Champions League, Ρεάλ-Σέριφ 1-2: Μπαμ από το Τιράσπολ μέχρι τη Μαδρίτη από την ομάδα των Αθανασιάδη, Κολοβού - Δείτε τα γκολ

Champions League, Ρεάλ-Σέριφ 1-2: Μπαμ από το Τιράσπολ μέχρι τη Μαδρίτη από την ομάδα των Αθανασιάδη, Κολοβού - Δείτε τα γκολ

Ο Αθανασιάδης νικήθηκε μόνο στο 65' από το πέναλτι του Μπενζεμά, αλλά η Σέριφ πήρε τη νίκη με τα γκολ των  Ζακσιμπάεφ στο 25' και Τιλ στο 90΄- Απίθανο ματς στο Μιλάνο με ανατροπή στο 90'+6' -  Γκολ και θέαμα στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του Champions League

Sheriff
Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας. Η πιο ανέλπιστη έκπληξη στην ιστορία των ομίλων και πρωτάρα στο Champions League, κόντρα στην πολυνίκη των 13 τροπαίων. Κάθε σύγκριση μάταιη, κάθε πρόβλεψη άκυρη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtuquelv7l-sf)


Είναι η Σέριφ Τίρασπολ, του βγαλμένου από video-game, Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού, του πρώην παίκτη των Ολυμπιακού, Άρη κι Ατρομήτου μέσα στο ανακαινισμένο σπίτι της Βασίλισσας, Ρεάλ Μαδρίτης.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtykd7oi2h-sf)


Κλείσιμο
Και είναι νικήτρια, θριαμβεύτρια με τον πιο αδιανόητο τρόπο (1-2), με σκόρερ έναν παίκτη από το Ουζμπεκιστάν κι έναν από τον Λουξεμβούργο, με νικητήρια «ρουκέτα» στο 90ο λεπτό, είναι πρωτοπόρος με δύο στα δύο. Κι αυτή είναι η γοητεία του Champions League!

Ένας Ουζμπέκος «πλήγωσε» ξανά τη Βασίλισσα
Το πρώτο «μπαμ», ακούστηκε με τη συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα. Με «όπλο» τον Mr. assist της, τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, Κριστιάνο που «παίζει» για τον Ολυμπιακό και είχε μοιράσει τα δύο γκολ κόντρα στη Σαχτάρ, ο 24χρονος φορ, Γιασούρ Γιακσιμπόεβ πέτυχε το όνειρο: να σκοράρει στο Champions League, μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», μία στιγμή που δεν μπορούσε να πιστέψει πως ήρθε. Με άψογη κεφαλιά νίκησε τον Κουρτουά, «πληγώνοντας» έτσι τους Μερένγκες όπως ο Μαξίμ Σακτσίχ (επίσης από το Ουζμπεκιστάν) τη σεζόν 2006/07 με δύο γκολ ως παίκτης της Ντιναμό Κιέβου.

Ανίκητος Αθανασιάδης, μόνο αντίδοτο το πέναλτι κι ο ιστορικός Μπενζεμά

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtykd7oi2h-sf)


Πριν και μετά το γκολ, το ίδιο κι αναμενόμενο σκηνικό. Μία διαρκής πολιορκία, η οποία όσο περνούσε η ώρα γινόταν και εντονότερη από τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι. Σε όλε τις περιπτώσεις, όμως, ο Γιώργος Αθανασιάδης αντιδρούσε άριστα, κρατώντας άθικτη την εστία του στο φετινό Champions League. Ενστικτώδης απόκρουση στο δυνατό χτύπημα φάουλ του Μπενζεμά στο 18', εξ επαφής επέμβαση στη μικρή περιοχή στο 32' και παρ' ολίγον αυτογκόλ, «ύπουλο» σουτ του Αζάρ στο 43' το οποίο αποσόβησε με παρόμοια σταθερότητα. Κάπως έτσι, η Ρεάλ σημείωσε το πρώτο της εντός έδρας ματς που δεν μπορεί να σκοράρει σε ένα ημίχρονο με πάνω από 13 τελικές ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια!

Φυσικά, το πιο λογικό ήταν κάποια στιγμή η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Ο μόνος τρόπος, όμως, ήταν μέσω εκτέλεσης πέναλτι. Μετά από μαγική ντρίμπλα του Βινίσιους, ο Αντό τον ανέτρεψε εντός περιοχής και έπειτα από εξέταση VAR, ο Μπενζεμά έστησε τη μπάλ στην άσπρη βούλα κι ευστόχησε με άπιαστο χτύπημα, παρά την για άλλη μια φορά σωστή «μαντεψιά» του Έλληνα κίπερ. Ένα γκολ ανακούφισης, μα και βαθιά ιστορικό, αφού με αυτό ο Μπενζεμά ξεπέρασε τον Ραούλ κι ανέβηκε μόνος 4ος σκόρερ του Champions League με 72 γκολ.


Προειδοποίηση με Μπρούνο, ΕΠΟΣ με Τιλ στο 90'
Ο «βομβαρδισμός» προς την εστία της Σέριφ συνεχίστηκε, αλλά οι Μολδαβοί ήταν εκείνοι που προειδοποίησαν πιο απειλητικά για αυτό που θα ακολουθούσε. Ο νεοεισελθείς Μπρούνο, στο 73' σκόραρε από τη μικρή περιοχή, αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ. Ο Αθανασιάδης συνέχισε να αποκρούει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, ακόμη και με το πρόσωπο στον «κεραυνό» του Μόντριτς από κοντά, έπιασε διψήφιο αριθμό επεμβάσεων και κράτησε εύφορο το έδαφος για τη μεγαλύτερη, ίσως, έκπληξη στην ιστορία των ομίλων. Ο Τιλ έπιασε μία «οβίδα», πάνω στην κίνηση και με αδιανόητα φάλτσα η μπάλα αναπαύθηκε βίαια στο «Γ» του Κουρτουά, σφραγίζοντας το δεύτερο σερί(φ) παραμύθι για την ομάδα των τριών Ελλήνων (εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Ευαγγέλου), που σε συνδυασμό με την ισοπαλία Σαχτάρ-Ίντερ, τους δίνει ορατές ελπίδες μέχρι και για πρόκριση στους «16».

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Νάτσο (66' Ροντρίγκο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Γκουτιέρεθ (66' Κρόος), Βαλβέρδε, Κασεμίρο (66' Μόντριτς), Καμαβινγκά, Αζάρ (66' Γιόβιτς), Βινίσιους, Μπενζεμά

Σέριφ Τιρασπόλ (Γιούρι Βερνιντούμπ): Αθανασιάδης, Κοστάντσα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο, Τιλ, Αντό, Τραορέ, Κολοβός (90+2' Νικολόβ), Καστανιέδα (78' Ζουλιέν), Γιακσιμπόεβ (57' Μπρούνο)


1ος όμιλος
Λειψία – Μπριζ 1-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtt7bokm75-sf)


Η Μπριζ κατάφερε μέσα σε ένα ημίχρονο να φτάσει στην ανατροπή στην έδρα της Λειψίας και με το τελικό 2-1 έδειξε ικανότατη να διεκδικήσει την πρόκριση, έχοντας κρατήσει και την Παρί στο «μηδέν» στην πρεμιέρα!

Η Λειψία μπορεί να βρήκε τρόπο να προηγηθεί στην αναμέτρηση. Όμως, όχι μόνο δέχθηκε απάντηση με το ίδιο νόμισμα, αλλά οι απροσεξίες της και το γεγονός πως μάλλον δεν υπολόγισε σωστά τα πράγματα, οδήγησαν την Μπριζ σε μεγάλη ανατροπή από το πρώτο μέρος.

Οι Γερμανοί μόλις στο 6ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ενκουκού που είχε σκοράρει τρεις φορές κόντρα στη Σίτι και συνέχισε με φόρα. Από φάση στην οποία ο Φόρσμπεργκ ταλαιπώρησε τον VAR για την πιθανότητα να ήταν εκτεθειμένος, ο Ενκουκού κατάφερε να πλασάρει και να γράψει το 1-0.

Οι Βέλγοι της Μπριζ ακόμα κι αν βρέθηκαν να κυνηγούν είχαν την δύναμη να βγάλουν αντίδραση και το έκαναν δις, ανεβάζοντας την απόδοσή τους.

Αρχικά στο 23' ξανά με φάση που ήθελε την παρέμβαση του VAR ήρθε η ισοφάριση, με τον Κετελάρε από αριστερά να ξεφεύγει και να κάνει το γύρισμα προς τον Φάνακεν για το 1-1. Το δεύτερο γκολ και η ανατροπή ήρθαν στο 41', όταν ο Φάνακεν από το δεύτερο δοκάρι επιχείρησε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ριτς για το 2-1 των φιλοξενούμενων.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στη Γερμανία, με την Μπριζ να φτάνει στους 4 βαθμούς μετά και το 0-0 με την Παρί στην πρεμιέρα και να διεκδικεί μέχρι στιγμής «εισιτήριο» για νοκ-άουτ με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο.


2ος όμιλος
Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtt7bykmuh-sf)


Για 83΄λεπτά η Μίλαν των δέκα παικτών άντεχε την πίεση των Μαδριλένων, ωστόσο η Ατλέτικο αποδείχθηκε ακόμα μια φορά πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ο Γκριεζμάν σκόραρε για πρώτη φορά στην επιστροφή του στους Ροχιμπλάνκος και ο Σουάρες πέτυχε εκτός έδρας γκολ στη διοργάνωση έπειτα από 6 χρόνια και 12 ημέρες. Ετσι, η ομάδα του Τσόλο πέτυχε την πρώτη νίκη (2-1) στο φετινό Champions League, ενώ η Μίλαν έμεινε στο μηδέν!

Η Μίλαν έκανε δυνατό ξεκίνημα, κυριάρχησε, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και προσπάθησε να φανεί απειλητική για την εστία της Ατλέτικο. Εξαιρετικός ρυθμός και ένταση από τους «Ροσονέρι», με τους Μαδριλένους να μην είναι σε θέση να ακολουθήσουν. Μάλιστα, στο 19’ η Μίλαν άγγιξε το γκολ, όταν ο Ρέμπιτς βγήκε τετ α τετ με τον Όμπλακ, αλλά νικήθηκε από τον Σλοβένο.

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε το πολυπόθητο τέρμα. Ωραία ενέργεια του Ντίαθ και ο Λεάο με άψογο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League σημειώνοντας το 1-0. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 29ο λεπτό λόγω αποβολής του Κεσί για… χτύπημα εκτός φάσης στον Γιορέντε. Ο Σιμεόνε πέρασε στο ματς τον Φέλιξ, ωστόσο χρειάστηκε στο 45’ για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση της Ατλέτικο. Ο Σουάρες είχε ωραίο τελείωμα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί, η είσοδος του Γκριεζμάν έκανε την Ατλέτικο πιο απειλητική και στο 84’ ο Γάλλος επιθετικός δικαιώθηκε, αφού πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην επιστροφή του στον σύλλογο. Η Μίλαν… λύγισε, η Ατλέτικο πίεσε και στις καθυστερήσεις έπειτα από… βόλεϊ στην περιοχή και χέρι του Καλούλου, ο Σουάρες από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-1.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Ρομανιόλι, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (81′ Φλορέντσι), Κεσί, Σαλεμάκερς (82′ Καλούλου), Ντίαθ (57′ Μπάλο-Τουρέ), Λεάο (57′ Ζιρού), Ρέμπιτς (34′ Τονάλι).

Ατλέτικο Μ.: Ομπλακ, Τρίπιερ (40′ Ζοάο Φέλιξ), Χιμένες, Φελίπε, Ερμόσο (46′ Λόντι), Μ. Γιορέντε, Κόκε (61′ Γκριεζμάν), Κοντογκμπιά (64′ Λεμάρ), Καράσκο (46′ Ντε Πάουλ), Κορέα


Πόρτο - Λίβερπουλ 1-5
Η Πόρτο γιόρταζε τα 200 ματς της στο Champions League (μόλις έξι ομάδες έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο), αλλά η Λίβερπουλ της χάλασε το πάρτι, αφού τη διέλυσε με 5-1 στο Ντραγκάο!

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά, πίεσε, πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Οι Reds κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα και στο 18’ άνοιξαν το σκορ.

Ο Τζόουνς έκανε το σουτ, ο Ντιόγκο Κόστα έδιωξε, όμως ο Σαλάχ εκμεταλλεύθηκε τη γκάφα των αμυντικών και σκόραρε από κοντά το 7ο του τέρμα στη σεζόν.
Παράλληλα, ήταν το 30ο σε 60 εμφανίσεις και το έκτο στα επτά πιο πρόσφατα στη διοργάνωση. Η Πόρτο δεν μπορούσε να αντιδράσει, αντίθετα η Λίβερπουλ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ. Στο 26’ ο Ζότα έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού από κοντά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Οι «Δράκοι» δεν μπορούσαν να αλλάξουν μπάλα, πόσο μάλλον να απειλήσουν. Τα χειρότερα ήρθαν στο 45’ όταν από παράλληλη του Μίλνερ, ο Κόστα έκανε τραγική έξοδο και ο Μανέ από κοντά πέτυχε το 2-0.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την Πόρτο να μη μπορεί να κυκλοφορήσει. Ο Ρόμπερτσον έχασε καλή ευκαιρία, αλλά στο 60’ από πάσα του Τζόουνς, ο Σαλάχ πέτυχε το 3-0.

Για έκτη σερί φορά, οι Reds πέτυχαν 3+ γκολ εκτός έδρας (σε όλες τις διοργανώσεις), κάτι που έχει συμβεί μόνο το 2009 και το… 1892! Η Πόρτο μείωσε στο 75’ με τον Ταρέμι, όμως δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο ματς… Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική, ο Φιρμίνο πήρε τη σκυτάλη και με δυο γκολ στο 77’ και στο 83’ διαμόρφωσε το 5-1.


3ος όμιλος
Ντόρτμουντ-Σπόρτινγκ 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtohoqp7s9-sf)


Ο Χάαλαντ έλειπε, αλλά ο Ντόνιελ Μάλεν έβαλε τέλος στην αναμονή για το πρώτο του γκολ και έγραψε το 1-0 για τη Ντόρτμουντ κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στέλνοντας τους Βεστφαλούς κορυφή με έξι βαθμούς, όσους έχει και ο Άγιαξ.

Χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ, απέδειξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο Νορβηγός τραυματίστηκε πριν από το προ ημερών ματς με τη Γκλάντμπαχ και η Μπορούσια ηττήθηκε με κάτω τα χέρια, χωρίς να κάνει τελική στην εστία. Κάποιος, λοιπόν, έπρεπε να βγει μπροστά για να αντισταθμίσει κάπως τη μεγάλη απουσία του παίκτη που προσεγγίζει εδώ και ενάμιση χρόνο το 100% τερμάτων ανά εμφανίσεις. Κι αυτός, ήταν ο Ντόνιελ Μάλεν. Ο Ολλανδός άνοιξε επιτέλους λογαριασμό στους Βεστφαλούς και χωρίς να εντυπωσιάσει, η Ντόρτμουντ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-0), ζευγαρώνοντας τις νίκες της στον όμιλο.

Από ασίστ του Μπέλιγχαμ, ο πρώην παίκτης της PSV βρήκε δίχτυα στο 37' και έληξε έτσι την περίοδο ανομβρίας των 523 λεπτών χωρίς γκολ ή ασίστ με τη νέα του ομάδα. Τα Λιοντάρια του Ρούμπεν Αμορίμ περιορίστηκαν σε μία φάση εντός εστίας και αποδείχθηκαν για δεύτερη σερί περίσταση κατώτερα των προσδοκιών για την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, μένοντας εν τέλει στο μηδέν, παρέα με τη Μπεσίκτας. Αντίθετα, οι Βεστφαλοί του Μάρκο Ρόζε έπιασαν τον Αίαντα στους έξι βαθμούς και τις επόμενες δύο αγωνιστικές θα κοντραριστούν μαζί του, όπως όλα δείχνουν για την κορυφή στον 3ο όμιλο.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Ακάντζι, Γκερέιρο (75' Σουλτς), Μπέλιγχαμ, Βίτσελ, Νταούντ (8' Μπραντ), Ρόις, Αζάρ (71' Βολφ), Μάλεν (75' Ρεϊνιέρ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Νέτο, Κόατες, Φεντάλ, Πόρο, Παλίνια, Νούνιες, Ρέις, Σαράμπια (74' Καμπράλ), Τομάς (58' Σάντος), Παουλίνιο

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
1ος όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-0
Λειψία - Κλαμπ Μπριζ  1-2

Βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 4 (3-1) 
2. Μπριζ 1 (3-2)
3 Μαν. Σίτι 3 (6-5)
4. Λειψία 1 (4-8)

2ος όμιλος
Πόρτο - Λίβερπουλ 1-5
Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης -2

Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 6 (8-3)
2. Ατλέτικο Μ. 4 (2-1)
3. Πόρτο 1 (1-5)
4. Μίλαν 0 (3-5)

3ος όμιλος
Άγιαξ - Μπεσίκτας 2-0
Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ 1-0

Βαθμολογία
1. Άγιαξ 6 (7-1)
2. Ντόρτμουντ 6 (3-1)
3. Μπεσίκτας 0 (1-4)
4. Σπόρτινγκ 0 (1-6)

4ος όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ίντερ 0-0
Ρεάλ Μαδρίτης - Σέριφ Τίρασπολ 1-2

Βαθμολογία
1. Σέριφ Τίρασπολ 6 (4-1)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 3 (2-2)
3. Ίντερ 1 (0-1)
4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 (0-2)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης