Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Βόλος 1-3: Πάρτι με τριάρα και «2 στα 2» - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Βόλος 1-3: Πάρτι με τριάρα και «2 στα 2» - Δείτε τα γκολ

Ο καταπληκτικός Βόλος πέρασε... δια περιπάτου από τη Ριζούπολη, κέρδισε 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης και πάτησε κορυφή με το «2 στα 2»! Φερνάντες, Φαν Βέερτ και Μπαρτόλο τα γκολ της νίκης

volosomadikoo
Με το... πόδι στο γκάζι συνεχίζει ο Βόλος στη σεζόν, καθώς η ομάδα μετά το 2-1 της πρεμιέρας επί της Λαμίας κέρδισε σήμερα (19/9) με 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και παραμένει στην κορυφή με το απόλυτο (2χ2). Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έχουν πλέον χάσει και τα 2 πρώτα ματς χρονιάς, με 7 τέρματα παθητικό.

Για τους γηπεδούχους ντεμπουτάρισε ο Μπρούνο Αλβες, καθώς ο 39χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν στο αρχικό τους σχήμα. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Πετράκης είχε τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Λισγάρα, Αλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Κάστρο στο «6», τους Παπαγεωργίου, Σλίβκα εσωτερικούς, τους Παμλίδη, Σαχλί στα άκρα και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ από την πλευρά του ξεκίνησε με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Τσοκάνη στο «6», τους Φερνάντες, Μπαρτόλο στον άξονα πιο μπροστά του, τους Ρεγκατέν, Ροσέρο μεσοεπιθετικούς και Φαν Βέερτ φορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cedytmrj2x29-sf)


ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ
Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε τον Βόλο μπροστά στο σκορ με 1-0 είναι η «τρανή» απόδειξη, ή πιο σωστά ακόμη μία, πως στην μπάλα οι αριθμοί δεν... παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Στην ανάπαυλα λοιπόν οι τελικές ήταν 7-3 υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», όμως και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά, «έψαξαν» το γκολ και οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που το βρήκαν.

Κλείσιμο
Σέντρα στον αγώνα, ο Σλίβκα στο 3' είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και αμέσως μετά (4') οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ένα πανέμορφο τέρμα του Φερνάντες. Ανάπτυξη από τον Κλέιμαν, οι παίκτες του Αμπασκάλ άλλαξαν 6-7 φορές την μπάλα και ο 23χρονος χαφ με πολύ ωραίο σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΕΛΙΚΕΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ
Το γρήγορο τέρμα διαφοροποίησε νωρίς τα «δεδομένα». Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλησε να βγει μπροστά, όμως το κατά καιρούς πρέσινγκ των αντιπάλων της δεν της επέτρεπε να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε, ενώ παρατηρούνταν και αποστάσεις στις γραμμές της. Ετσι οι φιλοξενούμενοι σε 2-3 περιπτώσεις άπλωσαν όμορφα το παιχνίδι τους και απείλησαν (ο Λισγάρας πιστώνεται κομβικά stop το ένα σε πλασέ του Φαν Βέερ το άλλο σε κάθετη για τον Μπαρτόλο που ήθελε να βγει σε θέση φορ).

Την ίδια στιγμή ο Κλέιμαν είπε «όχι» στον Ντάουντα όταν στο 15' βγήκε στην πλάτη της άμυνάς του και θέλησε να τον απειλήσει με πλασέ, ενώ ο Σλίβκα, εκ των πιο δραστήριων του Απόλλωνα σε αυτό το διάστημα, «έφτιαξε» και τελείωσε τη φάση του 27'. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν τελικές σε στατικές μπάλες και 1-2 παράλληλες (π.χ. του Ντεντάκη στο 21'), χωρίς όμως κάποια να λογίζεται ως «καθαρή» ευκαιρία.

«ΣΕΝΤΕΡΦΟΡΙΣΙΑ» ΚΕΦΑΛΙΑ Ο ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟ 2-0
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό, στο 49', ο Βόλος έκανε το καθοριστικό βήμα για τη νίκη του. Σέντρα Πουρίτα από τα δεξιά, ο Φαν Βέερτ με «σεντερφορίσια» κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων οι οποίοι έδειχναν να... πέφτουν στο «καναβάτσο». Μάλιστα από τότε και μέχρι το 60' ο Πετράκης έκλεισε για λογαριασμό τους όλες τις αλλαγές τους, θέλοντας να διαφοροποιήσει την εικόνα της ομάδας του.

Ομως εκ νέου παρατηρούνταν το φαινόμενο των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των γραμμών της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», καθώς π.χ. στο 2-0 ο Πουρίτα ανέβηκε ανενόχλητος από τα δεξιά, υποδέχθηκε την μπάλα και σέντραρε ανενόχλητος, ενώ περίπου στο ημίωρο υπήρξε μία φάση όπου ο Φεράρι «κουβάλησε» την μπάλα από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Κλέιμαν μέχρι το επιθετικό τρίτο του Βόλου, χωρίς να τον εμποδίσει κάποιος αντίπαλος.

ΑΠΟ ΤΟ 0-2 ΣΤΟ 1-3 ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα πως ο Απόλλων δεν εκμεταλλεύονταν τις στατικές μπάλες που κέρδιζε φτάσαμε στο 63'. Ο Ρεγκατέν βρήκε πολύ όμορφα τον Μπαρτόλο στον κενό χώρο, εκείνος πάτησε περιοχή και με ωραία ενέργεια αλλά και τελείωμα «έγραψε» το 3-0.

Κακά τα ψέμματα ο αγώνας «τελείωσε» κάπου εκεί. Παρότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε αμέσως μετά (65') με την κεφαλιά του Ιωαννίδη (σέντρα Τσιλούλη μετά από ωραία πάσα του Σλίβκα), ο Βόλος διαχειρίστηκε μέχρι το φινάλε το ματς, σε απλά ελληνικά το «έσβησε» και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να «ξαναμπούν» στη διεκδίκησή του, παρότι δεν φάνηκαν να το «παρατούν» και «έψαχναν» λύσεις (π.χ. στο φινάλε είδαμε τον Λισγάρα σέντερ φορ). Εχοντας ίσως οι φιλοξενούμενοι κατά νου πως πέρσι στο ίδιο γήπεδο ήταν εκείνοι που στη μία ώρα παιχνιδιού έχαναν με 3-0, αλλά τελικά απέσπασαν 3-3.

Η μόνη φορά που «καρδιοχτύπησαν» ουσιαστικά από τότε (65') και μέχρι το φινάλε ήταν μία κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 90'+3', που μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

ΜVP: Ο Φερνάντες. Ανοιξε το σκορ με έναν πανέμορφο τρόπο και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο άπλωσε ορισμένες φορές έξυπνα/σωστά το παιχνίδι του Βόλου. Αλλά κυρίως για τη φάση του 1-0 που ήταν εξαιρετική.

Στο ύψος του: Ο Μπαρτόλο σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ και σε ακόμη ένα ματς ήταν εκ των κορυφαίων του Βόλου. Μάλιστα έπαιξε περισσότερο στον άξονα και όχι στα άκρα, όπως στην πρεμιέρα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κάστρο. Ο άξονας του Απόλλωνα «έχασε» τους φιλοξενούμενους στη φάση του 1-0, δέχθηκε φάσεις στο ματς και ο Κολομβιανός ως «6άρι» το πιστώνεται. Πάντως η εν γένει ανασταλτική λειτουργία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Η «γκάφα»: Ο Απόλλων κέρδισε στο ματς 15, ίσως και παραπάνω, στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Βόλου, κόρνερ ή φάουλ δηλαδή κοντά στην περιοχή του Κλέιμαν. Εξ' αυτών η μόνη που απέφερε on target τελική ήταν μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλβες που μπλόκαρε εύκολα ο Ισραηλινός γκολκίπερ. Οι γηπεδούχοι δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Το «σταγάλι»: Ηρεμο απόγευμα για τον ρέφερι Περράκη και τους βοηθούς του, σε ένα ματς που δεν είχε και τη «δύσκολη» φάση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Βόλος ήταν πιο ουσιαστικός, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν και κυρίως τους πολλούς κενούς χώρους που έβρισκε από τον Απόλλωνα. Ο οποίος δεν ήταν κακός (έβγαλε και 11 τελικές), αλλά έδειξε να έχει ανασταλτικά προβλήματα (όχι ως αμυντική γραμμή αλλά συνολικά) και τα «πλήρωσε».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Αλβες, Τουτουαρίμα (46' Μπαξεβανίδης), Παπαγεωργίου (60' Ματέι), Σλίβκα, Κάστρο, Παμλίδης (53' Λα Πάρα), Σαλί (53'Τσιλούλης), Ντάουντα (53' Ιωαννίδης).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης, Ρεγκατέν, Μπαρτόλο (74' Σοάρες), Ροσέρο (86' Βοϊτκόφσκι), Φερνάντες (64' Νίνης), Φαν Βέερτ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ο ευρωστρατός: Η απάντηση των Βρυξελλών στη συμφωνία AUKUS

Επίθεση με βιτριόλι: Οργή από την Ιωάννα για τα όσα υποστηρίζει ο 40χρονος

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για την γ' δόση εμβολίου - Ποιες είναι οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα λάβουν SMS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης