατάσταση, αλλά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κρατούσε σταθερά το «διψήφιο» προβάδισμα (60-70 στο 1:30 πριν από το τέλος) και δεν άφησε τη νίκη να φύγει από τα χέρια της στην πρεμιέρα της EuroLeague. Ακόμα και αν η Ούνικς προσπάθησε στο τελευταίο δίλεπτο να κάνει την αντεπίθεσή της με τον Αζάια Κάνααν.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 33-33, 49-51, 69-70

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις, οι φόβοι της Ιωάννας για το αύριο και η απάθεια της κατηγορούμενης

Αφορολόγητες γονικές παροχές από σήμερα: Τα SOS για όσους ξεκινούν μεταβιβάσεις ακινήτων - χρημάτων

Εμβόλιο της γρίπης: Ξεκινάει σήμερα η συνταγογράφηση - Ποιοι πρέπει να το κάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης