Europa Conference League: «Ξαφνικός θάνατος» για Άρη με γκολ στο 120'

Europa Conference League: «Ξαφνικός θάνατος» για Άρη με γκολ στο 120'

Στην επόμενη φάση η Αστάνα - Μετά την ΑΕΚ και ο Άρης αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa Conference League με γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης - Οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν το 2-0 του πρώτου ματς με τα  γκολ των Μάνου (36'), Σάσα (78') - Κομβικό σημείο η αποβολή του Ματέο Γκαρσία στο 85'

5350532
Ο Άρης  ολοκλήρωσε πρόωρα το ευρωπαϊκό ταξίδι του καθώς το γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κι έστειλε την Αστάνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν στο σημείο ισοφάρισης του σκορ (2-0) του πρώτου αγώνα αλλά εκεί δεν είχαν τον τρόπο, ίσως και την τύχη, για το επιπλέον τέρμα που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση. Μετά το 2-0 της κανονικής διάρκειας κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι, στην τελευταία φάση του αγώνα η Αστάνα σκόραρε με τον Μπίτρι και πήρε την πρόκριση.

Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τα 2/4 της αμυντικής γραμμής του καθώς επέλεξε τον Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Γιοχάν Μπεναλουάν, ενώ η επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν, έστειλε τον Σάκιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ματέο Γκαρσία κρίθηκε ανέτοιμος κι έτσι ο Δημήτρης Μάνος προτιμήθηκε για την κορυφή της επίθεσης. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκε για την Αστάνα καθώς ο Μαρίν Τομάσοφ – σκόρερ των δύο τερμάτων της Αστάνα στον πρώτο αγώνα – ανέβασε υψηλό πυρετό κι έτσι τη θέση του στην 11αδα πήρε ο Μπετσιρόι. Ο Ρώσος τεχνικός προχώρησε και στην αναγκαστική χρησιμοποίηση του Τομάσεβιτς αντί του τιμωρημένου Σιμούνοβιτς.

Πιεστικός αλλά και ακίνδυνος

Ο ρόλος του καθενός φάνηκε ξεκάθαρα από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. Προφανώς και δεν στοιχειοθέτησε έκπληξη η μαζική άμυνα της Αστάνα, το τοίχος που έστησε γύρω από την εστία της, η επένδυσή της στην κόντρα επίθεση αλλά και οι καθυστερήσεις σε κάθε ευκαιρία. Το ίδιο ισχύει και για την πίεση που άσκησε ο Άρης για το γρήγορο γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε. Γιατί ήταν ελαχίστως δημιουργικός, είχε τη διάθεση αλλά όχι και τον τρόπο διάσπασης της πολυπρόσωπης άμυνας κι έτσι περιορίστηκε στις κεφαλιές των Φαμπιάνο, Μπεναλουάν από εκτελέσεις κόρνερ. Προσδοκία δημιούργησε η φάση του 18’ αλλά ο Μαντσίνι την κατέστρεψε.

Η τρίτη φορά του Μάνου

Ο Άρης δεν έκανε εκπτώσεις στην πίεσή του στην εξέλιξη του πρώτου μέρους και σ’ ένα πεντάλεπτο που ανήκε στον Δημήτρη Μάνο, είδε τον Βεροιωτη φορ να εξιλεώνεται για τις δύο χαμένες ευκαιρίες στο 31’ και στο 33’ καθώς στο 36’ με προβολή (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Φαμπιάνο) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Άρη δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου καθώς η απόπειρα του Μπρούνο Γκάμα να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η δε Αστάνα δεν άλλαξε λογική με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις στο 41ο λεπτό προσπάθησε να οργανώσει μια επίθεση. Απείλησε στο 33’ (κεφαλιά του Μπίτρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ) αλλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όπου ο Ντένις είχε σωστή τοποθέτηση στο σουτ του Εουτζένιο. Γενικώς ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου είχε σωστή αντίδραση στις απόπειρες της Αστάνα να… βρει κάτι στην κόντρα επίθεση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5v5w7bpyl5-se)
Κλείσιμο


Ένα «άγονο» εικοσάλεπτο

Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Αστάνα ενίσχυσε το αριστερό άκρο της άμυνας με τον Καντέτ αλλά και την προσπάθειά της να ξοδέψει δευτερόλεπτα μέσα από καθυστερήσεις. Ο δε Άρης αύξησε ακόμη περισσότερο το ποσοστό κατοχής αλλά είχε πολλές ημιτελείς προσπάθειες και λίγες φάσεις, όπως ένα σουτ του Μαντσίνι στο 53’ ή την κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 60’. Γενικώς οι «κίτρινοι» έβγαζαν πίεση στις προσπάθειές τους, ήταν τσαπατσούληδες και κατ’ επέκταση αναποτελεσματικοί. Η πρώτη κίνηση του Άκη Μάντζιου ήρθε στο 66’ με την είσοδο στον αγώνα του Ματέο Γκαρσία αντί του Μαντσίνι και στην πρώτη επαφή με την μπάλα ο Αργεντίνος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα καθώς ο Ιταλός διαιτητής, Φάμπρι, εκτίμησε ότι προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι.

Τον έσωσε ο Ντένις, τον «εκτίναξε» ο Σάσα

Η Αστάνα εκμεταλλεύτηκε την κόπωση του Άρη, άρχισε να γίνεται πιο απαιτητική κι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 71’ καθώς ο Εουτζένιο αξιοποίησε την κακή τοποθέτηση της άμυνας του Άρη, βρέθηκε απέναντι στον Ντένις από πλάγια θέση αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Για να ενισχύσει τη θέση της ο Λούκας Σάσα στο 78’ καθώς στο τρίτο διαδοχικό κόρνερ της ομάδας του, κέρδισε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας και την έστειλε στη δεξιά γωνία της εστίας της Αστάνα (2-0). Ο Φαμπιάνο κέρδισε μία ακόμη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νεπογκόντοφ στο 83’.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5we74i1li1-se)


Η αποβολή του Ματέο Γκαρσία

Έχοντας ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, ο Άρης δεν είχε λόγο να ρισκάρει… απελπισμένα κυρίως μετά το 85ο λεπτό όταν ο διαιτητής Φάμπρι απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ματέο Γκαρσία σε μία φάση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων του Άρη. Αυτομάτως άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα καθώς με αριθμητικό πλεονέκτημα η Αστάνα πήρε την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης, διακρίνοντας και την κόπωση των παικτών του Άρη. Δεν το βρήκε σε σουτ του Μπεϊσεμπέκοφ στις καθυστερήσεις. Ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε χτύπημα που δέχθηκε εντός περιοχής ο Μπερτόγλιο αλλά όπως έκανε και σε άλλες περιπτώσεις (όπως του Μαντσίνι στο ξεκίνημα του αγώνα) ο Ιταλός διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5wo4m4pqpt-se)


Έξαλλος ο Καρυπίδης μπήκε στο γήπεδο!

Καθώς από τις κερκίδες ακούγονταν έντονες αποδοκιμασίες προς τον Ιταλό διαιτητή, έξαλλος ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, έφτασε μέχρι την περιοχή της Αστάνα για να διαμαρτυρηθεί στον Φάμπρι για τη διαιτησία του και για τον μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση του Μπερτόγλιο. Έτσι ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι, μάλιστα ο Ιταλός διαιτητής σφύριξε το τέλος δίχως να εκτελεστεί το κερδισμένο κόρνερ του Άρη!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5wvnox6qv5-se)


Το λεπτό του… διαβόλου

Με ελάχιστες δυνάμεις στο ντεπόζιτό του και αριθμητικό μειονέκτημα, ο Άρης υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι καθώς προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ. Η Αστάνα πήρε την μπάλα στα πόδια της, την κυκλοφόρησε και είχε σπουδαία ευκαιρία στο 100’ καθώς ο Ντένις μόλις που άγγιξε την μπάλα η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5x69m7e181-se)


Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Μάνος έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λούκας Σάσα καθώς ολομόναχος έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Αστάνα! Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Μπρούνο Φελίπε ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5x7lfo27s9-se)


Η τρομερή απόκρουση του Ζαρούτσκι και η ψυχρολουσία

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος της παράτασης, ο Άρης ήλεγξε το παιχνίδι στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου μέρους και στάθηκε άτυχος στο 113’ όταν ο Ζαρούτσκι (η Αστάνα έκανε αλλαγή τερματοφύλακα στην έναρξη της παράτασης) είχε δύο τρομερές αντιδράσεις σε κεφαλιά του Μπεναλουάν αλλά και προβολή του Λούκας Σάσα. Ο Άρης δεν είχε τις δυνάμεις για να κυνηγήσει το γκολ της πρόκρισης, ομοίως, η Αστάνα επίσης για να έρθει η φάση του 120ου λεπτού όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μπίτρι βρέθηκε ολομόναχος στο κέντρο της άμυνας, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1) και την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5xuxtwve81-se)


Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σούντγκρεν, Μαντσίνι (Άρης), Μπαρσεγκιάν, Καντέτ, Γκουρμάν (Αστάνα), ενώ ο Ματέο Γκαρσία αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

MVP: Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, ο Φαμπιάνο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ της ομάδας του.

Στο ύψος του: Ο Ντένις κράτησε τουλάχιστον δύο φορές την ομάδα του και οριακά κερδίζει αυτόν τον τίτλο από τον Λούκας Σάσα.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε το πρώτο γκολ του Άρη αλλά έχασε ευκαιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει την πρόκριση για την ομάδα του.

Η «γκάφα»: Αυτή του Τομάσεβιτς στο 67’ αλλά η αργή αντίδραση του Ματέο Γκαρσία δεν έφερε κέρδος στον Άρη.

Το «στραγάλι»: Ο Φάμπρι άφησε με πολλά παράπονα τον Άρη. Εξάντλησε την αυστηρότητά του με τον Ματέο Γκαρσία και γενικώς έδωσε τα… κουκούτσια στην Αστάνα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης πλήρωσε την επιπολαιότητά του στο πρώτο παιχνίδι, την αδυναμία του στο γκολ και το γεγονός ότι μπήκε ελλιπέστατος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Λούκας Σάσα, Ματίγια (83’ Τζέγκο), Μπερτόγλιο (115’ Χαΐροβιτς), Μαντσίνι (66’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (Μπρούνο 101’).

ΑΣΤΑΝΑ (Αντρέι Τιχόνοφ): Ναπογκόντοφ (Ζαρούτσκι 90+1), Ρουκάβινα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπεϊσεμπέκοφ, Τσουπέρκα, Κουάτ (64’ Γκούρμαν), Εμπόνγκ, Εουτζέριο, Μπαρσεγκιάν (80’ Αϊμπέτοφ), Μπετσιράι (46’ Καντέτ)

Πηγή:www.gazzetta.gr
https://www.gazzetta.gr/football/europa-conference-league/2029585/aris-astana-2-1-mahairia-sto-121-ki-antio-eyropi-vids
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης