Europa Conference League, Μποέμιανς-ΠΑΟΚ 2-1: Έχασε αλλά... ελπίζει - Δείτε τα γκολ

Europa Conference League, Μποέμιανς-ΠΑΟΚ 2-1: Έχασε αλλά... ελπίζει - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά αμυντικά λάθη στο Δουβλίνο, βρέθηκε πίσω με 2-0 (23', 52' Κουτ), αλλά βρήκε το γκολ με κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 77', μπορούσε να ισοφαρίσει και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Τούμπας εναντίον της Μποέμιανς

paokoliveira
Ο ΠΑΟΚ όχι απλά δεν ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, παραλίγο να πάθει χοντρή ζημιά στην Dublin Arena απέναντι σε μια παθιασμένη και άκρως ενθουσιώδη ομάδα, όπως η Μποέμιαν, που αν δεν το ξέρετε πέτυχε την τέταρτη στη σειρά νίκη στο Europa Conference League.

Οι Κυπελλούχοι πλήρωσαν τα πολλά λάθη τους, την κακή βραδιά πολλών ποδοσφαιριστών τους οποίους εμπιστεύτηκε ο Λουτσέσκου και τώρα έχει 90 λεπτά, ίσως και παραπάνω, στη ρεβάνς της Τούμπας για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Αν το μάθημα της ΑΕΚ και του Άρη, έγινε μάθημα, μπορεί να το πετύχει. Διαφορετικά, θα έχει την ίδια κατάληξη…

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda66ppwo4ld-sf)


Καμία έκπληξη από τον Λουτσέσκου
«Κατά κάποιον τρόπο έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα», είχε πει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μια μέρα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς, που αυτομάτως σήμαινε και τη δική του (επίσημη) επιστροφή στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Κλείσιμο
Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν εξέπληξε κανέναν με τις επιλογές του για το αγαπημένο και πολυφορεμένο «4-2-3-1», που θα το δούμε να αποτελεί την σταθερά του ΠΑΟΚ καθ’ όλη την σεζόν. Η πρώτη ενδεκάδα της νέας χρονιάς είχε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Βιεϊρίνια. Για τον άξονα ο Εσίτι πήρε φανέλα βασικού δίπλα στον Σβαμπ, ενώ η τετράδα της επίθεσης ήταν «κλειδωμένη», εδώ και πολύ καιρό, με τους Α. Ζίβκοβιτς (δεξιά) και Ελ Καντουρί (αριστερά) στα δύο άκρα, τον Καγκάβα στο «δέκα» και τον Ολιβέιρα στην κορυφή.

Ο Κιθ Λονγκ διατήρησε την ίδια ενδεκάδα που πήρε την πρόκριση επί της Ντουντελάνζ την περασμένη Πέμπτη στη μεγαλοπρεπέστατη «Dublin Arena», που όχι απλά δεν γέμισε, αλλά ήταν τόσο αραιοκατοικημένη η παρουσία των 8.000 φίλων της Μποέμιαν, περισσότερο έμοιαζε σαν «σκόρπια διαδήλωση» σ’ ένα στάδιο-στολίδι σχεδόν 52.000 θέσεων.

Κυρίαρχος στο ξεκίνημα, αλλά…
Ήταν δεδομένο πως οι Ιρλανδοί θα ξεκινούσαν το ματς με τον ενθουσιασμό των δύο προκρίσεων και το πάθος μιας νεανικής ομάδας, που απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από άπειρους ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Στην κερκίδα οι 8.000 φίλοι της προσπαθούσαν να την σπρώξουν, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που επέβαλε το ρυθμό του. Αν, μάλιστα, στο 3’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν αστοχούσε μόνος απέναντι στον Τζέιμς Τάλμποτ, μετά το σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα, τα πράγματα θα γινόταν πολύ πιο εύκολα και απλά για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Κάτι που θα μπορούσε να είχε πράξει στο 20’ ο Πορτογάλος φορ, αλλά το κοντρόλ τον πρόδωσε.

Νομοτελειακά θα το πλήρωνε…
Κι όταν δεν σκοράρεις, στο ποδόσφαιρο σχεδόν νομοτελειακά, έρχεται η (πρώτη) στιγμή που θα το πληρώσεις. Οι «Bohs» χτύπησαν στην κόντρα, αφού εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο Τιέρνι έκλεψε, πάσαρε στο σωστό χρόνο και ο Κόουλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Πασχαλάκη και να βάλει την Μποέμιαν μπροστά στο σκορ (1-0, 23’).

Οι Ιρλανδοί πέτυχαν τον σκοπό τους. Έβαλαν πίσω στο σκορ του ΠΑΟΚ και αυτό μέτρησε στην ισορροπία εντός του αγωνιστικού χώρου. Σ’ ένα διάστημα, όπου οι καλύτεροι του ήταν ο Ροντρίγκο Σοάρες και ο Άντερσον Εσίτι, οι «ασπρόμαυροι» δεν πήραν σχεδόν τίποτα από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές τους.

Στράβωσε και πως θα ξεστράβωνε…
Το β’ μέρος ξεκίνησε με φάση-καρμπόν για τον «Δικέφαλο». Μετά το δυνατό σουτ του Εσίτι, ο Καγκάβα μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να σουτάρει και χάθηκε άλλη μια ευκαιρία. Η Μποέμιαν όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκε από τη νέα καλή στιγμή των «ασπρόμαυρων», αλλά με πάθος και ενθουσιασμό έψαξε το δεύτερο γκολ και το βρήκε με το δυνατό σουτ του Κούτ (52’) που έβαλε τους «Bohs» μπροστά με 2-0.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Μέσα οι Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και Τζόλης. Εξω οι Εσιτι, Καγκάβα και Καντουρί. Όμως, ο ΠΑΟΚ, παρά την επιμονή και τη διάθεση του «Μπίσε» δεν μπορούσε να φτιάξει μια φάση της προκοπής γι’ αυτό και λίγο αργότερα ο Ρουμάνος τεχνικός άλλαξε τους 4 από τους πέντε της μεσοεπιθετικής γραμμής, βγάζοντας από το γήπεδο τον κάκιστο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Τη λύση την έδωσε (πάλι) ο Ολιβέιρα
Οι αλλαγές του Λουτσέσκου, τα φρέσκα πόδια, σε συνδυασμό με το ανέβασμα του Στέφαν Σβαμπ, έφεραν το γκολ για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Με σκόρερ -ποιον άλλον- τον Νέλσον Ολιβέιρα που συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Πορτογάλος με κεφαλιά μείωσε στο 77’ σε 2-1 και δύο λεπτά αργότερα πλησίασε σ’ ένα ακόμη δεύτερο γκολ, με τους Ιρλανδούς να τα’ χουν χαμένα, να έχουν οπισθοχωρήσει και να μην απειλούν καθόλου, με το μυαλό τους μόνο στο πως θα κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Έκαναν το παν, πάλεψαν με νύχια και με δόντια, έβαλαν δύναμη και στο τέλος πανηγύρισαν τρελά μια ακόμη νίκη στην Ευρώπη.

MVP: Ο Νέλσον Ολιβέιρα πέτυχε το γκολ που κρατάει ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ. Είχε κι άλλες στιγμές, γενικά έδωσε πολλές μάχες με τους υψηλόσωμους Ιρλανδούς στόπερ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ροντρίγκο Σοάρες ήταν από τους καλύτερους στο μεγαλύτερο διάστημα που ο ΠΑΟΚ παραπατούσε στο γήπεδο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν σκιά του (περσινού) καλού εαυτού του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιάννης Μιχαηλίδης δεν υπολόγισε σωστά στη φάση του 1-0 και χρεώνεται το λάθος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φινλανδός Μούνουκα δεν είχε πολλά προβλήματα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν σφύριξε πολύ, στο τέλος υπάρχει μια φάση που φώναξε για πέναλτι ο ΠΑΟΚ, αλλά το μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ ήταν εκτός περιοχής με τον ρέφερι να αφήνει το πλεονέκτημα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Λίγο το άγνωστο της πρεμιέρας, λίγο το πάθος και ο ενθουσιασμός των ιρλανδών και κυρίως η κακή μέρα πολλών βασικών του ΠΑΟΚ έφεραν την Μποέμιαν με δυο γκολ μπροστά στο σκορ, πάλι καλά που ο Ολιβέιρα βρήκε δίχτυα και η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοικτή σε μια εβδομάδα στην Τούμπα.

ΜΠΟΕΜΙΑΝ (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λίονς, Μπρέσλιν, Κόρνγουολ, Κ. Κέλι, Κουτ (87’ Γοόρντ), Μπαρτ, Τζ. Κέλι, Μπάκλεϊ, Τιέρνι, Ντιβόι (76’ Λίβινγκστον).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (69’ Μουργκ), Καγκάβα (63’ Μπίσεσβαρ), Καντουρί (63’ Τζόλης), Ολιβέιρα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δάφνη: Στον ανακριτή σήμερα ο συζυγοκτόνος - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την κατάθεσή του

Επιχείρηση «Ελευθερία»: «Φουλάρουν» οι εμβολιασμοί μετά τον Δεκαπενταύγουστο - Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση

Καιρός: Έβδομη μέρα καύσωνα - 45άρια και σήμερα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης