Ολυμπιακοί Αγώνες, Πόλο, Ελλάδα-Ιαπωνία 10-9: Νίκησε στο θρίλερ και προκρίθηκε στους 8

Ολυμπιακοί Αγώνες, Πόλο, Ελλάδα-Ιαπωνία 10-9: Νίκησε στο θρίλερ και προκρίθηκε στους 8

Με γκολ του Αργυρόπουλου στα 32'' πριν το τέλος του αγώνα η Εθνική ανδρών νίκησε την Ιαπωνία, διατήρησε το αήττητο της και προκρίθηκε σίγουρα στους 8 καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων - Η Εθνική έχει ακόμη δύο ματς με Ν. Αφρική (Σάββατο) και ΗΠΑ (Δευτέρα) όπου θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου

Polo23456
Για 8η φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική πόλο ανδρών, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, διατηρώντας το αήττητο της μετά και την 3η αγωνιστική του Α' ομίλου, έχοντας 5 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5k6g9983z5-sf)


Κι αν το σημερινό ματς έμοιαζε πιο εύκολο από αυτά που είχαν προηγηθεί με Ουγγαρία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), Ιταλία (πρωταθλήτρια κόσμου) η αλήθεια είναι ότι εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο θρίλερ που κρίθηκε στα 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου, με την εθνική να βλέπει πλέον ξεκάθαρα και την 1η θέση του ομίλου (έχει δύο ματς ακόμη με Ν. Αφρική και ΗΠΑ).

Το ματς
Η Ελλάδα σκόραρε στην πρώτη της επίθεση στο ματς, αλλά μετά σκόραρε ξανά στην πρώτη της επίθεση στο δεύτερο 8λεπτο κι αφού ενδιάμεσα η Ιαπωνία είχε ισοφάρισει. Το υπέρ μας 3-1 όμως έγινε πολύ εύκολα 3-4 γιατί δεν βρίσκαμε λύση στην απίστευτη πίεση των Ιαπώνων για να κλείσει το ημίχρονο στην ισοπαλία.

Κλείσιμο
Οι Ασιάτες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 5-6 στα μισά της 3ης περιόδου αλλά το φινάλε της μας βρήκε μπροστά με 7-6.

Μάλιστα στις αρχές της τελευταίας περιόδου προηγηθήκαμε με 8-6, ωστόσο οι Ιάπωνες ισοφάρισαν πολύ γρήγορα και το δράμα κορυφώθηκε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5juu8b85tl-sf)


Στο 2'51'' πριν το φιναλε ο Γενηδουνιάς διαμόρφωσε το 9-8 όμως ο Αράι σκόραρε στον παίκτη παραπάνω ισοφαρίζοντας στο 1'.13'' για να ακολουθήσει από μια χαμένη επίθεση και το τάιμ άουτ του Βλάχου.

Η κομπίνα που σχεδίασε ο κοουτς εκτελέστηκε άψογα, ο Αργυρόπουλος σκόραρε στον παικτη παραπάνω για το 10-9 στα 32'' πριν το τέλος και στη συνέχεια βγήκε η άμυνας που μας χάρισε τη νίκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd5k3fo8fpl5-sf)


Τα οχτάλεπτα: 1-1, 4-4, 2-1, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ(Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ομότο): Ταναμούρα, Αντάτσι 3, Κόπου, Σίγκα, Γιοσίντα 1, Σουζούκι, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι 2, Ινάμπα 2, Οκάβα, Αράκι 1.


Photo credits:Sportsimages.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης