Super League 1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Ο Ντιέγκο της Τούμπας! - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Ο Ντιέγκο της Τούμπας! - Δείτε τα γκολ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League 1 καθώς άνοιξε το σκορ στο 42' και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Κούρτιτς έκανε το 2-0 στο 79' - Ο «αφάνας» ΄ήταν συγκλονιστικός, με την ΑΕΚ να σπαταλά τις όποιες ευκαιρίες έκανε και να πληρώνει τα λάθη της

5384678
Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ. Τελεία και παύλα. Έχει ξεχάσει πότε έχασε για τελευταία φορά και έφτασε δίκαια και πεντακάθαρα στη νίκη (2-0) στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Αυτή τη φορά με μια άκρως πειστική εμφάνιση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με «στρατηγό» εκτός γραμμών τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έχει έναν μαγικό τρόπο να κάνει τους παίκτες του να πιστεύουν στη νίκη, και εντός των γραμμών τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες (Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα), αφόπλισε την Ένωση και έφτασε άνετα στην επικράτηση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek4k0f28i5d-sf)


Έτσι ξεκίνησαν οι δύο «Δικέφαλοι» το ντέρμπι
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε με το αρχικό σχήμα που επέλεξε ότι έριχνε όλο το βάρος στη μεσαία γραμμή και πόνταρε πολλά στις προσωπικότητες του ρόστερ του, με δεδομένη την παρουσία των Αντρίγια Ζίβκοβιτς (επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα) και Μπίσεσβαρ. Η έκδοση των τριών χαφ, με το δίδυμο Σβαμπ, Κούρτιτς και πιο μπροστά τους ο Αουγκούστο, δοκιμάστηκε στο Αγρίνιο και την είδαμε εκ νέου στο ξεκίνημα του ντέρμπι, με τον Σφιντέρσκι να παίρνει φανέλα βασικού.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεδομένης της απουσίας του Άμραμπατ και στη συνέχεια του Μάνταλου, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα επέλεγε τον Γέβτιτς σε ρόλο «δεκαριού» πίσω από τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής.

Νοκ άουτ ο Βαρέλα λίγο πριν την σέντρα
Κλείσιμο
Οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν τίποτα στα κομμάτι που αφορούσε τους τερματοφύλακες (Πασχαλάκης-Στάνκοβιτς), ωστόσο ο Λουτσέσκου υποχρεώθηκε να αλλάξει λίγο πριν από την σέντρα τον έναν εκ των δύο κεντρικών αμυντικών του. Ο Φερνάντο Βαρέλα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε λίγο πριν από την σέντρα ο Μιχάι που μαζί με τον Μιχαηλίδη αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ, με τους Τέιλορ και Σίντκλεϊ στα δύο άκρα. Γνωστή και χωρίς αλλαγές η τετράδα της άμτνας για την ΑΕΚ με τους Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Χατζισαφί.

Ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα
Η ΑΕΚ μπορεί να μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, απείλησε πρώτη με τον Γέβτιτς, το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου 45λεπτου, ισορρόπησε από το 20’ και μετά, με τους Σβαμπ, Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς σε εκπληκτική κατάσταση και πολλά κέφια, έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, έκλεψε πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή και έφτιαξε τις σημαντικότερες ευκαιρίες πριν από το γκολ που τον έβαλε σε θέση οδηγού.




Το τρικ του Λουτσέσκου με τους τρεις χαφ έπιασε, οι «ασπρόμαυροι» κατόρθωσαν σιγά σιγά να απενεργοποιήσουν τη μεσοεπιθετική γραμμή της Ένωσης και να εκμεταλλευτεί τις εμφανείς αμυντικές αδυναμίες των «κιτρινόμαυρων».

Μεγάλες ευκαιρίες για ΠΑΟΚ και 1-0 με Μπίσεσβαρ
Ο Σβαμπ έφτασε κοντά στο 1-0 με το δυνατό σουτ, τον μιμήθηκε λίγο αργότερα ο Αουγκούστο, με τον Στάνκοβιτς να του λέει «όχι», ωστόσο στο 42ο λεπτό ήρθε ο Μπίσεσβαρ να πιάσει στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ και να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ στο σκορ (1-0).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek0xeun6erd-sf)


Το πρώτο μέρος έκλεισε με ακόμα σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όμως η κεφαλιά του Αουγκούστο έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek10m0ryts9-sf)


O ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρη στόχευση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, έφτασε κοντά στο 2-0 και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σβαμπ στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ. Με την συμπλήρωση μιας ώρας ο Μιλόγεβιτς έριξε στο παιχνίδι Σάκχοφ και Ανσαριφάρντ, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και να βρει το γκολ. Θα μπορούσε να το είχε βρει στο 68’ με το κλέψιμο του Τσούμπερ πάνω στον Σίντκλεϊ, αλλά ο Ανσαριφάρντ πέταξε την σπουδαία ευκαιρία στα σκουπίδια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek1ubht14i9-sf)


Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ στις αντεπιθέσεις, με Κούρτιτς 2-0
Ο Σάκχοφ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι ασταμάτητος στις αντεπιθέσεις, για λίγο ο Αούγκουστο δεν πρόλαβε την κάθετη του Ζίβκοβιτς, με τους «ασπρόμαυρους» να κλέβουν ξανά την μπάλα στη μεσαία γραμμή και στο 77’ να κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Μπίσεσβαρ από τον Μισελέν. Ο Κούρτιτς έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα» και την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ γράφοντας στο 79ο λεπτό το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek262mgz3i1-sf)


Το ντέρμπι, όμως, δεν είχε τελειώσει. Η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ με τον Μοχαμαντί (84’), μετά την εξαιρετική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο το τέρμα του Ιρανού δεν μέτρησε, καθώς ο Ανσαριφάντ ήταν μπροστά από τον Πασχαλάκη και επηρέαζε τη φάση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek27jt7pecp-sf)


MVP: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δικαίωσε και πάλι τον Λουτσέσκου για την επιμονή στο πρόσωπο του. Γκολ, κερδισμένο πέναλτι, μια διαρκής απειλή για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ένα ολόκληρο γήπεδο τον αποθέωσε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek2hhocdq81-sf)


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μεγάλο παιχνίδι από το δίδυμο Σβαμπ και Κούρτιτς, με τον Σλοβένονα πετυχαίνει το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Σπουδαία εμφάνιση από Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το δίδυμο Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές, όπως και η αμυντική τετράδα της ΑΕΚ, που είχε σε κακή βραδιά Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σίντκλεϊ στο 67’ παραλίγο να κρεμάσει την ομάδα του, όμως το τραγικό λάθος του Βραζιλιάνου δεν το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ παρότι βγήκε στην κόντρα με Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Πάολο Βαλέρι προσπάθησε να μην σταθεί εμπόδιο στο γρήγορο ρυθμό των δύο ομάδων, το γκολ του Μπίσεσβαρ στο πρώτο ημίχρονο σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Σωστά πήγε στην «άσπρη βούλα» στην ανατροπή του Μπίσεσβαρ από τον Μισελέν, ενώ με τη χρήση του VAR ακύρωσε το γκολ του Μοχαμαντί.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πήρε με το σπαθί του το πρώτο ντέρμπι τίτλου. Και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο πολυμήχανος Ραζβάν Λουτσέσκου απέδειξε και πάλι ότι είναι γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια. Για «τελικούς». Ξέρει πως να φτιάχνει τους παίκτες του, να ετοιμάζει και να παρουσιάζει την καλύτερη έκδοση του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στη σεζόν. Χωρίς καθαρό μυαλό η ΑΕΚ με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη εμφανίζοντας ανασταλτικά ξανά πολλά προβλήματα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ, 90’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (92’ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Ακπομ).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86’ Σιμόες), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης