Super League 1, Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Παραμένουν αήττητοι στην κορυφή οι Ηπειρώτες

Super League 1, Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Παραμένουν αήττητοι στην κορυφή οι Ηπειρώτες

Σε ματς με ελάχιστες σπουδαίες ευκαιρίες Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο «μηδέν» μετά τους θριάμβους τους επί Αρη και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, παραμένει στην κορυφή ο ΠΑΣ, μοναδική ομάδα που δνε έχει δεχθεί γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές  της Super League

ionikospasss
Σε έναν αγώνα που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο φαινόταν πως βασικό μέλημα των Σπανού και Μεταξά ήταν να μην δεχθούν γκολ οι ομάδες τους, Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο μηδέν για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten. Με την ισοπαλία αυτή οι Γιαννιώτες κράτησαν το αήττητο, ανέβηκαν κορυφή μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ με 7 βαθμούς και είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν δεχθεί κάποιο γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Από την πλευρά τους οι Νικαιώτες με τον βαθμό αυτό έφτασε τους 4, ανεβαίνοντας στην 7η θέση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cehfpb0c5skh-sf)


Με 4-2-3-1 ο Ιωνικός
Οι Νικαιώτες στο ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα κατέβηκαν με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα και τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Ρομαό-Ντάλσιο ήταν στον άξονα, ο Άοσμαν 10άρι κι οι Μπουένο- Ματσούκας στα άκρα με τον Τουράμ να είναι σέντερ φορ.

Με 4-4-2 οι Γιαννιώτες
Από την πλευρά του ο Ηρακλής Μεταξάς κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-4-2 και τον Λοντίγκιν στο τέρμα, τους Σάλιακα, Πίρσμαν στα άκρα της άμυνας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στόπερ ήταν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στον άξονα ήταν οι Καραχάλιος - Ντομίνγκες με τους Γκαρντάβσκι και Λώλη στα άκρα και τους Περέα και Σνάιντερ στα φορ.

Ο Ιωνικός τον έλεγχο στο πρώτο χωρίς να μπει κάποιο γκολ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που όσον αφορά τους αριθμούς ο Ιωνικός είχε τον έλεγχο καθώς η κατοχή ήταν 61% με 31% του ΠΑΣ. Ωστόσο η κατοχή αυτή δεν μετουσιώθηκε με ευκαιρίες στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν γρήγορος, όμως στην συνέχεια έπεσε με τους Νικαιώτες να έχουν όπως αναφέραμε έναν ανούσιο έλεγχο και τους Γιαννιώτες να κρατάνε με άνεση πίσω και να κοιτάζουν περισσότερο την κόντρα.

Οι φιλοξενούμενοι την πρώτη μεγάλη ευκαιρία
Κλείσιμο
Έπρεπε να περάσει το πρώτο μισάωρο για να δούμε κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες και όταν λέμε φάση, εννοούμε σημαντική. Συγκεκριμένα στο 34' είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Εραμούσπε μετά την πρώτη κεφαλιά του Κάργα να αστοχεί στην προβολή που έκανε μέσα από την μικρή περιοχή. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο.

Έκλεισαν το ημίχρονο με δύο μεγάλες στιγμές οι γηπεδούχοι
Από την πλευρά τους στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι σε κανένα σημείο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Λοντίγκιν, αλλά το έκαναν δύο φορές στο τέλος του ημιχρόνου. Αρχικά στο 42' ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ματσούκα στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο γκολ, με τον Τσιγκρίνσκι μέσα από την μιρκή περιοχή και πλάγια μετά την κεφαλιά του Μύγα να αστοχεί με σουτ.

Πιο αργός ο ρυθμός στο δεύτερο με σπουδαία ευκαιρία για τον Ιωνικό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν ακόμα πιο αργός από ότι στο πρώτο. Οι Ηπειρώτες σε σχέση με τα αρχικά 45 λεπτά, ανέβηκαν κερδίζοντας χώρο στο γήπεδο, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Κάτι που έκαναν οι γηπεδούχοι και θα λέγαμε πως ήταν και η μεγαλύτερη στο ματς. Συγκεκριμένα στο 67' ο Κάνιας βρήκε με πανέμορφη κάθετη τον Ντάλσιο, αυτός πέρασε τον Λοντίγκιν, αλλά έφυγε πλάγια και το πλασέ που έκανε έστειλε τη μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν παίρνοντας από έναν βαθμό.

MVP: Σε ένα «σβηστό» ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παιχνίδι, δεν μπορούμε να πούμε πως κάποιος ξεχώρισε στο ματς αυτό. Κάποιος που να αξίζει να μπει στη θέση του MVP.

Στο ύψος τους: Το ίδιο ισχύει και στο ύψος τους, αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσαμε να βάλουμε τις άμυνες των δύο ομάδων που κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τους αντίπαλους επιθετικούς.

Αδύναμος κρίκος: Στον αντίποδα οι μεσοεπιθετικές γραμμές του Ιωνικού και του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν οι αδύναμοι κρίκοι στο ματς, καθώς και οι ευκαιρίες που έγιναν, έγιναν από στημένες φάσεις.

Η γκάφα: Στην γκάφα θα βάλουμε την προσπάθεια του Ντάλσιο με τον ποδοσφαιριστή του Ιωνικού να περνάει και τον Λοντίγκιν και να αστοχεί στην μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα.

Το στραγάλι: Ο Σκουλάς δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα σε ένα ματς που δεν είχε και κάποια δύσκολη φάση. Στην μοναδική που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ντάλσιο μέσα στην περιοχή, το VAR είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι και έτσι και έγινε.

Το ταμείο του Gazzetta: Στη Νεάπολη οι Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα κατέβηκαν με βασικό στόχο να μην χάσουν και το κατάφεραν χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Ευκαιρίες υπήρξαν, αλλά όχι πολλές με το 0-0 να θεωρείται δίκαιο και να αφήνει και τους δύο ευχαριστημένους.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Ματσούκας (90’ Κωνσταντινίδης), Άοσμαν (83’ Μάναλης), Μπουένο (46’ Κάνιας), Τουράμ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάβσκι (52’ Μορέιρα), Λώλης (46’ Μιλιντσεάνου), Περέα (90+3’ Παντελάκης).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλική Μιλλούση - Λευτέρης Πετρούνιας: Παντρεύονται το Σάββατο

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά - αυξήσεις και πότε - Ξεκινούν οι πληρωμές του Οκτωβρίου

Τα «προφητικά» λόγια της άτυχης Δώρας πριν την δολοφονία - «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις» είχε πει στην ξαδέλφη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης