Ολυμπιακός: Γιατί ο Τικίνιο αφιέρωσε το πρώτο του γκολ στον Αντόνιο Ενρίκες

Ολυμπιακός: Γιατί ο Τικίνιο αφιέρωσε το πρώτο του γκολ στον Αντόνιο Ενρίκες

Ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή αφιέρωση στον Αντόνιο Ενρίκες - δεξί χέρι του Πέδρο Μαρτίνς - και φυσικά υπήρχε λόγος για αυτό.

tiquinho_enriques
Ο Αντόνιο Ενρίκες είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στο staff του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, που κοιτάζει να ασχολείται με πολλά θέματα μες στην ομάδα. Και γενικά ένας σπουδαίος συνεργάτης του Πορτογάλου εδώ και χρόνια. Και φυσικά δουλεύει ακόμα και πάνω στην ψυχολογία ενός παίκτη.

Ο Τικίνιο λοιπόν είδε όλες τις προηγούμενες ημέρες τον Ενρίκε να κοιτάζει να δουλέψει ξεχωριστά μαζί του. Παράλληλα όμως να του τονώσει το ηθικό και να του φτιάξει την ψυχολογία. Να του δείξει πως το... έχει και όλα είναι καθαρά θέμα του να βρει το πρώτο γκολ και μετά θα έρθουν τα υπόλοιπα.

Ο ίδιος ο Τικίνιο Σοάρες μιλώντας στη NOVA για τον λόγο που τον ώθησε να αφιερώσει αυτό το γκολ στον Ενρίκες και να σπεύσει να τον αγκαλιάσει μετά το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού είπε πως «κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με γέμισε αυτοπεποίθηση, μου έδειξε εμπιστοσύνη και μου είπε πως είναι σίγουρος πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όχι μόνο ο Αντόνιο αλλά και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να νιώσω σιγουριά, όμως περισσότερο από όλους αυτός».

Ο 30χρονος επιθετικός ένιωσε πως το... χρωστούσε στον Ενρίκες. Πως έπρεπε όλος ο κόσμος να δει το πόσο εκτιμά τη βοήθεια που του έδωσε από κάθε άποψη και για αυτό στον πανηγυρισμό του τον είχε σε πρώτο πλάνο. Ο Τικίνιο έβαλε λοιπόν 2 γκολ σε έναν αγώνα (στο 4-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Φάληρο), έφτασε τα 2 τέρματα σε 4 αγώνες και είναι σίγουρος - όπως είναι και άπαντες στην ομάδα - πως θα έχει πολύ πιο δυνατή συνέχεια και με τέρματα σε πιο δύσκολους και κρίσιμους αγώνες.

Το μήνυμα του Ενρίκες για τον Τικίνιο

Ο ίδιος ο Ενρίκες έκανε και ποστάρισμα και για το γκολ του Τικίνιο και για την αποθέωση στον Μαρτίνς. Για τον Βραζιλιάνο έγραψε πως «σήμερα ο Τικίνιο έκανε αυτήν την κίνηση ταπεινότητας για να ευχαριστήσει όσους βρισκόμαστε πίσω από τους παίκτες. Είμαστε τόσοι πολλοί ώστε να μην τους λείπει τίποτα. Μοιράζομαι αυτή τη στιγμή με όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Κλείσιμο


Η αποθέωση από τους συμπαίκτες του

Μετά το ματς φυσικά ο Τικίνιο ήταν το κεντρικό πρόσωπο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Οι συμπαίκτες του τον συνεχάρησαν και τον αποθέωσαν. Χαρακτηριστικά ο Ρέαμπτσιουκ - που μιλάει και πορτογαλικά - του τόνιζε ότι «εσύ είσαι ο... ήρωας του ματς. Όλα τα εύσημα είναι για σένα».



Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης