Euroleague, Ολυμπιακός-Μπασκόνια 75-50: Ονειρεμένη πρεμιέρα

Euroleague, Ολυμπιακός-Μπασκόνια 75-50: Ονειρεμένη πρεμιέρα

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Μπασκόνια με 75-50, έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ για την εποχή και σκόρπισε αισιοδοξία στους οπαδούς του

nikiolyy
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την φετινή Euroleague με εξαιρετικό μπάσκετ σε κάθε σημείο του παρκέ το οποίο έφερε τη νίκη επί της Μπασκόνια με 75-50. Οι «ερυθρόλευκοι» ένιωσαν την ζεστασιά των οπαδών τους μετά από 18 περίπου μήνες και τους το ανταπέδωσαν με όμορφο θέαμα σε άμυνα κι επίθεση. Οι Πειραιώτες έβγαλαν τρομερή αυτοπεποίθηση στο παρκέ και σκόρπισαν αισιοδοξία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τρόπο να επιβληθούν σε θέμα ρυθμού. Οι γηπεδούχοι με τον Βεζένκοβ και οι Βάσκοι με τον Ένοχ κρατούσαν σε ισορροπία το σκορ (7-7, 3’). Σε εκείνο το σημείο η άμυνα των «ερυθρόλευκων» μετατράπηκε σε μία μέγγενη η οποία έκλεινε συνεχώς. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έσπαγαν δυναμικά τα σκριν, έκαναν παγίδες και οδηγούσαν τον αντίπαλο σε λάθη. Στην άλλη πλευρά η μπάλα περνούσε από τα χέρια όλων, η κίνηση ήταν διαρκής και με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ το σκορ έγινε 20-7 (8’). Η σοβαρότητα κι η προσήλωση παρέμενε στον Ολυμπιακό και έτσι με τον κόσμο να «σπρώχνει» τους παίκτες το δεκάλεπτο έκλεισε με 28-13.


Κλείσιμο



Οι παίκτες που πέρασαν στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν συγκεντρωμένοι, τα τρίποντα δεν έβρισκαν στόχο και οι Βάσκοι μείωσαν σε 28-18 (12’). Η αλλαγή σχήματος με ψηλούς τους Πρίντεζη και Ζαν Σαρλ καθώς επίσης και με κλεψίματα του Λαρεντζάκη, άλλαξα γρήγορα ο ρυθμός και το σκορ (36-18, 16’). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μάλιστα τελείωσε και δύο φάσεις κοντά στο καλάθι ανεβάζοντας τη διαφορά στους 22 πόντους (40-18, 18’). Οι Βάσκοι έμοιαζαν ανήμποροι να ακολουθήσουν και με τρίποντο του Σλούκα το σερί σταμάτησε στο 19-0 μετατρέποντας το 28-18 σε 47-20 (20’).



Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν πως έπρεπε να δείξουν την ίδια σοβαρότητα στις αμυντικές τους υποχρεώσεις για να μην προκύψει καμία… λαχτάρα. Δεν ήθελαν να βρει ρυθμό η Μπασκόνια και τα κατάφεραν διατηρώντας την διαφορά μονίμως πάνω από τους 20 πόντους (55-32, 26’). Φοντέκιο και Γκιεντράιτις με προσωπικά καλάθια εκμεταλλεύτηκαν ένα «νεκρό» διάστημα των γηπεδούχων μειώνοντας σε 59-42 (29’), αλλά κάπου ήταν και λογική η αντίδραση της Μπασκόνια. Στο τελευταίο λεπτό πάντως ο Σλούκας με καλάθι και ασίστ έκανε το 63-42, 30’).

Τα πράγματα ήταν πολύ απλά στην τελευταία περίοδο. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν συγκεντρωμένοι σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που απλά περίμεναν να τελειώσει η ταλαιπωρία στην οποία είχαν επιβληθεί. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 20 πόντους , το κλέψιμο κι η ασίστ του Λαρεντζάκη έφεραν το τρίποντο του Σλούκα για το 71-46 (38’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός παρά ήταν καλός και σοβαρός. Με το σερί 19-0 της δεύτερης περιόδου έβαλε τις βάσεις και στη συνέχεια δεν ανησύχησε. Τρομερή άμυνα από όλους, πολλές πάσες, γρήγορος ρυθμός και μόλις 5 λάθη.

Ο ΜVP: Ο Φαλ ολοκλήρωσε με 11 πόντους (5/6 σουτ), 3 ριμπάουντ και σκέπασε το καλάθι στην άμυνα.

Εξαιρετικός κι ο Βεζένκοβ με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Βάσκοι ήταν κακοί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά ο Μαρίνκοβιτς ήταν χειρότερος από τους χειρότερους.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού. Αν αναφέραμε κάποιον θα αδικούσαμε τους υπόλοιπους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η σχέση ασίστ με τα λάθη. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με 20 τελικές πάσες και μόλις 5 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μας εντυπωσίασε το passing game των «ερυθρόλευκων». Γρήγορη μετακίνηση της μπάλας, αυτή πέρναγε από τα χέρια όλων και άπαντες ένιωθαν σημαντικοί.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ καλό μπάσκετ έπαιξαν οι Πειραιώτες και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Υποχρέωσαν την Μπασκόνια να μοιάζει με ομάδα της σειράς και κυρίως έδειξαν σοβαρότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς.

Χωρίς αμφιβολία διασκέδασαν μέσα στο παρκέ με το μπάσκετ που έπαιξαν και έδωσαν χαρά και στον κόσμο τους.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 47-22, 63-42, 75-50

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις, οι φόβοι της Ιωάννας για το αύριο και η απάθεια της κατηγορούμενης

Αφορολόγητες γονικές παροχές από σήμερα: Τα SOS για όσους ξεκινούν μεταβιβάσεις ακινήτων - χρημάτων

Εμβόλιο της γρίπης: Ξεκινάει σήμερα η συνταγογράφηση - Ποιοι πρέπει να το κάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης