Ολυμπιακοί Αγώνες, Άννα Κορακάκη: «Είναι ρώσικη ρουλέτα ο τελικός»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Άννα Κορακάκη: «Είναι ρώσικη ρουλέτα ο τελικός»

Την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος των 10μ του αεροβόλου πιστολιού κατέλαβε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Άννα Κορακάκη

korakaki56
Η 25χρονη Ολυμπιονίκης της σκοποβολής έδωσε σήμερα δύο δύσκολους αγώνες και μάλιστα μετά από αρκετό διάστημα στο οποίο είχε ελάχιστους αγώνες, λόγω πανδημίας.

Η πρωταθλήτρια από τη Δράμα έμεινε πάρα πολύ ικανοποιημένη από τον προκριματικό αφού μάλιστα πλησίασε πολύ το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ σε προκριματικό και έτσι μπήκε με αρκετή αυτοπεποίθηση στον τελικό.

Ο τελικός όμως κρίθηκε στο timing αφού η Κορακάκη είχε μία όχι τόσο καλή βολή τη στιγμή που κρινόταν αν θα αποκλειστεί ή όχι (δεύτερος γύρος) και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας και στην έκτη θέση.

Η έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, βέβαια, καθώς ακόμη και η είσοδος στην οχτάδα του τελικού (από τις 53 συμμετέχουσες) αποτελεί πολύ σημαντικό κατόρθωμα.

Κι η αγκαλιά του πατέρα αλλά και προπονητή της Τάσου Κορακάκη ήταν η καλύτερη ψυχολογική ένεση εν όψει της συνέχειας καθώς την Πέμπτη αγωνίζεται στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι.

Κλείσιμο


Αναλυτικά οι δηλώσεις της Άννας Κορακάκη στη μεικτή ζώνη:

«Ο τελικός είναι κάτι το διαφορετικό. Όπως τονίζω κάθε φορά, ο τελικός ειδικά στο δικό μας άθλημα είναι ρώσικη ρουλέτα. Ακόμα και η πρόκριση στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία και εγώ ήρθα εδώ με αυτόν τον στόχο. Την πρόκριση στον τελικό και όχι τα μετάλλια.

Ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Είναι πραγματικά ρώσικη ρουλέτα. Αν παίζαμε μετά από μία ώρα θα βλέπατε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην ίδια μέρα, οι ίδιες αθλήτριες και στην ίδια φόρμα, τα αποτελέσματα αλλάζουν δραματικά» ανέφερε αρχικά η Άννα Κορακάκη.

Όσον αφορά την παρουσία της στον προκριματικό τόνισε: «Για τον προκριματικό είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Έφυγα με τεράστια αισιοδοξία για να έρθω στον τελικό. Έκανα έναν εξαιρετικό αγώνα. Δύο πόντους κάτω από το Παγκόσμιο ρεκόρ που είχα πετύχει το 2018. Πάρα πολλά δεκάρια, πάρα πολύ καλή τακτική και τεχνική».

Κλείνοντας μίλησε για τους στόχους της για τη συμμετοχή της στα 25μ. τονίζοντας: «Σίγουρα ο στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό. Από εκεί και πέρα ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Φυσικά, προσδοκούμε για ένα μετάλλιο, όπως κάναμε και εδώ. Αλλά είπαμε είναι το timing της κακή βολής, είναι πολλά».



Photo credits: Sportsimages.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης