Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Πάει Πόλη με περίπατο στην Τρίπολη - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Πάει Πόλη με περίπατο στην Τρίπολη - Δείτε τα γκολ

Εύκολα, απλά και χωρίς απώλειες ενόψει Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο στην Τρίπολη με το 2-0 επί του Αστέρα και πάτησε ξανά κορυφή - Τικίνιο και Αγκιμπού Καμαρά τα γκολ της νίκης - Τέταρτη αγωνιστική χωρίς γκολ οι Αρκάδες

goalosfp
Ο Αστέρας παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Καρμόνα, αριστερός ο Άλβαρες, οι Ατιένθα και Καστάνιο αγωνίστηκαν στο κέντρο των μετόπισθεν. Κανελλόπουλος και Βαλιέντε ήταν οι αμυντικοί χαφ, δεξί χαφ ο Ρεγκίς, αριστερό ο Σίτο και Καπίγια έπαιξε πίσω από τον Μπαράλες.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-2-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Δεξιός μπακ ο Καρμπόβνικ, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, οι Σισέ και Σωκράτης συνέθεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκης. Στο δεξί φτερό ο Μασούρας, στο αριστερό ο Ονιεκούρου και ο Α. Καμαρά πήρε θέση πίσω από τον Τικίνιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cejx74i6yi6p-sf)


Τικίνιο με... φόρα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cejuhymrh135-sf)

Κλείσιμο
Μετά τα δύο γκολ εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Τικίνιο σκόραρε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική. Στο 7' ο Μαντί Καμαρά έκανε διαγώνια μπαλιά στην περιοχή του Αστέρα, ο Μασούρας με κεφαλιά έδωσε στον αφύλαχτο Βραζιλιάνο, ο οποίος έκανε κοντρόλ, σουτ και σκόραρε (1-0) για τον Ολυμπιακό.

Ακολούθησε σουτ του Αγκιμπού στο 10ο λεπτό που κατέληξε πάνω από το δοκάρι. Στο 14' ο Αστέρας βρήκε τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με τον έλεγχο του VAR. Ο Ρεγκίς έκανε μπαλιά στην περιοχή των «ερυθρόλευκων», ο Βατσλίκ απέκρουσε και ο Σίτο με κεφαλιά σκόραρε. Ο Ισπανός καταλογίστηκε οφσάιντ με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cejurvitp7gx-sf)


Το γκολ του Αγκιμπού και η γκάφα του Παπαδόπουλου

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cejutxrflybl-sf)



Όταν οι Αρκάδες αμύνονταν, η διάταξή τους περισσότερο με 4-4-2 έμοιαζε, ενώ όταν ο Μαρτίνς έδωσε εντολή στον Αγκιμπού να πάει δεξιά και ο Μασούρας να πάρει θέση κοντά στον Τικίνιο, όταν δηλαδή και ο Ολυμπιακός έπαιξε με 4-4-2, βρήκε αμέσως γκολ. Ο Αγκιμπού μπήκε στην περιοχή του Αστέρα από δεξιά, έκανε ντρίμπλες στον Άλβαρες, σούταρε και ο Παπαδόπουλος υπέπεσε σε λάθος. Δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και το 0-2 ήταν γεγονός.

Στο ημίωρο ο Ολυμπιακός είχε κατοχή 54%. Διαχειριζόταν με ευκολία το προβάδισμά του και στο 30' ο Μαντί θα μπορούσε να είχε κάνει το 0-3, αν το σουτ έξω από την περιοχή ήταν καλύτερο. Η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία του Αστέρα χάθηκε στο 33'. Ο Μπαράλες έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι μετά τη μπαλιά του Σίτο, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε.

Ο Ονιεκούρου, που επιθετικά δεν έκανε την παρουσία του αισθητή, έδινε βοήθειες στον Ρέαμπτσιουκ, ενώ όταν στο 45'+1' έφυγε στην κόντρα από δεξιά και δεν έδωσε στον Μασούρα, ο τελευταίος έγινε έγινε έξω φρενών.

Στο... ρελαντί ο Ολυμπιακός
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 54' ο Σίτο έκανε το γύρισμα από από αριστερά, ο Βατσλίκ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά και ο Ρέαμπτσιουκ παραχώρησε κόρνερ με τακουνάκι προ του Μπαράλες. Ο αδύναμος κρίκος του Αστέρα στο πρώτο μισό, Άλβαρες, δέχτηκε κάρτα στο 55' επειδή γκρέμισε τον Αγκιμπού που έφευγε στην κόντρα και στο 58' ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Εμβιλά και Βρουσάι αντί Μαντί και Μασούρα. Ο Ράσταβατς απάντησε με Μπενίτο αντί Σίτο, μετατρέποντας τη διάταξη των Αρκάδων σε 4-4-2. Ακολούθησαν μακρινά άστοχα σουτ των γηπεδούχων με Άλβαρες (61') και Κανελλόπουλο (63').

Μετά την είσοδο του Εμβιλά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον άξονα, ενώ ο Βρουσάι είχε ακριβώς τον ρόλο του Μασούρα, που κινούνταν δίπλα στον Τικίνιο, ο οποίος στο 69' αντικαταστάθηκε από τον Αραμπί, που προερχόταν από τραυματισμό.

Ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν εύκολα το 0-2, αφού ο Αστέρας ακόμα και μετά τις αλλαγές του προπονητή της αδυνατούσε να απειλήσει τον Βατσλίκ. Για να καταλάβετε, μετά τα σκόρπια σουτ των Άλβαρες και Κανελλόπουλου, το επόμενο σημειώθηκε στο 76'από τον νεοεισελθόντα Σονί, που κι αυτό δεν είχε καμία τύχη.

Στο 79' ο Βαλμπουενά και ο Κούντε πέρασαν στο παιχνίδι από τον Μαρτίνς, ο οποίος αντικατέστησε τους Ονιεκούρου και Αγκιμπού. Στο 84' ο Σονί κατέγραψε μια ακόμη τελική, όταν το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός είχε στο μυαλό του να διαχειριστεί το προβάδισμα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και γι'αυτό η πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 87', με το αδύναμο σουτ του Ρέαμπτσιουκ, που μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος.

MVP: Ο Τικίνιο πήρε θέση βασικού στη γραμμή κρούσης και σκόραρε ξανά. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και όσο αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός.

Στο ύψος του: Ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού στον περασμένο αγώνα. Επί της ουσίας το ίδιο έκανε και σε αυτόν, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Τικίνιο. Πολύ μεστό παιχνίδι ξανά από τον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο αριστερός μπακ του Αστέρα, Άλβαρες, έχασε στο πρώτο γκολ τον Μασούρα που έδωσε την ασίστ στον Τικίνιο, ενώ στο φάση του 0-2 ο Αγκιμπού έκανε σε αυτόν τις ντρίμπλες μέχρι να σουτάρει και να σκοράρει.

Η «γκάφα»: Ο γκολκίπερ του Αστέρα, Νίκος Παπαδόπουλος, δεν υπολόγισε σωστά το σουτ του Αγκιμπού στη φάση του 0-2 και είδε τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του. Ίσως από υπερβολική αυτοπεποίθηση; Όπως και να 'χει, ο ικανός τερματοφύλακας των Αρκάδων αυτή τη φορά υπέπεσε σε γκέλα.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί το παιχνίδι. Ήταν κοντά στις φάσεις, μοίρασε σωστές κάρτες και πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει, κατέκτησε την τρίτη του διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από αυτές απέναντι σε Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή δυσκολία να κρατήσουν το προβάδισμα.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58' Εμβιλά), Μασούρας (58' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (79' Κούντε), Ονιεκούρου (79' Βαλμπουενά), Τικίνιο (69' Αραμπί).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Καπίγια (75' Σονί), Κανελλόπουλος (71' Σανταφέ), Ρεγκίς (71' Γκόμεζ), Μπαράλες, Σίτο (58' Μπενίτο).


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:


Γερμανικές εκλογές: Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα μετά την εποχή Μέρκελ

Φάκελος Ελπιδοφόρος - Όλο το εκκλησιαστικό και πολιτικό παρασκήνιο

Πληρωμές αναδρομικών: Περιορισμένος ο αριθμός των τελικών δικαιούχων και των ποσών που θα λάβουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης