Ολυμπιακοί Αγώνες, Τένις: Ζορίστηκε, αλλά προκρίθηκε στον β' γύρο ο Τσιτσιπάς

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τένις: Ζορίστηκε, αλλά προκρίθηκε στον β' γύρο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 (6-3, 3-6, 6-3) τον Φίλιπ Κολσράιμπερ  και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων - Ο 37χρονος Γερμανός έβαλε δύσκολα στον Στέφανο ο οποίος όμως στα κρίσιμα σημεία απέδειξε την ανωτερότητα του

Tsitsi23
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να συνάντησε μεγαλύτερη, από την αναμενόμενη, αντίσταση στον πρώτο του αγώνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έστω και δύσκολο δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον Γερμανό αντίπαλο του και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει σε δύο ημέρες τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό (νίκησε εύκολα με 2-0 τον Κορεάτη Κβον) με τον τελευταίο να είναι ο αθλητής που τον απέκλεισε στον 1ο γύρο του Γουΐμπλεντον.

Το ματς
Με τον Τσιτσιπά να ξεκινά το πρώτο σετ με δικό του σερβίς, το κρίσιμο σημείο ήταν στο 1-1.

Εκεί ο Κολσράιμπερ έφτασε σε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Στέφανος αντέδρασε κι αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε αυτός το μπρέικ φτάνοντας στο 3-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd2309s8l8cp-sf)


Κλείσιμο
Από εκείνο το σημείο και μετά κι οι δύο κρατήσαν το σερβίς τους με τον Γερμανό να απειλεί κάποιες στιγμές με μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ όμως η εικόνα άλλαξε, ο Κολσράιμπερ άρχισε να πιέζει από το σερβίς του και ο Στέφανος δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ακόμη και με τις αλλαγές ρακέτας που έκανε για να φτάσουμε στο 3-4.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd22yjxy70q9-sf)


Ο Γερμανός είχε διπλό μπρέικ πόιντ, που έσβησε με δύο άσους, όμως δύο αβίαστα λάθη του Στέφανου έφεραν το 3-5 και παρά την προσπάθεια του στο επόμενο γκέιμ το σετ χάθηκε...

Όμως το χειρότερο ήταν ότι επέτρεψε στον Γερμανό να ξεκινήσει με μπρέικ στο τρίτο σετ, αλλά ο Στέφανος έβγαλε γρήγορα αντίδραση και μετά από μεγάλη μάχη έκανε κι αυτός μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 2-2, για να προηγηθεί με 3-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd24mmfw7pwp-sf)


Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε ξανά με 4-3 μεταφέροντας την πίεση στον αντίπαλο του και έκανε το μπρέικ που τον έφερε πλέον αγκαλιά με την πρόκριση.

Ο Κολσράιμπερ δεν είχε άλλη αντίδραση και με λαβ γκέιμ ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε την πρόκριση του στον 2ο γύρο.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd24s230mklt-sf)



Photo credits: Sportsimages.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης