Εθνική Ελλάδας: Τα στατιστικά στην επίθεση προκαλούν θλίψη

Εθνική Ελλάδας: Τα στατιστικά στην επίθεση προκαλούν θλίψη

Χειρότερη ομάδα σε σουτ στον στόχο στην Ευρώπη, τρίτη χειρότερη σε τελικές η εθνική ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ.

ethniki_statistics
Η εθνική ομάδα μπορεί να είναι… αήττητη στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά δεν έχει κερδίσει κιόλας.

Και η ισοπαλία στην πρεμιέρα στην έδρα της Ισπανίας, πήγε επί της ουσίας στα σκουπίδια μετά τις ισοπαλίες με Γεωργία και Κόσοβο, καθώς μόνο μαθηματικές είναι πλέον οι πιθανότητες για πρόκριση στην τελική φάση κι ενώ βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να κρατά το αήττητο, όμως τα στατιστικά του δείχνουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει γιατί απλά δεν δημιουργεί και φάσεις για να κερδίσει.

Μπορεί να έχει παίξει μόλις τρία παιχνίδια, αλλά τα στατιστικά της στον επιθετικό τομέα προκαλούν θλίψη.

Η Ελλάδα είναι η χειρότερη ομάδα σε σουτ στον στόχο σε όλη την Ευρώπη, καθώς μετά από τρία παιχνίδια έχει μόλις 4 σουτ εντός εστίας (τα 3 έγιναν γκολ). Πέντε έχει το Γιβραλτάρ, το Σαν Μαρίνο και το Λιχτενστάιν (με δύο ματς παραπάνω). Η Ολλανδία που είναι στην κορυφή, έχει 51 σουτ στον στόχο…
ethniki_statistics1
Κλείσιμο

Θλιβερό είναι το στατιστικό και στο σύνολο των τελικών (εντός ή εκτός στόχου). Σε τρία ματς η εθνική έχει 11 τελικές προσπάθειες, μόλις μία παραπάνω από Γιβραλτάρ και Λιχτενστάιν. Η επόμενη ομάδα με περισσότερες τελικές, είναι η Ανδόρα που έχει 24 και το Σαν Μαρίνο με 26! Κι εδώ η Ολλανδία είναι πρώτη με 135 τελικές.

Μιλάμε για μέσο όρο 3.66 για την εθνική, την ώρα που το Σαν Μαρίνο έχει 5.2 και η Ολλανδία 27!
ethniki_statistics2
Το επιθετικό πρόβλημα εντοπίζεται επίσης και στα κερδισμένα κόρνερ, δείγμα του ότι δεν απειλεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σε 3 ματς έχει 7 κερδισμένα κόρνερ, πάνω μόνο από το Λιχτενστάιν (5), το Γιβραλτάρ (6) και την Εσθονία (6). Πρώτη κι εδώ η Ολλανδία με 48.
ethniki_statistics3

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης