Champions League: Ασταμάτητος ο Άγιαξ 2-0 την Μπεσίκτας, στο 0-0 Σαχτάρ και Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Ασταμάτητος ο Άγιαξ 2-0 την Μπεσίκτας, στο 0-0 Σαχτάρ και Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Ο Άγιαξ επικράτησε με 2-0 της Μπεσίκτας για τον 3ο όμιλο του  Champions League και έκανε το 2χ2 με το 5ο γκολ του Αλέ στη διοργάνωση - Ισόπαλες 0-0 αναδείχθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά Σαχτάρ και Ίντερ

Ajax34
Ajaaaaxxxx
Δυο νίκες, επτά γκολ και έξι βαθμοί σε μόλις δυο αγώνες. Στο Άμστερνταμ ο εκκωφαντικός Άγιαξ της πρεμιέρας έδωσε τη θέση του σε έναν επιθετικό μα όχι τόσο αποτελεσματικό Αίαντα απέναντι στην Μπεσίκτας, η οποία από το πρώτο λεπτό βρέθηκε στα σχοινιά.

Η κοινή συνισταμένη με το ματς στη Λισαβόνα όμως για τους Ολλανδούς παρέμεινε απαρέγκλιτη, αφού ο Αλέ με ακόμα ένα γκολ και φοβερή εμφάνιση οδήγησε την ομάδα του στη νίκη απέναντι στους Τούρκους (2-0) και παράλληλα έκανε ρεκόρ παραγωγικότητας μέσα στις πρώτες δυο αγωνιστικές.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celqq8814poh-sf)


Καταιγισμός ευκαιριών και δυο γκολ για τον Αίαντα
Παρόλα αυτά, η πρώτη σοβαρή απειλή άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 10΄ο Μίτσι Μπατσουαγί βρέθηκε σε θέση βολής για τους Τούρκους όμως το σουτ που επιχείρησε τράνταξε το κάθετο δοκάρι. Η απάντηση των Ολλανδών δεν άργησε και πέντε λεπτά μετά ο Άντονι σημάδεψε με τη σειρά του την κάθετη δοκό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπέργχαους αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Κλείσιμο
Δευτερόλεπτα αργότερα όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική, με τον 29χρονο εξτρεμ να ανοίγει το σκορ στο 17' έπειτα από εντυπωσιακή κούρσα του Τάντιτς. Μετά το γκολ πάντως ο Άγιαξ δεν πάτησε... φρένο. Αντίθετα φαίνεται πως το προβάδισμα άνοιξε την όρεξη στους παίκτες του Τεν Χααγκ και για περισσότερα γκολ και μέσα σε μερικά λεπτά ακολούθησε σωρεία ευκαιριών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celomfrin97t-sf)


Στο 38΄ο Ντεστάνογλου έδειξε εκπληκτικά αντανακλαστικά στην κεφαλιά του Αλέ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Γάλλος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τάντις που όμως αστόχησε προ κενής εστίας. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων τελικά απέφεραν καρπούς στο 42΄με τον Αλέ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπέργχαους για να γράψει το 2-0 και να γίνει πλέον ο πρώτος στην ιστορία που σκοράρει πέντε γκολ στις δυο πρώτες αγωνιστικές του Champions League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celp71lo19l5-sf)


Οι Ολλανδοί είχαν καταφέρει να αποκόψουν πλήρως την αιχμή του δόρατος των Τούρκων από τους μέσους καθιστώντας τις γραμμές ασύνδετες και μη λειτουργικές. Το πλάνο του Αίαντα έδειχνε να τελεσφορεί μέχρι κεραίας με τη διαφαινόμενη επίθεση των φιλοξενούμενων για επιστροφή στο ματς να παραμένει στη σφαίρα της... θεωρίας. Μάλιστα αν κάποιος βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ στα υπόλοιπα 45 λεπτά ήταν ο Άγιαξ, όμως στο 70΄ ο Αλέ αστόχησε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο κίπερ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Ολλανδούς να πανηγυρίζουν ακόμα μια εύκολα νίκη μετά το ματς απέναντι στην Σπόρτινγκ, με τη διαφορά τερμάτων πλέον να βρίσκεται στο 7-1!.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Μπάσβεερ, Μαζραουΐ, Τίμπερ, Μαρτίνεζ, Μπλιντ, Άλβαρεζ, Μπέργκχαουζ (72΄Κλάασεν), Γκράβενμπεργκ, Άντονι (71΄Νέρες), Τάντιτς, Αλέ

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Μέρας (73΄Βαρντάρ), Ενσάκαλα, Σάατσι, Ροζιέρ, Τζόσεφ, Μποτζοντογκάν, Ουτζάν (Οζγιακούπ), Καραμάν, Γιλμάζ (46΄Τορέ), Μπατσουαγί

Σαχτάρ- Ίντερ 0-0
Νέα σεζόν, ίδιο σκηνικό. Μετά τα ισόπαλα ματς χωρίς σκορ στον περσινό όμιλο, Σαχτάρ και Ίντερ έμειναν ξανά στο 0-0 (σκορ που αδικεί τους Ουκρανούς), δίνοντας πρόωρες, αλλά σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στην πρωτάρα Σέριφ!

Αλληλοεξουδετέρωση πράξη... τρίτη! Δίχως να βάλουν μυαλό από τον όμιλο της περσινής σεζόν, όπου οι ισοπαλίες δίχως σκορ σε Ουκρανία και Ιταλία τις περιόρισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, Σαχτάρ και Ίντερ απέτυχαν να σκοράρουν για τρίτο σερί παιχνίδι και το τελικό 0-0 τους έδωσε μεν τον πρώτο βαθμό, αλλά περισσότερο χαρίζει ελπίδες και πιθανότητες για κάτι καλύτερο από την 4η θέση στη Σέριφ των Αθανασιάδη-Κολοβού (νίκη με 2-0 στην πρεμιέρα κόντρα στη Σαχτάρ).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celquthw2bxt-sf)



Για άλλη μια φορά, η Ίντερ τα βρήκε σκούρα απέναντι στους πολύ καλά οργανωμένους και ταχύτατους γηπεδούχους, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με 60% κατοχή και για μεγάλα διαστήματα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, οι απειλές ήταν μοιρασμένες και στο φινάλε οποιαδήποτε από τις δύο μπορεί να νιώθει ότι αδίκησε τον εαυτό της.

Οι Νερατζούρι προειδοποίησαν στο 15' με τον Νικολό Μπαρέλα να πιάνει τρομερό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, αφήνοντας «άγαλμα» τον Πιατόβ. Το τέταρτο δοκάρι της Ίντερ στα τρία ματς κόντρα στη Σαχτάρ από την περασμένη σεζόν, δείγμα ότι η μπάλα αρνείται πεισματικά να... μπει στα δίχτυα και να βάλει τέλος στη δυστοκία των μεταξύ τους αγώνων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο 29', ήταν η σειρά του Λαουτάρο Μαρτίνες να στείλει τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία του Πιατόβ με υπέροχο πλασέ, αλλά και στο 34' όπου ο Τζέκο έχασε το... άχαστο, στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά με βολέ από τη μικρή περιοχή.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έφτασε σε πολλές περιπτώσεις με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή, αλλά στο 20' ο Τετέ εκτέλεσε άστοχα, ενώ στο 49', στη μεγαλύτερη φάση της Σαχτάρ, ο Σκρίνιαρ πρόλαβε σωτήρια με προβολή τον Πεδρίνιο προ κενής εστίας.

Το τρίτο σερί 0-0, όμως, γράφτηκε εν πολλοίς χάρη στον 37χρονο Πιατόβ. Ο βετεράνος Κίπερ πραγματοποίησε δύο σπουδαίες επεμβάσεις από το 86' μέχρι το 87', πρώτα αποκρούωντας με τα ακροδάχτυλα σε φανταστικό curler του Κορέα και στη συνέχεια με εντυπωσιακή εκτίναξη στην κεφαλιά του Ντε Φράι. Αυτό ήταν και το πρώτο 3Χ3 χωρίς γκολ απέναντι σε έναν αντίπαλο για την Ίντερ μετά το 1994 και τα ματς κόντρα στη Νάπολι, με το έργο ενός αποκλεισμού εποχής... Κόντε να βρίσκεται (έστω και νωρίς) στο replay.


Σαχτάρ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Πιατόβ, Ντοντό, Μάρλον, Ματβιένκο, Ισμαΐλι (78' Κριφτσόβ), Μαϊκόν, Στεπανένκο, Πεντρίνιο, Πάτρικ (85' Μάρλος), Σόλομον (78' Μούντρικ), Τραορέ (11' Τετέ)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (55' Τσαλχάνογλου), Βεσίνο (82' Γκαλιαρντίνι), Ντιμάρκο (82' Πέρισιτς), Τζέκο (55' Κορέα), Λαουτάρο

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:
1ος όμιλος
22:00, Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι (Cosmote Sport 2)
22:00, Λειψία - Κλαμπ Μπριζ (Cosmote Sport 8)

Βαθμολογία
1. Μαν. Σίτι 1 (6-3) 3
2. Παρί Σεν Ζερμέν 1 (1-1) 1
3. Μπριζ 1 (1-1) 1
4. Λειψία 1 (3-6) 0

2ος όμιλος
22:00, Πόρτο - Λίβερπουλ (Cosmote Sport 3)
22:00, Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης (Cosmote Sport 4)

Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 3 (3-2)
2. Πόρτο 1 (0-0)
3. Ατλέτικο Μ. 1 (0-0)
4. Μίλαν 0 (2-3)

3ος όμιλος
Άγιαξ - Μπεσίκτας 2-0 (29' Μπέργκχαους, 43' Αλέ)
22:00, Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ (Cosmote Sport 7)

Βαθμολογία
1. Άγιαξ 6 (7-1)
2. Ντόρτμουντ 3 (2-1)
3. Μπεσίκτας 0 (1-4)
4. Σπόρτινγκ 0 (1-5)

4ος όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ίντερ 0-0
22:00, Ρεάλ Μαδρίτης - Σέριφ Τίρασπολ (Cosmote Sport 6)

Βαθμολογία
1. Σέριφ Τίρασπολ 3 (2-0)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 3 (1-0)
3. Ίντερ 1 (0-1)
4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 (0-2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης