Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Έρικα Σάλιβαν νίκησε την κατάθλιψη και μία βρώμικη λίμνη για να φτάσει στο μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Έρικα Σάλιβαν νίκησε την κατάθλιψη και μία βρώμικη λίμνη για να φτάσει στο μετάλλιο

Το γέννημα θρέμμα του Λας Βέγκας, η Ερικα Σάλιβαν άγγιξε το χρυσό μετάλλιο (στα 1.500 μέτρα ελεύθερο). Έμεινε με το ασημένιο, πίσω από την σχεδόν ανίκητη, Κέιτι Λεντέκι και με την ανάμνηση της βρώμικης λίμνης, γεμάτη «σκ@τ@ παπιών», που αποτέλεσε τον χώρο προπόνησης!

salivan00
Μία μεγάλη βουτιά σε μία λίμνη. Η απόχρωσή της προκαλεί μάλλον αποστροφή. Αλλά η Έρικα Σάλιβαν, ασημένιο Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες πια, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Οι πισίνες στο Λας Βέγκας έκλεισαν, λόγω της πανδημίας.

Και οι αθλητές καλούνταν να γίνουν δημιουργικοί. Η Σάλιβαν βούτηξε στην επόμενη καλύτερη λύση, μία λίμνη! Έτσι και αλλιώς, οι λίμνες αποτελούν μέρος της αμερικανικής καλοκαιρινής κουλτούρας.

Η 20χρονη κολυμβήτρια εντόπισε τον χώρο προπόνησης σχεδόν 12 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Το τοπίο δεν ήταν αυτό που ονομάζουμε ειδυλλιακό. Το νερό είχε μία απόχρωση καφέ και πράσινου! Και σύμφωνα με την ίδια «παντού υπήρχαν σκ@τ@ παπιών».

Η Σάλιβαν συμπλήρωσε: «Ήταν μία αηδία. Υπήρχαν ακάρεα από τις πάπιες, τα οποία "τρώνε" τις ακαθαρσίες και λατρεύουν τα λιμνάζοντα ύδατα. Μπαίναμε στο νερό και μας κάλυπταν! Ήταν άσχημα. Αλλα έχτισα χαρακτήρα. Είμαι πιο γελαστή μετά απ' αυτό».

Μία συγκλονιστική ιστορία ζωής!

Μόνο που ο βίος της Σάλιβαν δεν είναι μία καφέ-πράσινη λίμνη και το ασημένιο μετάλλιο. Το 2017 έχασε τον πατέρα της. Και χρειάστηκε να παλέψει για την ψυχική της ισορροπία. Κρίσεις πανικού, κατάθλιψη. Αντίπαλοι ανίκητοι για ένα παιδί 16 ετών που είχε μεγάλα όνειρα.

Κλείσιμο
Η Σάλιβαν έχει πει στο παρελθόν ότι ανήκει σε αρκετές μειοψηφίες. Μία απ' αυτές είναι και οι σεξουαλικές προτιμήσεις, με την ίδια να δηλώνει ανοικτά πως είναι γκέι.

Στο Τόκιο αισθάνεται σαν το σπίτι της. Για την ακρίβεια, επισκέφθηκε το σπίτι της Ιαπωνέζας μητέρας της, στην πόλη της Οφούνα, σχεδόν 20 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο.



Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης