Παναθηναϊκός-Παρτίζαν 89-85: Μεγάλη ανατροπή από το -19

Παναθηναϊκός-Παρτίζαν 89-85: Μεγάλη ανατροπή από το -19

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε στο -19 κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Παρτίζαν και έχοντας κορυφαίους τους Παπαπέτρου, Πέρι και Έβανς να νικήσει με 89-85 στην παράταση και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά - Δυναμικό «παρών» από τον κόσμο των «πρασίνων» στην επιστροφή τους στο ΟΑΚΑ

paopartizan
Το ματς

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε την ίδια διάθεση στην άμυνα όπως ακριβώς και λίγο μετά το τζάμπολ των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων στο Μόναχο. Ήθελε να βγάλει ένταση, ήθελε να βγάλει ενέργεια, ήθελε να δυσκολέψει το έργο των Σέρβων αλλά αυτό δεν κράτησε περισσότερο από τρία λεπτά, όταν και προηγήθηκε με 5-0. Στη συνέχεια η Παρτίζαν όχι μόνο «απάντησε» στην πίεση που προσπαθούσε να βάλει ο Παναθηναϊκός, αλλά έφτασε στο σημείο να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέλεξε «full court press» αναγκάζοντας τους παίκτες του Παναθβηναϊκού σε πολλά λάθη, τόσο όσον αφορά την μεταφορά τη μπάλας, όσο ακόμα και στην πρώτη πάσα. Αποτέλεσμα; Να βρει η Παρτίζαν τις προϋποθέσεις για το εύκολο καλάθι στο ανοικτό γήπεδο και να προηγηθεί με 20-12 λίγο από το τέλος της πρώτης περιόδου (14-20 οι Σέρβοι). Το σκηνικό όχι μόνο δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο, αλλά η πλάστιγγα είχε γείρει ολοκληρωτικά στη μεριά της Παρτίζαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ced97s2pwghl-sf)


Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα, κάτι που φαίνεται από τα 1/9 τρίποντα στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Μάλιστα οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στο +19 (21-40!) και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από Έβανς και Πέρι για να μειωθεί η διαφορά σε 28-40 και 31-43, ο πλουραλισμός των φιλοξενούμενων (καλύτεροι στο ημίχρονο οι Λεντέι 9π., Τριφούνοβιτς 8π., Μαντάρ 7π.) έκλεισε το πρώτο μισό του ματς στο 31-48.

Κλείσιμο
Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός είχε να θυμάται τα πολλά, αβίαστα, ενίοτε και παιδαιριώδη λάθη (6 στο σύνολο), τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (10-20 υπέρ της Παρτίζαν) όπως και τη μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα. Πέρι και Φλόιντ είχαν από 7 πόντους ο καθένας, σ' ένα διάστημα όπου φάνηκε η τεράστια αποχή του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ πέρασε μέσα σε αποθέωση στο παρκε αλλά ξεκίνησε με 0/2 τρίποντα (σ.σ. μάλιστα το πρώτο σουτ ήταν κάκιστο), δείγμα και της απουσίας του από την ενεργό δράση. Αντίστοιχα η Παρτίζαν είχε στο α' μέρος 13/22 δίποντα, 5/9 τρίποντα και περισσότερες από τις διπλάσιες ασίστ (13-5).

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση χάρη στην καλύτερη κυκλοφορία που είχε στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βρει καλύτερα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε 1/9 τρίποντα, ενώ στην 3η περίοδο ξεκίνησε με 3/4! Αρχικά μείωσε σε 37-48 και έδειχνε να επιστρέφει στο παιχνίδι, ενώ οι παίκτες του Πρίφτη δεν... πτοήθηκαν ούτε από τις «απαντήσεις» των Λεντέι και Πάντερ για το 40-56. Πέρι, Παπαπέτρου και Μέικον ανέλαβαν δράση στη συνέχεια και έφεραν τους «πράσινους» στο -6 (55-61) έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 34-21. Η 3η περίοδο έκλεισε με την Παρτίζαν να προηγείται με 59-68 και να διατηρεί τα ηνία και το momentum του ματς με καλύτερο τον 21χρονο Ισραηλινό, Γιαν Μαντάρ.

Και πάλι. Ο Παναθηναϊκός «αρνήθηκε» να παραδόσει τα όπλα! Με το σκορ στο 63-73 στο 32' όχι μόνο πάτησε γκάζι, όχι μόνο «δάγκωνε» στην άμυνα, αλλά φρόντισε να σηκώσει και ένα γήπεδο στο... πόδι! Με τον Τζέρεμι Έβανς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνοση και τον Πέρι να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν σερί 15-0 (!!!) και βρέθηκαν να προηγούνται με 78-73 στο 36'!

Στα 48'' πριν από το τέλος ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τη νίκη καθώς με το σκορ στο 80-77 ο Παπαπέτρου αστόχησε σε τρίποντο για το +6 το οποίο θα ήταν «μαξιλαράκι» νίκης. Αντίθετα στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ζάγκορατς με δικό του τρίποντο στα 38'' έφερε το ματς στα ίσια (80-80). Ο Σαντ-Ρος έκανε λάθος στα 30'' αλλά η Παρτίζαν δεν σκόραρε στην δική της επίθεση. Κάτι που πήγε να κάνει ο Πέρι, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο σουτ που επιχείρησε στην εκπνοή με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία... διάθεση να αφήσουν τη νίκη να «φύγει» από τα χέρια τους. Χάρη και στα τρίποντα των Έβανς και Παπαπέτρου όπως επίσης και την εξαιρετική άμυνα υποχρεώνοντας τους Σέρβους σε αρκετές 1-2 περιπτώσεις σε παράβαση 24'', ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να νικήσει με 89-85 και να πάρει το εισιτήριο του τελικού του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 31-48, 59-68, 80-80 (κ.α.), 89-85 (παρ.)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόμπερτ Νταρστ: Στη φυλακή ο μεγιστάνας του real estate για τη δολοφονία της καλύτερής του φίλης

EUMED9: H Μεσόγειος «φλέγεται» στη σκιά της AUKUS - «Στη γειτονιά της» γυρνά η Γαλλία

Χαμός στην Αγγλία με τον Χάμιλτον: Μετά το ατύχημα στη Μόντσα εθεάθη παρέα με μοντέλο του OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης