La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 0-0: «Ρουά ματ» Έμερι στη Βασίλισσα

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 0-0: «Ρουά ματ» Έμερι στη Βασίλισσα

Απότομη προσγείωση για τη Ρεάλ Μαδρίτης - Η εξαιρετική Βιγιαρεάλ «μπλόκαρε» τη φορμαρισμένη και πρωτοπόρο Βασίλισσα (0-0) αδικώντας τον εαυτό της επιθετικά και χάρισε στον Ουνάι Έμερι τη δεύτερη ισοπαλία του στο «Μπερναμπέου» μετά από εννέα χρόνια

villarreal
Η Ρεάλ Μαδρίτης προερχόταν από την πιο εμφατική της «παράσταση» στη σεζόν, έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της La Liga, όμως, το Κίτρινο Υποβρύχιο του Ουνάι Έμερι την επανέφερε στον ρεαλισμό.

Η Βιγιαρεάλ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (0-0), με μία άρτια εμφάνιση αμυντικά και αρκετές ευκαιρίες που μετέτρεψαν τον καθοριστικό Τιμπό Κουρτουά σε MVP, σημειώνοντας έτσι μόλις το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του Βάσκου τεχνικού απέναντι σε Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα που παίρνει βαθμό σε 30 αναμετρήσεις και πρώτο μετά το 2012!




Η κίνηση του Κάρλο Αντσελότι, στο 800ο παιχνίδι της σπουδαίας καριέρας του στα Top-5 πρωταθλήματα, να αλλάξει πρόσωπα στον άξονα έκανε αγνώριστη τη Ρεάλ στο κομμάτι της πίεσης και του ελέγχου του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το πρώτο μέρος με 64% κατοχή, δίχως να επιτρέψουν καμία αξιόλογη κλασική φάση για γκολ στους Μερένγκες (πρώτο ημίχρονο σε εντός έδρας ματς πρωταθλήματος επί ημερών Καρλέτο χωρίς τελική στον στόχο) και υποχρέωσαν τον Κουρτουά σε μια τεράστια επέμβαση, στο σουτ του Ντάνζουμα στο 23ο λεπτό που έβγαλε με τα ακροδάχτυλα.

Κλείσιμο
Ο Καρίμ Μπενζεμά έμπλεξε στο γενικά ράθυμο και ασύνδετο παιχνίδι της Ρεάλ δίχως να φανεί απειλητικός. Με εξαίρεση την κεφαλιά του Μιλιτάο στο 50' και μία ακόμα από τον Ίσκο που κόντραρε στον Βινίσιους και πήγε να μπερδέψει τον Ρούγι, η Βασίλισσα δεν παρήγαγε σοβαρές απειλές, αντιμετώπισε μια εξαιρετικά στημένη ομάδα με κορυφαίο τον Χουάν Φόιτ που έκανε ματς για σεμινάριο από τα δεξιά και χρειάστηκε τον Βέλγο κίπερ (και) στο δεύτερο μέρος για να μην γνωρίσει την πρώτη φετινή της ήττα.

Ο Κουρτουά πρωταγωνίστησε στο 55' σταματώντας ξανά τον Ντάνζουμα (23ο στα τελευταία 27 σουτ εντός εστίας που εξουδετερώνει), τα κενά της άμυνας επέτρεψαν μεγάλη διπλή στιγμή δύο λεπτά αργότερα με Αλκάθερ και Τόρες, αλλά το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, στο πρώτο μεταξύ τους ματς χωρίς γκολ μετά από 30 συνεχόμενες αναμετρήσεις!

Η Ρεάλ ασφαλώς παρέμεινε πρώτη, αλλά έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στο +5 από την Ατλέτικο Μαδρίτης που ηττήθηκε στην έδρα της Αλαβές κι αντ' αυτού διατηρεί απόσταση τριπόντου. Όση απέχει και η Σεβίλλη, όμως, από την κορυφή, για την οποία εκκρεμεί το ματς με τη Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Βαλβέρδε, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Κασεμίρο, Μόντριτς (73' Αζάρ), Ασένσιο (81' Ίσκο), Ροντρίγκο, Βινίσιους, Μπενζεμά

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Μορένο, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (58' Γκόμεθ), Πίνο (84' Τριγέρος), Αλκάθερ (58' Ντιά), Ντάντζουμα (84' Πένια)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αισθητή βελτίωση από σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Γερμανικές εκλογές: Μάχη για την ψήφο των αναποφάσιστων στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Η Κίνα αποφυλάκισε δυο Καναδούς πολίτες αμέσως μετά την συμφωνία απελευθέρωσης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης