Λουτσέσκου: «Να πεθάνουμε για την πρόκριση, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι αρνητική ενέργεια»

Λουτσέσκου: «Να πεθάνουμε για την πρόκριση, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι αρνητική ενέργεια»

O Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου πριν από τον αυριανό αγώνα με τη Ριέκα αναφέρθηκε στον «τελικό» με τους Κροάτες και σχολίασε την κατάσταση που υπάρχει στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο - Τι είπε για Άκπομ και μεταγραφές

luchesku_paok_xrwma
Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μαθημένος από «τελικούς». Ένας τέτοιος είναι ο αυριανός δεύτερος αγώνας με τη Ριέκα στην Κροατία, εκεί όπου το αυτογκόλ στις καθυστερήσεις και η ισοφάριση σε 1-1 δημιουργεί συνθήκες «για ένα άλλο παιχνίδι», όπως εξήγησε ο Ρουμάνος τεχνικός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Τι πρέπει να κάνει αύριο το βράδυ ο ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση και το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League; «Να παρουσιαστούμε με την ανάλογη αποφασιστικότητα. Να πεθάνουμε για την πρόκριση. Θέλουμε να είμαστε στους ομίλους του Europa Conference League», είπε ορθά κοφτά ο Λουτσέσκου, ο οποίος γνωρίζει τι έκανε καλά και τι όχι η ομάδα του στο 1-1 της Τούμπας. «Στον πρώτο αγώνα δείξαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα δημιουργήσαμε ευκαιρίες, τώρα πρέπει να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Τα τρίτα γκολ που έχουμε δεχθεί στη σειρά των αγώνων είναι από δικά μας λάθη. Δεν δώσαμε δικαίωμα στους αντιπάλους να μας απειλήσουν. Το γκολ στο φινάλε του πρώτου αγώνα μας δίνει μια διαφορετική βάση για να ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Τώρα με την ισοπαλία είμαστε στο 50-50, αλλά είναι διαφορετικό από το να θέλεις δύο γκολ για να προκριθείς».

Η πίεση δεν τρομάζει τον 52χρονο προπονητή των Κυπελλούχων Ελλάδας. Γνωρίζει καλά τι εστί πίεση. Ξέρει ότι πάντα θα υπάρχει πίεση. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους παίκτες, τα στελέχη της ομάδας. Εξάλλου η Ευρώπη είναι βασικός στόχος και θέλει να υπάρχει στην καθημερινότητα της ομάδας. «Προσωπικά ανυπομονώ να αρχίσουν όλατα παιχνίδια, να αρχίσει και το πρωτάθλημα κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να αναμιγνύουμε τους παίκτες, να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι μας, για αυτό το λόγου θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη», παραδέχθηκε.

Λουτσέσκου για μεταγραφές και αρνητισμό

Στο τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των μεταγραφών. Δεν στάθηκε απλά στην ονοματολογία. Μίλησε ξεκάθαρα, είπε στα… ίσια ότι «θέλω μεταγραφές», αλλά περιέγραψε με τον δικό του τρόπο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί πέριξ της ομάδας το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στο θέμα της ενίσχυσης.

«Πριν από έναν αγώνα, όπως ο αυριανός δε μου αρέσει να μιλάω για τις μεταγραφές. Προτεραιότητα μου πρέπει να είναι το πως θα προετοιμάσω την ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας», είπε στο ξεκίνημα της αναφοράς του ο Ρουμάνος τεχνικός. Και πρόσθεσε:

«Θέλω μεταγραφές. Αλλά χρειαζόμαστε μια ισορροπία σαν ομάδα. Ξέρω ότι και ο κόσμος θέλει μεταγραφές. Κάποιες φορές ενεργείς γρήγορα, κάποιες άλλες όχι γιατί χρειάζεσαι χρόνο, είναι περίπλοκες πολλές υποθέσεις, αλλά έχουμε μια ομάδα που αυτή την στιγμή μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι αρνητισμός. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε αρνητισμός από πολλές πλευρές. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα για να κερδίζουμε τους αγώνες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισορροπία. Πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία νικητή και νοοτροπία αυτοπεποίθησης να πιστεύουμε ότι θα πηγαίνουμε σε κάθε γήπεδο για να κερδίσουμε. Και κάτι ακόμα, πρέπει και οι παίκτες να έχουν την αυτοπεποίθηση από τον κόσμο και τον προπονητή, ότι τους εμπιστεύονται και είναι δίπλα τους».

«Άλλες 2-3 μεταγραφές», «πολύ καλή κίνηση ο Άκπομ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως «όλοι όσοι δουλεύουν στην ομάδα θα κάνουν ότι μπορούν» για να γίνουν άλλες δύο ή τρεις μεταγραφές, εκτός του Τσούμπα Άκπομ, μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ενώ αναφερόμενος στην απόκτηση του Άγγλου φορ είπε:

«Πιστεύω ότι ο Τσούμπα είναι πολύ καλή μεταγραφή για μας. Είναι ένας παίκτης που μας ξέρει και τον ξέρουμε. Έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Γνωρίζει το πρωτάθλημα. Αυτό θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί άμεσα στην ομάδα και να μας βοηθήσει., πιστεύουμε στις ικανότητες του και ποντάρουμε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Σφιντέρσκι».

Κλείσιμο


ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η έκρηξη κρουσμάτων έφερε «lockdown» για τους ανεμβολίαστους - Ποια μέτρα θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου

Βίλα Παύλου Ψωμιάδη στη Μύκονο: Ο «χρυσός βράχος» που αγοράστηκε 3 εκατ. ευρώ και τώρα πωλείται 25!

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις εργαζόμενες γυναίκες να καθίσουν σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης