Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στην πρόβα τζενεράλε - Δείτε τα γκολ

Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στην πρόβα τζενεράλε - Δείτε τα γκολ

Στην πρόβα τζενεράλε πριν την σέντρα του πρωταθλήματος, Άρης και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο φιλικό του «Κλεάνθης Βικελίδης» με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι έχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης - Ματέο Γκαρσία και Αβραάμ Παπαδόπουλος τα γκολ

osdponewww
Ο Άρης είδε μπροστά του το φιλμ της περσινής σεζόν, καθώς παρουσίασε μια ομάδα πλούσια σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, φαντασία στο παιχνίδι της με δημιουργία αλλά και τρομερή αδυναμία στο γκολ. Ο Ολυμπιακός προφανώς εμφανίστηκε επηρεασμένος από τις πολλές απουσίες, τον κράτησε ο Κρίστινσον για περίπου 60-65 αγωνιστικά λεπτά και τελικώς βρήκε το γκολ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έχοντας να κρατήσει από το παιχνίδι ένα καλό τελευταίο 20λεπτο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce0ia0aiv5o9-sf)


Η ενέργεια του Άρη και τα σπριντ του Λαλά
Ο Άρης έτρεξε αρκετά, κέρδισε πολλές μπάλες κυρίως στον άξονα αλλά η κυριαρχία των πρώτων 15-16 αγωνιστικών λεπτών δεν μετουσιώθηκε. Δεν βρήκε εκτέλεση εντός περιοχής, τα σουτ που επιχείρησαν από το ύψος αυτής οι Λούκας Σάσα (2), Μπερτόγλιο κατέληξαν στην αγκαλιά του Κρίστινσον, ενώ η σπουδαιότερη στιγμή δεν εξελίχθηκε σε τελική προσπάθεια. Στον χρόνο που χρειάστηκε ο Δημήτρης Μάνος για να βάλει την μπάλα μπροστά στο δεξί πόδι (στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού), ο Κένι Λαλά έκανε τρομερό σκριν και του πήρε την μπουκιά από το στόμα, στο ένα από τα δύο δυνατά σπριντ του μπακ του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο δίδαξε στον Λούμορ ότι πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά.

Οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20λεπτο γιατί προφύλαξαν την μπάλα, την κυκλοφόρησαν καλύτερα μέσα από την πρωτοβουλία των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά αλλά πλην των εξαιρετικών εκτελέσεων του τελευταίου, δεν ήταν ιδιαιτέρως απειλητικοί. Εξαίρεση αποτέλεσε μια κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 19’. Ωστόσο, αυτό το ανέβασμα στην απόδοσή τους αποδείχθηκε εξαιρετικά σύντομο.


Ο Ματέο Γκαρσία μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα
Ο Άρης απέκτησε και πάλι τα ηνία του αγώνα στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους, στην πραγματικότητα τον… παρέσυρε η κατακόρυφη άνοδος του Μπαντού Ντιαγέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Έτσι βρήκε την ευκαιρία ο Ματέο Γκαρσία να μετουσιώσει το καλό του παιχνίδι καθώς στο 38’ – μετά από εξαιρετική σέντρα του Μαντσίνι – μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Για 5-6 αγωνιστικά λεπτά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό σε δύσκολες καταστάσεις καθώς οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έχαναν πολύ εύκολα την κατοχή. Έτσι ξεκίνησε και η φάση του 42ου λεπτού όπου Μπα χρειάστηκε να βουτήξει στο έδαφος για να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα στην εκτέλεση του Μπερτόγλιο.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce0fymzen3ch-sf)


Τι είχες Άρη, τι είχα πάντα
Ο Ολυμπιακός άφησε στα αποδυτήρια τη μαλθακότητα του πρώτου ημιχρόνου, προσπάθησε να γίνει πιο απαιτητικός ανεβάζοντας περισσότερο τις γραμμές του, τούτο όμως δημιούργησε χώρους για τον Άρη. Εκεί η ομάδα του Άκη Μάντζιου είδε στον… καθρέπτη τον περσινό εαυτό της, δηλαδή ενός δημιουργικού συνόλου το οποίο δεν αξιοποιεί τις φάσεις του.

Στο 46’ ο Μαντσίνι καθυστέρησε να εκτελέσει και τον πρόλαβε ο Καρμπόβνιακ στο τετ α τετ με τον Κρίστινσον, στο 52’ ο Μπερτόγλιο είδε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ και στο 58’ και πάλι ο Αργεντίνος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από πάγια θέση, για να ακολουθήσει η τρομερή απόκρουση του Κρίστινσον στο 63’ σε σουτ του Μαντσίνι κι έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Ιτούρμπε.

Ο Αβραάμ έβαλε την ουσία
Η ειδοποιός διαφορά των δύο ομάδων ήταν ότι στο εξαιρετικό διάστημα του ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια ένα σωρό ευκαιριών, ενώ ο Ολυμπιακός στο δικό του καλό δεκάλεπτο (κυρίως από το 70’ έως το 80’) βρήκε γκολ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο με κεφαλιά (80’). Είχαν προηγηθεί δύο φάσεις με τους Ελ Αραμπί, Τικίνιο όπου στη δεύτερη ο Ντένις απομάκρυνε εντυπωσιακά στο σουτ εκτός περιοχής. Ο Τικίνιο ήταν πιο δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε και στο 84’ με σουτ εντός περιοχής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις στον άξονα (Ντιαγέ, Σάσα, Ματίγια) περισσότερο ως ανάγκη και λιγότερο ως σχέδιο. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν την ίδια ενέργεια και ταχύτητα στο παιχνίδι τους καθώς μετά το δυναμικό πρώτο πεντάλεπτό του, ο Ιτούρμπε δεν εξελίχθηκε σε τρόπος έκφρασης για την ομάδα του στην επίθεση και γενικώς δεν είχαν τη δημιουργία που τους χαρακτήρισε στο προηγούμενο διάστημα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce0h9y36h42x-sf)


ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένιτς, Σάκιτς, Λούμορ, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Ντιαγέ (90’ Μαρμαρίδης), Σάσα, Μαντσίνι (82’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (82’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (61’ Ιτούρμπε), Μάνος (90’ Γκάνεα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Μ’ Βιλά, Λόπες (70’ Αλγκασίμ Μπα), Ελ Αραμπί, Παπασταθόπουλος (70’ Παπαδόπουλος), Ξενιτίδης, Μπα (90’ Κίνκουε), Λαλά (81’ Αποστολόπουλος), Βαλμπουενά, Σοάρες, Καρμπόβνικ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύζυγό της - Την βρήκαν μέσα σε λίμνη αίματος

Εργασιακό: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για 8ωρο, υπερωρίες, απολύσεις και εργασία την Κυριακή

Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Παρατείνονται τα μέτρα σε Μεσσηνία και Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης