Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Ιωνικός 0-0: Άντεξαν οι Νικαιώτες, πρώτος βαθμός για την Ελαφρά Ταξιαρχία

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Ιωνικός 0-0: Άντεξαν οι Νικαιώτες, πρώτος βαθμός για την Ελαφρά Ταξιαρχία

Ο Απόλλων ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, ο Ιωνικός καλύτερος στο β' 45λεπτο και το τελικό 0-0 αφήνει τους γηπεδούχους στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας

apollonionikoss
Στο 0-0 έμειναν απόψε (27/9) Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικός, αποτέλεσμα που εύλογα «χαροποιεί» τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ναι μεν πήραν τον πρώτο βαθμό της σεζόν, όμως δεν κέρδισαν ούτε στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο τους.

Ο Απόλλων ξεκίνησε με τον Κότσαρη στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Αλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα στον άξονα (ο τελευταίος πιο ψηλά), τους Τσιλούλη, Σαχλί στα άκρα και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιωνικός είχε τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ρομαό, Ντάλσιο στον άξονα, τους Καμπράλ, Ματσούκα στα άκρα και τον Αοσμαν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τουράμ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cekvycx77ipd-sf)


Το πρώτο ημίχρονο ήταν Απόλλων VS Χουτεσιώτης
Το πρώτο ημίχρονο είχε έναν «μεγάλο» πρωταγωνιστή και δεν ήταν άλλος από τον Λευτέρη Χουτεσιώτη και αυτό γιατί ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε πιο «δυνατά» από τον Ιωνικό και μάλιστα «κυριάρχησε» από το 20' και ύστερα, όμως ο 27χρονος γκολκίπερ των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε. Οι γηπεδούχοι λοιπόν πλαγιοκόπησαν αρκετές φορές (κυρίως με τον Τσιλούλη από τα δεξιά και τον Τουτουαρίμα από τα αριστερά) και η ανάπαυλα τους βρήκε με 11 τελικές (έναντι μόλις 1 των αντιπάλων τους), 4 κόρνερ και αρκετές στατικές φάσεις γύρω από τα καρέ των φιλοξενουμένων.

Κλείσιμο
Ωστόσο ο Χουτεσιώτης ήταν καλός στις εξόδους του και με σωστές επεμβάσεις/τοποθετήσεις στις 2 από τις 3 «καθαρές» φάσεις που έβγαλαν και χρειάστηκε να «μιλήσει». Πιο συγκεκριμένα στην κοντινή «σκαστή» κεφαλιά του Ντάουντα στο 26' και στο σουτ του Τουτουαρίμα στο 41', ενώ ενδιάμεσα (37') ο Σαχλί απώλεσε ακόμη μία μεγάλη φάση όταν σε φάση τρανζίσιον ο Σλίβκα του «έκοψε» την κατάλληλη στιγμή, ωστόσο πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση και υπό την πίεση του Μύγα.

Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν προβλήματα στην ανάπτυξη, αρέσκονταν σε μακρινές μπαλιές από την άμυνα (κυρίως βολέ του πορτιέρε τους) και είναι χαρακτηριστικό πως ο κόουτς τους Σπανός προς το φινάλε του ημιχρόνου «γύρισε» το σύστημα σε 4-1-4-1 και έφερε τον Ντάλσιο κοντά στον Αοσμαν, μήπως και αλλάξει τα δεδομένα.

Ετσι το πρώτο μισό «ανήκε» στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» αλλά δεν είχε σκορ.

Πιο «ζωντανός» ο Ιωνικός στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού όμως είδαμε μία διαφορετική εικόνα. Ο Απόλλων συνέχισε μεν να δείχνει απειλητικός από τα άκρα (στην εξίσωσή του μπήκε και ο Παμλίδης) ωστόσο δεν «έβγαζε» καθαρές φάσεις, σε αντίθεση με τον Ιωνικό που άρχισε να βάζει «δύσκολα» στην άμυνα των γηπεδούχων. Το 4-1-4-1 που διατήρησε ξεκίνησε να αποδίδει καρπούς και στο 53' απώλεσε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Καπράλ, που με σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Τα 2 «τσαφ» του Αλβες και κατοχή 76% για τους φιλοξενούμενους!
Ετσι συμπληρώσαμε μία ώρα παιχνιδιού και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι πήγαν σε ένα πιο «σφιχτό» 4-2-3-1, με την είσοδο του Κάνιας και τον Ντάλσιο σε «ψευτοδεκάρι». Αυτόματα... σα να γύρισε ένας διακόπτης. Για περίπου 10 λεπτά ο Ιωνικός «κυριάρχησε» και μάλιστα φλέρταρε δις με το γκολ, σε ισάριθμα «τσαφ» του Μπρούνο Αλβες σε απόσταση 69 δευτερολέπτων. Το πρώτο στο 68' (67:42 για την ακρίβεια) όταν δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, εκείνη πήρε πορεία προς την εστία της ομάδας του αλλά ο Κότσαρης έδιωξε σε κόρνερ και το δεύτερο στο 69' (68:51) όπου δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μάναλης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, σκόραρε, αλλά ο 27χρονος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Κάπου εκεί η κατοχή στο δεύτερο μισό ήταν 76% για τον Ιωνικό, δείγμα ότι τα δεδομένα της αναμέτρησης είχαν διαφοροποιηθεί.

Ο Απόλλων το έκανε 4-4-2, αλλά έμεινε με 10 και όλα άλλαξαν

Οσο πλησιάζαμε προς το τέλος η μεγαλύτερη «ανάγκη» των γηπεδούχων για τη νίκη γίνονταν όλο και πιο εμφανής. Ετσι με την είσοδο του Λα Πάρα πήγαν σε ένα 4-4-2 με τους Ιωαννίδη, Παμλίδη φορ, αλλά τα σχέδιά τους «ανατράπηκαν» λίγο αργότερα. Πιο συγκεκριμένα στο 84' όταν έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Τσιλούλη (δεύτερη κίτρινη), οπότε στην «ορολογία» τους μπήκε η λέξη «διαχείριση». Πλέον πρόσεχαν τα «μετόπισθέν» τους, ο Ιωνικός ναι μεν πάτησε 1-2 φορές στην περιοχή τους αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά και η αναμέτρηση έληξε χωρίς σκορ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αρκαλοχώρι: Oλόκληρο τo χωριό καταστράφηκε από τον σεισμό

Μέρκελ: «Να πρoχωρήσουμε γρήγορα στον σχηματισμό κυβέρνησης»

Καιρός σήμερα: Ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης