Κύπελλο Μπάσκετ, Κολοσσός-Ολυμπιακός 67-94: Πειστική επιστροφή

Κύπελλο Μπάσκετ, Κολοσσός-Ολυμπιακός 67-94: Πειστική επιστροφή

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κολοσσού με 67-94 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου παίζοντας καλό μπάσκετ σε μεγάλο διάστημα του αγώνα

osfp_kolossos
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις με νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο με 67-94. Οι Πειραιώτες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης επέβαλλαν πλήρως την ανωτερότητά τους και παρά την καλή προσπάθεια των γηπεδούχων για τα δεδομένα, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας και περιμένουν είτε το Μαρούσι είτε τον Ηρακλή (εκτός έδρας) που παίζουν αύριο (17:00).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, αλλά κάθε ομάδα είχε διαφορετικό στόχο στην επίθεσή της. Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να ακουμπήσει την μπάλα στο χαμηλό ποστ με τους Τόμας Ουόκαπ, Μουσταφά Φαλ ενώ ο Κολοσσός βρήκε πέντε εύστοχα τρίποντα για το 19-15 (7'). Οι συνεργασίες Σλούκα με Φαλ μετά από πικ εν ρολ πρόσφεραν λύσεις στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου κάτι που είχε αποτέλεσμα να προηγηθεί στο τέλος του δεκαλέπτου (26-28).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να εκμεταλλευτεί το βάθος του πάγκου του και έτσι οι αλλαγές του έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων (29-36, 13') χάρη στην πιεστική άμυνα αλλά και 8 πόντους του Γιαννούλη Λαρεντζάκη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το επίπεδο πίεσης της άμυνας των «ερυθρόλευκων» είχε ανέβει κατακόρυφα κι έδινε κι εύκολα καλάθια στην επίθεση με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ να κάνει το 32-43 (15'). Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι Πειραιώτες κατάφεραν με την ποιότητά τους να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (42-53) παρά την πολύ καλή προσπάθεια των γηπεδούχων.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να τρέχει σερί 11-0 χάρη στους Ουόκαπ, Λαρεντζάκη και Φαλ και το σκορ να μετατρέπεται σε 42-64 (24'). Ο Κολοσσός διά χειρός Μαργαρίτη «έλυσε» το επιθετικό πρόβλημα, δυσκόλεψε για λίγο τους φιλοξενούμενους με την άμυνά του μειώνοντας σε 48-64 (28').

Ο Κολοσσός με πρωταγωνιστή τον Μίλερ και τον Ουίλιαμς έριξε την διαφορά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (60-73, 34'). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός συγκεντρώθηκε, έπαιξε καλύτερο μπάσκετ και στις δύο πλευρές με αποτέλεσμα γρήγορα η διαφορά να πάει ξανά στους 18 πόντους (62-85, 37'). Ο Ζαν Σαρλ ήταν ασταμάτητος, οι περιφερειακοί τον... τάιζαν συνέχεια και τα πάντα έγιναν πιο εύκολα με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Πειραιώτες στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας (67-94).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μεγάλη διαφορά ποιότητας χώριζε τις ομάδες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν 28 ασίστ, σούταραν με 45.5% στα τρίποντα και υποχρέωσαν τον αντίπαλο σε 17 λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ζαν Σαρλ ολοκλήρωσε με 15 πόντους (5/5δ., 1/2τρ., 2/2β.), ο Βεζένκοβ πρόσθεσε 16 έχοντας και 10 ριμπάουντ ενώ ο Ουόκαπ τελείωσε με 12 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και μηδέν λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τάι Λόσον έπαιξε μόλις 7 λεπτά και δεν έκανε το παραμικρό.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λαρεντζάκης έβαλε 10 πόντους. Ο Μάρτιν είχε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Σλούκας μοίρασε 7 ασίστ και σκόραρε 8 πόντους.

Κλείσιμο
ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά 20 πόντων και δεν ανησύχησε ξανά.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός τα 17 λάθη. Ο Ολυμπιακός το διάστημα 24' με 29' στο οποίο δεν πέτυχε πόντο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κλέψιμο του Ντόρσεϊ και το άλεϊ ουπ κάρφωμα του Ζαν Σαρλ ύστερα από πάσα του ομογενή γκαρντ που έκανε το 30-40.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 42-53, 48-66, 67-94

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόμπερτ Νταρστ: Στη φυλακή ο μεγιστάνας του real estate για τη δολοφονία της καλύτερής του φίλης

EUMED9: H Μεσόγειος «φλέγεται» στη σκιά της AUKUS - «Στη γειτονιά της» γυρνά η Γαλλία

Χαμός στην Αγγλία με τον Χάμιλτον: Μετά το ατύχημα στη Μόντσα εθεάθη παρέα με μοντέλο του OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης