Η χρυσή ομάδα έτοιμη για το πιο ψηλό βάθρο, για ακόμη μια φορά

Η χρυσή ομάδα έτοιμη για το πιο ψηλό βάθρο, για ακόμη μια φορά

Λευτέρης Πετρούνιας, Κατερίνα Στεφανίδη, και Άννα Κορακάκη διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Stoix1

Στον δρόμο για το Τόκιο, η Stoiximan, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στοιχιματισμού στο διαδίκτυο, υποστήριξε και υποστηρίζει 17  έλληνες αθλητές, από τους οποίους 12 αθλητές και η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών θα αγωνιστούν τις επόμενες ημέρες. Οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη είναι μέλη της οικογένειας της Stoiximan από το 2014 και μια χρονιά αργότερα μέσω του προγράμματος “Υιοθετήστε έναν αθλητή” η αγκαλιά άνοιξε για να υποδεχθεί και την Άννα Κορακάκη. Έτσι, σήμερα και οι τρεις αποτελούν μέλη της Stoiximan Tokyo Team έχοντας ως κοινό στόχο τον αγώνα για τη διάκριση του ελληνικού αθλητισμού σε όλον τον κόσμο.


Το φαινόμενο Λευτέρης Πετρούνιας

eleftherios_petrounias



Η εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στην Ντόχα, όπου πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο, ήταν συγκλονιστική. Ήταν ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο γνώριζε ότι για να πάρει την πρόκριση για τους ΟΑ του Τόκιο δεν έφτανε το χρυσό μετάλλιο καθώς θα έπρεπε ταυτόχρονα να εξασφαλίσει και περισσότερους από 15.334 βαθμούς. Όταν ολοκλήρωσε τις ασκήσεις ο φωτεινός πίνακας έγραψε 15.500 βαθμούς και γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια στους Έλληνες.
Ο Λευτέρης συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων, παρόλο που στο δρόμο για το Τόκιο στάθηκε εμπόδιο ένας πολύ δύσκολος τραυματισμός στον ώμο. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο 2019 στην Ελβετία, η αποκατάσταση ήταν δύσκολη και μακροχρόνια αλλά με το πείσμα και την επιμονή που τον διακρίνει κατάφερε να διεκδικεί ακόμα ένα Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους ΟΑ Τόκιο.
Κλείσιμο
Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο αθλητή στους Κρίκους, έχοντας υπάρξει 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης ενώ έχει στο ενεργητικό του ένα Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο.


Η ιπτάμενη Κατερίνα Στεφανίδη

katerina_stefanidi


Όταν με ένα άλμα στα 4,85μ. κατέκτησε το 2016 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν φανερό ότι βρέθηκε η νέα «βασίλισσα» στο Άλμα επί κοντώ. Η Xρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη μεγάλωσε στα γήπεδα του στίβου, καθώς οι γονείς της ήταν αθλητές του κλασικού αθλητισμού, στο τριπλούν ο πατέρας της και στις ταχύτητες η μητέρα της.  Είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, αφού πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, αλλά και την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Πρόσφατα εκλέχθηκε Εκπρόσωπος Αθλητών του Στίβου στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μεγάλη τιμή για την αθλήτρια που το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ζει στις ΗΠΑ. Η κορυφαία μας αθλήτρια, σε λίγες ημέρες, θα διεκδικήσει με μεγάλη δύναμη το δεύτερό της Ολυμπιακό μετάλλιο.


Η χρυσή σκοπεύτρια Άννα Κορακάκη

anna_korakaki


Γέννημα - θρέμμα της Δράμας, προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στη σκοποβολή, αφού και ο πατέρας της έχει ασχοληθεί με το άθλημα και είναι ο προπονητής της, ενώ και ο αδελφός της είναι επίσης στην εθνική ομάδα.
Παρόλο που αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο, κάποιοι τραυματισμοί την ανάγκασαν να σταματήσει και τότε ο πατέρας της την παρακίνησε να ασχοληθεί με την σκοποβολή, σε ηλικία 12 χρονών. Ένα άθλημα που στην αρχή δεν την ενθουσίασε αλλά σύντομα άλλαξε γνώμη, με συνέπεια μόλις 2 χρόνια αργότερα, το 2014, να γίνει μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελλάδος.
Έχει σπουδάσει Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, έπειτα από την επίδοσή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μόσχα το 2014.
Με δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Κυπέλλου στο Μπακού ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας η οποία καταφέρνει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων να κατακτήσει δύο μετάλλια, ένα χρυσό μετάλλιο στα 25μ. σπορ πιστόλι και ένα χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, στην πρώτη της συμμετοχή στις Αγώνες.
Αφού έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, μόλις στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί τώρα μια από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας για μετάλλιο στο Τόκιο.

Οι τρεις Χρυσοί Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας, Κατερίνα Στεφανίδη και Άννα Κορακάκη συμμετείχαν πρόσφατα στο νέο τηλεοπτικό σποτ της Stoiximan για τον εορτασμό της πρόκρισης των Πρωταθλητών που υποστηρίζει "για μια χώρα με το βλέμμα ψηλά". Απόλαυσέ το εδώ:

Μια χώρα με το βλέμμα ψηλά!



Γνώρισε τους αθλητές της Stoiximan Tokyo Team στο www.iroes.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης