Europa Conference League, Λίνκολν-ΠΑΟΚ 0-2: Νίκησε, αλλά και πάλι δεν έπεισε - Δείτε τα γκολ

Europa Conference League, Λίνκολν-ΠΑΟΚ 0-2: Νίκησε, αλλά και πάλι δεν έπεισε - Δείτε τα γκολ

Ο μέτριος έως κακός  ΠΑΟΚ πέτυχε το αυτονόητο ξεκινώντας με νίκη τις υποχρεώσεις του στους ομίλους  του Europa Conference League (19:45 COSMOTE Sport 3) - Ο Άκπομ στο 45'+1' και ο Μιτρίτσα στο 56' τα δύο γκολ με τον Πασχαλάκη να κρατά όρθια την ομάδα του με σημαντικές επεμβάσεις

5376971
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία δικαιολογία για να μην κερδίσει στο Γιβραλτάρ. Η νίκη του στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa Conference League απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ ήρθε (0-2), δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του. Το αντίθετο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebjc8kdwdyx-sf)


Ένας ΠΑΟΚ με επτά νέα πρόσωπα
Η δυναμική της Λίνκολν και η δεδομένη απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν επτά νέα πρόσωπα στην «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα σε σχέση μ’ αυτή που ξεκίνησε απέναντι στον ΠΑΣ.

Ο Πασχαλάκης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας ο Μιχάι πήρε θέση, αντί του Βαρέλα, δίπλα στον Κρέσπο, στο αριστερό άκρο ξεκίνησε ο Σίντκλεϊ, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, να παίρνει ανάσες, όπως και ο Σβαμπ, που για πρώτη φορά φέτος έμεινε στον πάγκο, δίνοντας χώρο στο δίδυμο Εσίτι-Κούρτιτς.

Ο Μιτρίτσα πήρε κι αυτός το βάπτισμα του πυρός στο αρχικό σχήμα, ο Μπίσεσβαρ ξεκίνησε και πάλι αυτή τη φορά στο ρόλο του «δεκαριού», με τον Μουργκ να παραμένει στην ενδεκάδα, με τη λογική ότι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα είναι διαθέσιμος για το επόμενο ματς στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Τέλος ο Άκπομ πήρε φανέλα βασικού και ο Σφιντέρσκι έμεινε στον πάγκο.

Νωχελικός, ασύνδετος, μπερδεμένος, κάκιστος…
Κλείσιμο
O ΠΑΟΚ δεν είχε καμία δικαιολογία να μην κερδίσει στην αποψινή πρεμιέρα απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο, ωστόσο μπήκε νωχελικά στο ματς. Ούτε σε οικογενειακό διπλό δεν βλέπεις τέτοια προβληματική εικόνα.

Με παίκτες να ψάχνονται και να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους στον συνθετικό χλοοτάπητα του Victoria Stadium. Γενικώς μια εικόνα ασύνδετης ομάδας, μ’ έναν Μπίσεσβαρ να πασχίζει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να είναι αυτός που δημιούργησε την πρώτη και μοναδική μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους καλή στιγμή για τον Δικέφαλο. Η κάθετη «πάρε - βάλε» του Σουριναμέζου προς τον Άκπομ δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Άγγλος ολομόναχος σημάδεψε τον τερματοφύλακα της Λίνκολν και όχι την εστία!

Απ’ το… πουθενά βρήκε το πρώτο γκολ
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Θα μπορούσαν μάλιστα να είναι αυτοί που θα έμπαιναν μπροστά στο σκορ από το 25’, αλλά το σουτ του Γκόμεζ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Κι όταν τα λάθη στη μεσαία γραμμή άρχισαν να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, πήραν θάρρος και στρίμωξαν τους «ασπρόμαυρους».

Υπήρχε ένα διάστημα όπου οι παίκτες της Λίνκολν πάτησαν περισσότερες φορές στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ενδεικτική της κάκιστης παρουσίας, πάλι καλά που στο τέλος η υπερπροσπάθεια του Μουργκ κράτησε ζωντανή την μπάλα και στη μοναδική σωστή ενέργεια του ο Τέιλορ σέρβιρε στον Άκπομ, με τον Άγγλο τη δεύτερη φορά που βρέθηκε φάτσα με την εστία να μην αστοχεί και να βάζει μπροστά τους «ασπρόμαυρους» (0-1).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebhuonrr7qx-sf)


Ανώτερος στο δεύτερο μέρος
Το γκολ του Άκπομ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και το πρώτο γκολ με τα «ασπρόμαυρα» του Μιτρίτσα, ύστερα από κόρνερ του Μουργκ και κεφαλιά του Μιχαηλίδη στο δοκάρι, έμοιαζε να κλειδώνει από πολύ νωρίς (56’) τη νίκη για τον ΠΑΟΚ, αν και χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Πασχαλάκη στο σουτ του Γκόμεζ (58’) και την κεφαλιά του Ρόναν (72’) για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebic9dkhbk9-sf)


Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο «Δικέφαλος» μπήκε στη λογική της διαχείρισης και όχι να «σκοτώσει» τη Λίνκολν, ο Λουτσέσκου έριξε φρέσκα πόδια από τον πάγκο (Κωνσταντέλια, Σφιντέρσκι και αργότερα Κούτσια και Βιεϊρίνια), με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν τις ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, τόσο με τον νεαρό Κωνσταντέλια και τον Μουργκ μέσα σ’ ένα λεπτό.

Ευκαιρία είχε και η Λίνκολν στις καθυστερήσεις όταν άγγιξε το γκολ, αλλά το σουτ του Τζότζεφ Τσιπολίνα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebj31km7pll-sf)


MVP: Πέτυχε ένα γκολ που μέτρησε, πέτυχε ένα άλλο που δεν μέτρησε, έχασε ένα μοναδικό τετ-α-τετ, ο Τσούμπα Άκπομ ήταν ο πιο ενεργός παίκτης του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σταθερός με καλά ανεβάσματα ο Σίντκλεϊ Φερέιρα έδειξε ότι είναι ένας μπακ που μπορεί να κρατήσει σωστά τη θέση του αριστερού μπακ. Σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Τέιλορ από την απέναντι πλευρά. Καθοριστικές οι επεμβάσεις του Πασχαλάκη στο β’ μέρος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα και σήμερα από τον Εσίτι που δε δικαιολόγησε την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο γνωστός παλιός καλός Τσούμπα Άκπομ σε κάποια στιγμή πήρε την πάσα από τον Κωνσταντέλια και ενώ ήταν μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Λίνκολν, τι έκανε… Πάτησε την μπάλα και έπεσε κάτω!

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Στο 54’ ο Άκπομ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό του Ιρλανδού Χάρβεϊ να υποδεικνύει οφσάιντ τον Άγγλο επιθετικό του. Το ριπλέι δε δικαίωσε τον βοηθό, καθώς ο ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου έφυγε από κανονική θέση. Ο ίδιος βοηθός στο πρώτο μέρος είχε σωστά υποδείξει οφ σάιντ τον Καραγιέρο.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έβαλε τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι του. Αρκετά κακός στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος και πιο ήρεμος, έβαλε δυο γκολ στα πρώτα 10 λεπτά, μέτρησε το ένα, και άρχισε να σκέφτεται τα επόμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε Τρίπολη και Αγρίνιο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Λίνκολν (Mάικ Μακ Ελγουεϊ): Σολέρ, Βάισεμαν, Ρ. Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67’ Τζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανόν (62’ Ρόναν), Αράιζα (81’ Πίκοκ), Καραγιέρο (81’ Σέρτζαντ), Κίκε Γκόμεθ (62’ Οκράν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Κρέσπο (44’ Μιχαηλίδης), Μιχάι, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Κούρτιτς, Μουργκ (83’ Βιεϊρίνια), Μιτρίτσα (73’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (73’ Σφιντέρσκι), Ακπόμ (82’ Κούτσιας).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μοντέλο με κοκαΐνη: Από το ριάλιτι της αγάπης στο κελί του Κορυδαλλού, ένας... έρωτας δρόμος

Καιρός: Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές στη χώρα, κάτω από δέκα βαθμούς στα βορειοδυτικά το πρωί - 37άρια το Σαββατοκύριακο

Χατζηδάκης: Όφελος 160 έως 691 ευρώ τον χρόνο για τους εργαζομένους από φοροελαφρύνσεις και μειωμένες εισφορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης