UEFA: Έκανε πίσω στην υπόθεση Super League, απέσυρε τις διώξεις σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Γιουβέντους

UEFA: Έκανε πίσω στην υπόθεση Super League, απέσυρε τις διώξεις σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Γιουβέντους

Πρώτη παραδοχή της ήττας στον «πόλεμο» που άνοιξε με τη European Super League έκανε o Τσέφεριν - Κανένα πρόστιμο για τις υπόλοιπες εννέα ομάδες του project

pjimage__4_
Βήμα πίσω στην κόντρα με τις δυνάμεις της Super League πραγματοποίησε η UEFA. Το αρμόδιο σώμα εφέσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται οι νομικές διαδικασίες κατά των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους κι έτσι οι διώξεις περί «αποστασίας» και παραβίασης του πλαισίου της UEFA είναι σαν να μην έγιναν ποτέ.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο τα τρία κλαμπ που παραμένουν ακόμη υπό τη σκέπη της ESL όσο και οι υπόλοιπες εννέα που αποχώρησαν (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν) δεν θα υποστούν κανένα πρόστιμο για τη συμμετοχή τους στο project.

Η ανακοίνωση προέκυψε μετά την πενθήμερη διορία που έδωσε ο εισαγγελέας Ρουίθ ντε Λάρα στην UEFA την περασμένη εβδομάδα, με την αρνητική τροπή των πραγμάτων να εντοπίζεται από το περασμένο καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, το 17οΕμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης που ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης από τη μεριά της ESL, είχε δώσει δικαστική εντολή στις ελβετικές αρχές για αναστολή των διαδικασιών, ενώ τον περασμένο Ιούλιο διέταξε την απόσυρση όλων των οικονομικών κι αγωνιστικών ποινών προς τους διωκόμενους συλλόγους, με την εισαγγελία να «πιέζει» στην ουσία με το πόρισμά της τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να υποκύψει.

Από την πλευρά της, η UEFA παραμένει κάθετη στην προσέγγισή της να εναντιωθεί στη δημιουργία της Super League και θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα σε πιθανές κυρώσεις προς τους συλλόγους ενόψει μελλοντικών κινήσεων «αναζοπύρωσης» του ίδιου project ή άλλων παρόμοιων. Μπορεί να ακυρώθηκαν οι νομικές διαδικασίες, όμως, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εξακολουθεί να επικοινωνεί ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα αποδεχτούν την ίδρυση της διοργάνωσης.

Το επόμενο καθοριστικό σημείο στην υπόθεση είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Παρασκευή (1/10), όποτε και θα κληθούν όλες οι πλευρές στη δικαστική αίθουσα για να παρουσιάσουν τους ισχυρισμούς τους.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα της European Super League παραμένει πάντα ανοιχτό. Και θα παραμείνει έτσι μέχρι να εξεταστεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εκεί όπου οι Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αισιοδοξούν πως θα υπερκεράσουν το εμπόδιο της UEFA.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης