Champions League, Τσέλσι-Ζενίτ Aγίας Πετρούπολης 1-0: Λυτρωτής Λουκάκου - Δείτε το γκολ

Champions League, Τσέλσι-Ζενίτ Aγίας Πετρούπολης 1-0: Λυτρωτής Λουκάκου - Δείτε το γκολ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι μπήκε με το δεξί στο Champions League χάρις στο γκολ του Λουκάκου στο 69'- Πρώτη επίσημη νίκη στη φετινή σεζόν για τη Γιουβέντους, 3-0 στην έδρα της Μάλμε - Ισοπαλίες στις αναμετρήσεις Βιγιαρεάλ-Αταλάντα, Λιλ-Βόλφσμπουργκ, Ντινάμο Κιέβου-Μπενφίκα

24688481
Η καλή παράδοση της Τσέλσι  απέναντι στις ρωσικές ομάδες συνεχίστηκε και στην πρεμιέρα, με τον... βραβευμένο Τόμας Τούχελ να βλέπει τον «καυτό» Λουκάκου να ξελασπώνει τους Μπλε που ξεκίνησαν με το δεξί απέναντι στη Ζενίτ (1-0).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce9wsdr7l2oh-sf)

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν παρέδιδε τα τέσσερα βραβεία σε Τούχελ και στους τρεις... σωματοφύλακες του για την περσινή εκπληκτική πορεία προς την κατάκτηση και ολόκληρο το «Στάνφορντ Μπριτζ» βρισκόταν στο πόδι.

Η βραδιά προδιαγραφόταν από την αρχή πως θα ήταν ξεχωριστή για τους Μπλε, όμως η Ζενίτ τους έβαλε δύσκολα και είχε βάλει στόχο να τους χαλάσει μια ιδανική πρεμιέρα. Αφού ξεπέρασαν όμως την πρεμούρα του πρώτους μέρους, οι Λονδρέζοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πέτυχαν το γκολ της νίκης με τον «δαιμονισμένο», Ρομέλου Λουκάκου που μετράει ήδη 4 γκολ σε τέσσερις συμμετοχές.

Στα πρώτα 45 λεπτά πάντως το σύνολο του Τούχελ δεν ήταν καθόλου πειστικό, με τη Ζενίτ να παίρνει σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απωθεί τους «Μπλε» από τα καρέ. Ενδεικτικό της επιθετικής αφλογιστίας των γηπεδούχων αποτελεί το γεγονός πως δεν κατέγραψαν ούτε μια τελική στο στόχο στο πρώτο μέρος με το 0-0 να παραμένει μέχρι τελους.

Κλείσιμο
Η εικόνα έπρεπε να αλλάξει άρδην και όσο κυλούσε ο χρόνος, οι Μπλε έβρισκαν όλο και περισσότερους τρόπους να απειλήσουν τους Ρώσους.

Τελικά, ο συνήθης ύποπτος Ρομέλου Λουκάκου έλυσε τον γόρδιο δεσμό με καρφωτή κεφαλιά στο 69', συνεχίζοντας την καλή παράδοση των Λονδρέζων απέναντι σε ρωσικές ομάδες (αήττητοι στην ιστορία τους).

Μάλιστα αυτό ήταν το γκολ Νο.14 του Βέλγου στην Ευρώπη από την έναρξη της σεζόν 2019-2020, με μόνο τρεις ποδοσφαιριστές να έχουν σημειώσει περισσότερα γκολ μέσα σε αυτό το διάστημα. Το γκολ του Λουκάκου απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας από τους νευρικούς Μπλέ, το οποίο όμως θα μπορούσε να είχε επιστρέψει αν Ντζούμπα δεν είχε σπαταλήσει ανεπανάληπτη ευκαιρία δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Τσέλσι να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη ever επί της Ζενίτ στην μοναδική τους διαχρονικά διασταύρωση και να ξεκινάει με το δεξί το ταξίδι της προς την υπεράσπιση του τίτλου.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα (83' Τιάγκο Σίλβα), Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Κόβασιστς, Ζορζίνιο, Αλόνσο (83' Τσίλγουελ), Ζίγιεχ (63' Ζίγιεχ), Μάουντ, Λουκάκου

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Κρίτσιουκ, Κιστιακοφ, Ρακίτσκι, Σουτορμίν, Σάντος, Κουζγιάγιεφ, Μπάριος, Βέντελ, Μάλκολμ, Κλαουντίνιο, Αζμούν

Μάλμε-Γιουβέντους 0-3
Με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο,  η Γιουβέντους απέδρασε με εύκολο τρίποντο στην πρεμιέρα από την έδρα της Μάλμε (0-3).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce9wyid0ph9d-sf)


Το πιο αρνητικό ξεκίνημα εντός συνόρων δεν ήταν ικανό να λερώσει το ευρωπαϊκό της κοστούμι πρεμιέρας. Η Γιουβέντους άφησε στην άκρη τα τρία ματς χωρίς νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα και «καθάρισε» ως όφειλε τη Μάλμε στη Σουηδία, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο (0-3), αποκτώντας από την αρχή την υπεροχή πρόκρισης στον όμιλο παρέα με το έτερο φαβορί, Τσέλσι.

Μάλμε (Γιαν Νταλ Τόμασον): Ντιαβαρά, Μπέργκετ, Αχμέντχοτζιτς, Νίλσεν, Μπρόρσον, Ρικς, Ινοσέντ, Κρίστιανσεν, Ρακίπ, Μπιρμάντσεβιτς, Τσόλακ

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, Κουαδράδο, Λοκατέλι, Ραμπιό, Ντιμπάλα, Μοράτα

5ος όμιλος
Ντινάμο Κιέβου-Μπενφίκα 0-0
Δύο επεμβάσεις του Βλαχοδήμου στο φινάλε και η ακύρωση του γκολ της Ντιναμό Κιέβου στις καθυστερήσεις έσωσαν την Μπενφίκα από ήττα (0-0) στο Κιέβο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce9xgx5aymc1-sf)

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές καλές στιγμές και δυνατό τέμπο, όλα πήγαν να συμβούν στο τέλος του. Εκεί ήταν που εμφανίστηκε όμως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και κράτησε ζωντανή την Μπενφίκα στο Κιέβο, απ’ όπου έφυγε με τον βαθμό του 0-0΄. Ο Ελληνας τερματοφύλακας είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο 90’ και στο 90’+1’, με τη δεύτερη να τον βοηθάει και το δοκάρι του.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce9wnskffd8h-sf)


Βέβαια, οι Πορτογάλοι που ήταν σχετικά καλύτεροι στο παιχνίδι, αλλά δεν είχαν τις μεγάλες φάσεις, πήραν στο 90’+3’ και τη βοήθεια του VAR που χρέωσε οφσάιντ στον Σαπαρένκο και άφησε την αναμέτρηση δίχως γκολ και τις δύο ομάδες να μοιράζονται τη 2η θέση κάτω από την Μπάγερν.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπόικο, Κετζιόρα, Μικολένκο, Σιρότα, Ζαμπάρνι, Σίντορτσουκ, Μπουγιάλσκι, Ντε Πένα (76’ Βέρμπιτς), Τσιγκάνκοβ (76’ Καραβάεβ), Σκούριν (60’ Γκάρμας), Σαπαρένκο


Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Βερτόνγκεν, Ζιλμπέρτο (69’ Λαζάρο), Γκριμάλντο, Μοράτο, Ζοάο Μάριο (85’ Ταραάμπτ), Ράφα Σίλβα (90’ Πίτσι), Βέιγκλ, Εβέρτον, Γιάρεμτσουκ (59’ Νούνιες).

6ος όμιλος
Βιγιαρεάλ-Αταλάντα 2-2
Η Αταλάντα προηγήθηκε στο «Θεράμικα», η Βιγιαρεάλ το γύρισε, αλλά στο φινάλε ο Γκόσενς μοίρασε βαθμούς (2-2), δίνοντας ένα καλύτερο συναίσθημα στους Ιταλούς

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce9xfgc6gw8x-sf)


Θεωρητικά μεταξύ τους θα γίνει η μάχη για το δεύτερο εισιτήριο, αλλά έτσι όπως ξεκίνησε ο 6ος όμιλος με την απίθανη νίκη της Γιουνγκ Μπόις επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα πλέον μπορούν να συμβούν σε αυτό το περίεργο γκρουπ. Και ακόμα περισσότερο αυτό ισχύει μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία στο «Θεράμικα». Η Αταλάντα έφυγε από τη Βιγιαρεάλ με τον βαθμό του 2-2 και θεωρητικά είναι ένα κλικ σε καλύτερη μοίρα σε αυτό το ξεκίνημα του Champions League.

Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους με τον Φρόιλερ να σημαδεύει το δοκάρι και μέσα (5’). Το πρώτο γκολ του Τριγκέρος όμως στην πρώτη του εμφάνιση στο Σεντόνι (38’) και ο Ντανζούμα (78’) που έχει ξεκινήσει τέλεια τη θητεία του στο Κίτρινο Υποβρύχιο, γύρισαν το ματς. Ωστόσο, ο Γκόσενς χτύπησε στο φινάλε (82’) και άφησε στην Αταλάντα ένα θετικό συναίσθημα στο ξεκίνημα του Champions League.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Εμερι): Ρούγι, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (88’ Γκασπάρ), Φόιθ, Καπού (60’ Κοκλέν), Παρέχο, Πίνο (72’ Αλμπέρτο Μορένο), Τριγκέρος (60’ Μόι Γκόμεθ), Ντία (61’ Ντανζούμα), Ζεράρδ Μορένο

Αταλάντα (Τζαμπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο Παλομίνο, Τζιμσίτι (69’ Ντεμιράλ), Τολόι, Φρόιλερ, Ντε Ρουν (70’ Κουπμέινερς), Γκόσενς, Τζαπακόστα, Πεσίνα (79’ Μίραντσουκ), Μαλινόβσκι (71’ Πάσαλιτς), Σαπάτα (70’ Ιλιτσιτς).

7ος όμιλος
Λιλ-Βόλφσμπουργκ 0-0
Η Λιλ προσπάθησε, πίεσε μέχρι τέλους για να πετύχει την πρώτη της νίκη από το 2006 στη διοργάνωση, όμως η Βόλφσμουργκ των 10 παικτών κατάφερε να δραπετεύσει με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce9x6ambmpdt-sf)


Η Λιλ προσπάθησε, πίεσε μέχρι τέλους για να πετύχει την πρώτη της νίκη από το 2006 στη διοργάνωση, όμως η Βόλφσμουργκ των 10 παικτών κατάφερε να δραπετεύσει με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

Οι πρωταθλητές Γαλλίας είδαν στο Β' ημίχρονο να τους ακυρώνεται γκολ μέσω VAR, ενώ ο διαιτητής τους πήρε πίσω (πάλι μέσω VAR) το πέναλτι που υπέδειξε στο 90'+6'!!!

Λιλ (Ζοσελίν Γκουρβενέκ): Γκριμπιτς, Σέλικ, Φόντε, Μπότμαν, Μαντάβα, Ντέιβιντ, Αντρέ, Τσέκα, Ικόνε, Γκόμεζ, Γιλμάζ

Βόλφσμπουργκ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Καστέλς, Ρουζίλιον, Μπρούκς, Λεκρουά, Μπαμπού, Άρνολντ, Γκιλαβογκί, Στέφεν, Φίλιπ, Μπακού, Βέγκχορστ


Αναλυτικά τα αποτελέσματα
5ος όμιλος
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 0-3
Ντινάμο Κιέβου - Μπενφίκα 0-0

Βαθμολογία
1. Μπάγερν 3 (3-0)
2. Μπενφίκα 1 (0-0)
3. Ντ. Κιέβου 1 (0-0)
4. Μπαρτσελόνα 0 (0-3)

6ος όμιλος
Βιγιαρεάλ - Αταλάντα 2-2
Γιάνγκ Μπόις-Γιουνάιτεντ 2-1

Βαθμολογία
1. Γιουνγκ Μπόις 3 (2-1)
2. Αταλάντα 1 (2-2)
3. Βιγιαρεάλ 1 (2-2)
4. Μάν. Γιουνάιτεντ 0 (1-2)

7ος όμιλος
Λιλ - Βόλφσμπουργκ0-0
Σεβίλλη - Σάλτσμπουργκ 1-1

Βαθμολογία
1. Ζάλτσμπουργκ 1 (1-1) 1
2. Σεβίλλη 1 (1-1) 1
3. Βόλφσμπουργκ 1 (0-0) 1
4. Λιλ 1 (0-0) 1

8ος όμιλος
Τσέλσι - Ζενίτ 1-0
 Μάλμε - Γιουβέντους 0-3

Βαθμολογία
1. Γιουβέντους 1 (3-0) 3
2. Τσέλσι 1 (1-0) 3
3. Ζενίτ 1 (0-1) 0
4. Μάλμε 1 (0-3) 0
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης