Champions League, Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Έσωσε την παρτίδα στο 87' και τα «παίζει όλα» στη ρεβάνς - Δείτε τα γκολ

Champions League, Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Έσωσε την παρτίδα στο 87' και τα «παίζει όλα» στη ρεβάνς - Δείτε τα γκολ

O Ολυμπιακός που δικαιούται να διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Χασάν (76'), δυσκολεύτηκε πολύ εναντίον της Λουντογκόρετς που «έπεσε» στον έξοχο Τζολάκη, ισοφάρισε στο 87' με γκολ του 20χρονου Αγκιμπού Καμαρά και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στη Βουλγαρία

osfp3
Με γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87' ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λουντογκόρετς, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό του Champions League. Οι Βούλγαροι είχαν ανοίξει το σκορ με χτύπημα φάουλ του Ντεσπόντοβ στο 50'. Η ρεβάνς στη Βουλγαρία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (10/8, 21.00, Huvepharma Arena, MEGA, Novasports2).

Έτσι έπαιξαν:
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τριάδα στην άμυνα. Ο Κώστας Τζολάκης ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός στόπερ ήταν ο Μπα, αριστερός ο Σισέ και στο κέντρο των μετόπισθεν ήταν ο Σεμέδο. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Λαλά, την αριστερή ο Ρέαμπτσιουκ, ενώ οι Καμαρά και Κούντε συνέθεσαν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Ο Μασούρας ξεκίνησε στο αριστερό φτερό, ο Βαλμπουενά στο δεξιό, ενώ στην κορυφή ήταν ο Χασάν.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης: 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda6sdcgt0kh-sf)


Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε τη Λουντογκόρετς με διάταξη 4-4-2. Με τον Κάλινα κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Ικόκο, αριστερός ο Νεντιάλκοβ και στόπερ οι Πλαστούν και Βερντόν. Η μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Ντεσπόντοβ, Μπάτζι, Γκονζάλβες και Τεκπετέι, ενώ δίπλα στον Σωτηρίου κινούνταν ο Σόουζα.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda5jgzse8u1-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda69lb0joa1-sf)


Με Τζολάκη MVP στο 45λεπτο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda4grl0it01-sf)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda4w6opekoh-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda4ruu25r6p-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda5sxe8siah-sf)


Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 3', όταν ο Μασούρας κέρδισε την κόντρα, έφυγε στην αντεπίθεση και πέρασε με πολύ ωραίο τρόπο στον Λαλά, που λειτούργησε ως αριστερός εξτρέμ. Ο Γάλλος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μασούρας δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι στην πορεία της μπάλας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χασάν έκανε αδύναμη κεφαλιά μετά το νέο γύρισμα του Λαλά και ο Κάλινα μπλόκαρε. Ο Βαλμπουενά είχε μπει κεφάτος στο παιχνίδι και στο 8' ενθουσίασε με τις φοβερές του ντρίμπλες ανάμεσα σε δύο παίκτες της Λουντογκόρετς.

Ο καλύτερος παίκτης των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Τζολάκης κι αυτό λέει αρκετά για την εικόνα που είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτο. Ο νεαρός κίπερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα. Στο 10' σταμάτησε τον Ντεσπότοβ που ήταν βέβαια οφσάιντ, στο 12' έκανε το ίδιο με το σουτ του Τεκπετέι, μετά απο αδράνεια του Κούντε.

Η σπουδαιότερη απόκρουση του Χανιώτη πορτιέρε σημειώθηκε στο 33', όταν από σοβαρό λάθος του Λαλά, οι Βούλγαροι τρύπησαν την άμυνα του Ολυμπιακού και τελικά ο Σωτηρίου νικήθηκε από τον 18χρονο, που έδιωξε σε κόρνερ με το σώμα.

Οι παίκτες του Μαρτίνς δυσκολεύονταν αισθητά στην ανάπτυξη και ουκ ολίγες φορές οι Σισέ και Μπα επεδίωκαν με βαθιές διαγώνιες μπαλιές να προκαλέσαν ρήγματα στη σοβαρή άμυνα της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν εύκολα το λάθος και έδιναν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βγουν στην αντεπίθεση. Στο 16' αυτό έκανε ο Σισέ, στο 20' ο Λαλά, στο 30' ο Βαλμπουενά. Θα μπορούσαν κάλλιστα να το πληρώσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Μετά το 25' ο Μασούρας πήγε δεξιά και ο Βαλμπουενά μετατοπίστηκε αριστερά μήπως αλλάξει κάτι, αλλά η αλήθεια είναι πως η Λουντογκόρετς από εκείνο το σημείο πήρε τον έλεγχο του ματς. Όχι ασφαλώς ότι φταίει γι' αυτό η αλλαγή πλευρών ανάμεσα στους δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Οι Καμαρά και Κούντε από την πλευρά τους έδειξαν πως τους λείπει η χημεία, γύριζαν διαρκώς τη μπάλα προς τα πίσω. Μετά το 35' Μασούρας και Βαλμπουενά άλλαξαν εκ νέου πλευρές, την ίδια ώρα που η ομάδα του Νταμπράουσκας συνέχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα, ενώ στο 43' ο Σεμέδο γκρέμισε τον Σωτηρίου έξω από την περιοχή και η εκτέλεση του Ντεσπόντοβ πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Κι αυτή η φάση είχε ξεκινήσει από λανθασμένη συνεργασία Βαλμπουενά - Καμαρά. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό, που αποδείχθηκε προβληματικό για τον Ολυμπιακό, αφού ειδικά το κενό ανάμεσα στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή ήταν μεγάλο.

Ο Ντεσπόντοβ «εκτέλεσε» με φάουλ τον Ολυμπιακό
Ο Μαρτίνς πέρασε τον Εμβιλά αντί του Κούντε στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου. Ο Σεμέδο ξεκίνησε το ματς με αβίαστο λάθος δίνοντας τη μπάλα σε αντίπαλο. Στο 49' ο Σισέ ανέτρεψε τον Τεκπτετέι λίγο έξω από την περιοχή και αυτή τη φορά ο Ντεσπόντοβ δεν άφησε την ευκαθιρία να πάει χαμένη. Στο 50' εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζολάκης δεν κατάφερε να αποκρούσει. Η Λουντογκόρετς είχε μόλις κάνει το 0-1 στο Φάληρο. Δύο λεπτά μετά ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του. Ο Αραμπί μπήκε αντί του Σισέ και η ομάδα του θα έπαιζε πια με δύο φορ. Στο 54΄τα λάθη συνεχίστηκαν, αφού ο Μπα παραλίγο να «κρεμάσει» την ομάδα του. Ο παίκτης που αγωνιζόταν με ψυχή και πάθος ήταν ο Βαλμπουενά, από εκτέλεση φάουλ του οποίου στο 58' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν από κοντά έκανε την κεφαλιά, αλλά είδε τον Κάλινα να αποκρούει.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά για να φτάσουν στην ισοφάριση, παίζοντας πλέον με 4-4-2, αλλά μοιραία προέκυπταν κενά στην άμυνα. Στο 63' ο Τεκπτετέι βρήκε χώρο, έφτασε έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά ο Τζολάκης εκτινάχθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda651j12dnl-sf)


Δύο λεπτά νωρίτερα ο Μαρτίνς έβαλε τον Ανδρούτσο αντί του Λαλά, ο οποίος για άλλη μια φορά προβλημάτισε με την παρουσία του. Στο 64' ο Ολυμπιακός έφυγε ωραία στην κόντρα, ο Αραμπί κόπηκε αντικανονικά από τον Βερντόν, ο Σκωτσέζος Ρέφερι Μπόμπι Μάντεν δεν καταλόγισε φάουλ, ο Μαρτίνς έγινε έξαλλος και δέχτηκε κίτρινη.

Η λύτρωση με τον Αγκιμπού Καμαρά
Στο 66' ο Μασούρας υποχρέωσε τον Κάλινα να διώξει σε κόρνερ και στο 71' ο Αγκιμπού Καμαρά αντικατέστησε τον κουρασμένο Βαλμπουενά. Οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεσή τους, αλλά το γκολ δεν ερχόταν, όπως δεν ήρθε στο 72' με την κεφαλιά του Αραμπί από το γέμισμα του Καμαρά. Στο 77' ο Χασάν βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή της Λουντογκόρετς απο αγκωνιά του Βερντόν, ήταν πέναλτι, αλλά ο Μάντεν έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιχειρούν διαδοχικές σέντρες από δεξιά και από αριστερά, οι οποίες δεν έφερναν αποτέλεσμα. Οι Βούλγαροι είχαν κλείσει τους χώρους, μέχρι το 87' όμως. Ο Μαντί Καμαρά, που με την είσοδο του συμπατριώτη του Αγκιμπού Καμαρά ανέβασε την απόδοσή του, έκανε σουτ στο 87' που κόντραρε. Ο Αγκιμπού πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1 για τον Ολυμπιακό.

Η Λουντογκόρετς στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων που δόθηκαν βρήκε κενά στην ερυθρόλευκη άμυνα και παραλίγο να κάνει τη «ζημιά» στο 90'+2'. Ο Ντεσπόντοβ πέρασε και τον Τζολάκη, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 90'+6' ο Χασάν πήγε για ένα ακόμα buzzer beater, αλλά το κάτι σαν γυριστό που επιχείρησε, δεν είχε τύχη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda5ytchb13t-sf)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπα, Σεμέδο, Σισέ (53' Αραμπί), Λαλά (61' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (46' Εμβιλά), Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας, Χασάν.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικόκο, Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Κάουλι Σόουζα (73' Σαντάνα), Κλάουντε Γκονζάλβες, Μπάτζι, Τεκπετέι (81' Σισίνιο), Ντεσπόντοβ, Σωτηρίου (89' Βάντερσον).

Διαιτητής: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δάφνη: Στον ανακριτή σήμερα ο συζυγοκτόνος - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την κατάθεσή του

Επιχείρηση «Ελευθερία»: «Φουλάρουν» οι εμβολιασμοί μετά τον Δεκαπενταύγουστο - Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση

Καιρός: Έβδομη μέρα καύσωνα - 45άρια και σήμερα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης