Europa Conference League, Αστάνα-Άρης 2-0: Άστα... να πάνε! - Δείτε τα γκολ

Europa Conference League, Αστάνα-Άρης 2-0: Άστα... να πάνε! - Δείτε τα γκολ

Ο Αρης «έβγαλε τα μάτια του» στο Καζακστάν, έχασε 2-0 από την Αστάνα και από νωρίς έβαλε δύσκολα όσο αφορά τη συνέχεια στο Europa Conferance League - Από το 76' οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με αριθμητική υπεροχή λόγω αποβολής του Σιμούνοβιτς2-0 στο 70'

5346238
Ο Άρης έβαλε τον εαυτό του σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς η Αστάνα επικράτησε με 2-0 στην Astana Arena στον πρώτο αγώνα της β’ προκριματικής φάσης του Conference League και φυσικά απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης.

Με σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και αναποτελεσματικοί στην επίθεση οι «κίτρινοι» έβαλαν τον εαυτό του σε μεγάλο… λάκκο μετά την ήττα από την Αστάνα με 2-0 καθώς αυτό το σκορ πρέπει να ανατρέψουν σε μια εβδομάδα (29/7) στον δεύτερο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης». Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέταξε στα σκουπίδια ένα σωρό ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, έκανε καλό δεύτερο σε αντίθεση με την Αστάνα η οποία ήταν ουσιαστικά αλλά και είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον Μαρίν Τομάσοφ ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ.

Για τον Άκη Μάντζιο τα… κουκιά ήταν μετρημένα οπότε οι επιλογές του στο αρχικό σχήμα ήταν αναμενόμενες. Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής την αδιαθεσία του Ντάνιελ Σούντγκρεν η οποία έδωσε θέση στην 11αδα στον Κριστιάν Γκάνεα στο αριστερό άκρο της άμυνας κι έστειλε τον Εμάνουελ Σάκιτς στο δεξί. Ο προπονητής του Άρη επέλεξε τον Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα (δίπλα στον Λούκας Σάσα) και τον Ντένις κάτω από τα δοκάρια. Για την Αστάνα, ο Αντρέι Τιχόνοφ, δεν άλλαξε τη διάταξη αλλά τα πρόσωπα. Οι εκπλήξεις του Ρώσου τεχνικού αφορούσαν την τοποθέτηση του Μπεϊσεμπέκοφ στο αριστερό άκρο της άμυνας, του Μπαρσεγκιάν στην κορυφή της επίθεσης αλλά και η χρησιμοποίηση των Εμπόνγκ, Εουγκένιο στο βασικό σχήμα.

Ο Μπερτόγλιο κλώτσησε την ευκαιρία

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και παράλληλα την ευκαιρία να βρει γκολ στο 6ο λεπτό μετά από σοβαρό λάθος του Νεπογκόντοφ, αλλά ο Φακούντο Μπερτόγλιο ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Αστάνα. Από λάθος (του Γκάνεα) ήρθε και η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους με τον Τομάσοφ τρία λεπτά αργότερα. Γενικώς, ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά προβλήματα του αντιπάλου αλλά ό,τι προσπάθεια έκανε μέσα από την πίεση που ασκούσε ψηλά και διαδοχικές ανακτήσεις κατοχής μπάλας δεν το εισέπραττε στην τελική προσπάθεια.

Ο Τομάσοφ και η… γκάφα

Μάλλον κόντρα στη ροή του αγώνα, η Αστάνα βρήκε αυτό που έψαχνε, ίσως με απρόσμενο τρόπο. Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο 26’ μια συνεργασία δύο παικτών απέναντι σε τέσσερις παίκτες του Άρη τους έδωσε προβάδισμα. Με φαλτσαριστό σουτ του Μαρίν Τομάσοφ εκτός περιοχής και κακή αντίδραση του Ντένις ο οποίος προσπάθησε να κινηθεί προς την αντίθεση κατεύθυνση σε σχέση με την πορεία που πήρε η μπάλα. Έτσι η Αστάνα απέκτησε το προβάδισμα (1-0) βάζοντας τον Άρη ακόμη περισσότερη πίεση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cczplzhp5mkh-sf)
Κλείσιμο


Αυτά που δεν χάνονται

Λένε ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να… μπουν και να χαθούν. Αυτό έγινε στο τελευταίο 15πτο του αγώνα. Στο 30’ ο Μαντσίνι έδειξε αλτρουισμός βρισκόμενος απέναντι στον τερματοφύλακα της Αστάνα αλλά η πάσα του ήταν πιο δυνατή και ο Ματέο Γκαρσία δεν πρόλαβε με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, το λάθος του Μπεϊσεμπέκοφ έβγαλε τετ α τετ τον Μαντσίνι αλλά κι αυτή η ευκαιρία πετάχτηκε στα σκουπίδια από τον Αργεντίνο κλείνοντας έτσι ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τους «κίτρινους» στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό έκλεισε με σκορ 1-0 για την ομάδα του Καζακστάν η οποία μάλλον πήρε συντριπτικά περισσότερα απ’ όσα άξιζε.

Τον κράτησε ο Ντένις

Η πρώτη παρέμβαση του Άκη Μάντζιου ήρθε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου καθώς ο Μπρούνο αντικατέστησε τον Ματέο Γκαρσία. Ο Άρης δε ήταν το ίδιο δημιουργικός σε σχέση με το πρώτο μέρος, κινδύνεψε μάλιστα να βρεθεί σε πολύ μειονεκτική θέση στο 54’. Μια κακή εκτίμηση του Γκάνεα, έδωσε το δικαίωμα στην Αστάνα να βρει μια μεγάλη φάση με την κεφαλιά του Εουγκένιο αλλά ο Ντένις αντέδρασε υποδειγματικά. Γενικώς, οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι μη αλλάζοντας τη λογική τους. Δηλαδή, συνέχισαν να δίνουν χώρο στον Άρη αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για κόντρα επίθεση και σημαδεύοντας την πλευρά του Γκάνεα. Απείλησαν και στο 60’ με κεφαλιά του Μπαρσεγκιάν. Δύο λεπτά αργότερα, ο προπονητής του Άρη ενίσχυσε την επιθετική γραμμή του με τη χρησιμοποίηση του Κώστα Μήτρογλου αντί του Μπρούνο Γκάμα ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Ο Τομάσοφ έδωσε σκορ ασφαλείας στην Αστάνα

Στο 70ο λεπτό η Αστάνα απέκτησε σκορ ασφαλείας στο 70ο λεπτό του αγώνα σε μία φάση όπου η άμυνα του Άρη πιάστηκε στον ύπνο. Ο Γιώργος Δεληζήσης έκανε κακή εκτίμηση μιας βαθιάς σέντρας κι έτσι ο Μαρίν Τομάσοφ εξ’ επαφής απλά «άγγιξε» την μπάλα για το 2-0 των γηπεδούχων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cczqsun9keh5-sf)


Αυτό το σκορ έκανε ακόμη εντονότερη την πίεση για τον Άρη ο οποίος στο 75ο λεπτό απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο Σιμούνοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Όλα για όλα

Με το σκορ στο 2-0 υπέρ της Αστάνα αλλά με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Άκης Μάντζιος έπαιξε τα ρέστα του με την χρησιμοποίηση των Τζέγκο, Χαΐροβιτς αντί των Δεληζήση, Σάκιτς. Η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της ελληνικής ομάδας καθώς παρέμεινε ελαχίστως επικίνδυνη. Οι «κίτρινοι» έψαξαν την αντίδραση μέσα από διαδοχικές σέντρες, δίχως ορθολογικό τρόπο κι έτσι η Αστάνα δεν είχε πρόβλημα στον έλεγχο του αγώνα αν κι έπαιζε με δέκα παίκτες.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπεναλουάν, Μπρούνο, Ματίγια ενώ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Σιμούνοβιτς για τη Αστάνα.

MVP: Ο Μαρίν Τομάσοφ έκανε… κουδούνι την άμυνα του Άρη έβαλε και τα δύο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης του Άρη αλλά του έλειψε η τελική προσπάθεια καθώς στο 6ο λεπτό θα έπρεπε να είχε σκοράρει.

Αδύναμος κρίκος: Τα αμυντικά προβλήματα επιβεβαιώθηκαν για τους «κίτρινους», ειδικά στο αριστερό άκρο με τον Κριστιάν Γκάνεα.

Η «γκάφα»: Έγιναν πολλές αλλά αυτή του Ντένις στο γκολ του Τομάσοφ ήταν ολέθρια καθώς έδωσε το προβάδισμα στην Αστάνα.

Το «στραγάλι»: Καλή διαιτησία για τον Γερμανό Μπαστιάν Ντάνκερ ο οποίος και το παιχνίδι άφησε να εξελιχθεί και παράλληλα ήταν εξαιρετικός στο πειθαρχικό κομμάτι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Αστάνα ήταν πολύ πιο σταθερή, αξιόπιστη και ουσιαστική σε σχέση με τον Άρη. Γιατί αξιοποίησε το 40% των μεγάλων ευκαιριών της σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος είχε τις δικές του μεγάλες στιγμές αλλά δεν αξιοποίησε καμία από αυτές.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΑΝΑ (Αντρέι Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ, Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Σιμούνοβιτς, Εμπόνγκ, Κουάτ (84’ Γκουρμάν), Τσουπέρκα, Τομάσοφ, Μπαρσεγκιάν (87’ Μπετσιράι), Εουγκένιο (77’ Τομάσεβιτς).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς (77’ Χαΐροβιτς), Μπεναλουάν, Δεληζήσης (76’ Τζέγκο), Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα (61’ Μήτρογλου), Ματέο Γκαρσία (46’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (87’ Μάνος).

Πηγή:www.gazzetta.gr
https://www.gazzetta.gr/football/europa-conference-league/2027388/astana-aris-2-0-astana-pane-vidsνι.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Εκνευρισμός και πικρόχολα σχόλια για την απόκτηση Rafale από την Ελλάδα - «Μεταχειρισμένα αεροσκάφη»

Κορωνοϊός: 2.604 νέα κρούσματα -1.066 στην Αττική και 286 στην Κρήτη- Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα

Κολαστήριο-spa στο κέντρο της Αθήνας: Δύο κοπέλες καταγγέλλουν βιασμό από 47χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης