Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: Η μάχη του τελικού των κρίκων - Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: Η μάχη του τελικού των κρίκων - Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται το πρωί της Δευτέρας (2/8, 11:00) στον τελικό των κρίκων με στόχο το χρυσό μετάλλιο

PETROUNEO
Η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο ακούει στο όνομα Λευτέρης Πετρούνιας!

Ο «Άρχοντας των κρίκων»  ρίχνεται στη μάχη του τελικού των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σήμερα στις 11:00 ώρα Ελλάδας και βάσει κλήρωσης θα εκτελέσει το πρόγραμμά του 7ος.

Όσον αφορά τους αντιπάλους του, ο Κινέζος Λιού μπορεί να τον κοντράρει αλλά δύσκολα να τον περάσει. Το ίδιο και οι Ζανέτι και Αΐτ Σαΐντ. Μάλιστα, αν ο Πετρούνιας πετύχει το back-2-back θα είναι ένας από τους ελάχιστους σπεσιαλίστες που το πετυχαίνουν αυτό.

Μην ξεχνάτε την Team Hellas - Λευτέρης Πετρούνιας


Οι επτά αντίπαλοι του είναι οι εξής, κατά σειρά εμφάνισης στον τελικό:

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία. 5ος με 14,900 β. στον προκριματικό),
Κλείσιμο
Χάο Γιόου (Κίνα, 8ος με 14,800 β.)
Γιανγκ Λιου (Κίνα. 2ος με 15,300 β.)
Ντενίς Αμπλιαζίν (Ρωσία. 7ος με 14,800 β.)
Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία 4ος με 14,933 β.)
Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία. 3ος με 15,066 β.)
Αντέμ Ασίλ (Τουρκία. 6ος με 14,800 β.)


«Πάμε να κυνηγήσουμε το όνειρο»

Ο "άρχοντας των κρίκων" έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram καλώντας όλους τους Έλληνες να τον στηρίξουν μέσα από την τηλεόραση στην μεγάλη του στιγμή στο Τόκιο.

«Ένα μεγάλο ταξίδι λοιπόν φτάνει στο τέλος του αύριο το πρωί. Είμαι ευλογημένος που έχω φτάσει ως εδώ με όλες τις δυσκολίες που είχα στο δρόμο μου , όμως αυτή είναι η ομορφιά του Πρωταθλητισμού. Γεμάτος ψυχικά γιατί εχω την καλύτερη ομάδα γύρω μου, αύριο θα προσπαθήσω να κάνω για ακόμη μια φορά ότι ονειρευόμουν. Να κερδίσω! Μείνετε συντονισμένοι στις 11:00 ώρα Ελλάδας και πάμε να κυνηγήσουμε το όνειρο».





«Ο Πετρούνιας κράτησε την εμφάνιση της ζωής του για τον τελικό»

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης μίλησε για τον τελικό στους κρίκους που έρχεται, υπογραμμίζοντας πως ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κρατήσει την εμφάνιση της ζωής του.

«Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με μεγάλο αντίπαλο τότε τον Βραζιλιάνο Ζανέτι, έτσι και τώρα, η νίκη μπορεί να κριθεί στην έξοδο των αθλητών κατά την ολοκλήρωση του προγράμματός τους. Ζητούμενο θα είναι η άψογη, ακίνητη προσγείωση, χωρίς το παραμικρό βήμα: «Και οι δύο αθλητές είναι εξαιρετικοί πάνω στους κρίκους, αν και ο Λευτέρης είναι σίγουρα καλύτερος από τον Κινέζο, ο οποίος κάνει πολλά λάθη που δεν τα “ πιάνει” το μάτι των περισσότερων. Ας κριθεί λοιπόν η νίκη ξανά στην έξοδο, όπως στο Ρίο. Ο αθλητής μου λειτουργεί πολύ καλύτερα υπό πίεση. Πριν από ένα μήνα στην Ντόχα, εκεί όπου μία ακίνητη έξοδος θα μας έστελνε στο Τόκιο αλλά ένα βήμα θα μας έστελνε... διακοπές, έκανε αυτό που έπρεπε. Το ίδιο περιμένουμε και τώρα. Ο Λευτέρης ξέρει τι θέλει και θα κάνει τα πάντα για να το κατακτήσει», είπε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Ο συγκλονιστικός προκριματικός

Αφού εξασφάλισε την πρόκριση του στο Τόκιο με συγκλονιστικό τρόπο, ξεπερνώντας τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Λευτέρης Πετρούνιας φρόντισε να αποδείξει από τον προκριματικό ότι είναι και πάλι το φαβορί για το χρυσό.

Ο 30χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 9,033), επίδοση που τον φέρνει στην 1η θέση μετά την διεξαγωγή του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους της ενόργανης ανδρών και θεωρείται βέβαιο ότι θα του χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd1bot9zydp5-st)


Να σημειώσουμε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι αήττητος σε όλους τους προκριματικούς αγώνες που έχει δώσει από το 2020 και μετά, όταν δηλαδή άρχισε να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό μετά τον σοβαρό τραυματισμό και την επέμβαση που έκανε στον ώμο του.

Ο «άρχοντας των κρίκων» υποσκέλισε, μεταξύ άλλων, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου (2ος μέχρι στιγμής με 15,300 β.), ο οποίος είναι ο ισχυρότερος αντίπαλός του και τελευταίος αθλητής που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα το 2019, τον Βραζιλιάνο «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 2012 και «ασημένιο» του 2016 Αρτούρ Ζανέτι (3ος προς το παρόν με 14,900 β.), τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν (4ος με 14,800 β.) και τον επίσης υπολογίσιμο Κινέζο Χάο Γιόου (5ος με 14,800 β.).

Υπενθυίζεται πως η ΕΡΤ δεν έδειξε εικόνα από την προσπάθεια του Πετρούνια στον προκριματικό προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις. Ωστόσο η ΕΡΤ σχολίασε το γεγονός ως Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, λέγοντας πως θεώρησαν ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή.


Στο πλευρό του η γυναίκα της ζωής του, Βασιλική Μιλλούση

Μαζί του σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια θα σταθεί η σύζυγός του και μητέρα των δύο παιδιών του Βασιλική Μιλλούση, η οποία ταξίδεψε από την Ελλάδα και από την Παρασκευή βρίσκεται πλάι στον «άρχοντα των κρίκων» στο Τόκιο!



milloush_010337
Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αχαΐα: 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Καιρός: Με 44άρια κάνει ποδαρικό ο Αύγουστος - Δευτέρα και Τρίτη οι χειρότερες μέρες

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης