FIFA: Επίσημη διάψευση για το πλάνο «μπασκετοποίησης» και τις πέντε ριζικές αλλαγές

FIFA: Επίσημη διάψευση για το πλάνο «μπασκετοποίησης» και τις πέντε ριζικές αλλαγές

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το σχέδιο «μπασκετοποίησης» του ποδοσφαίρου μέσα από δοκιμές σε τουρνουά Κ-19, η FIFA διέψευσε πλήρως τα σενάρια με επίσημη ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν έχει συζητηθεί καμία τέτοια αλλαγή

FIFA
Άκυρος φαίνεται πως ήταν ο συναγερμός για την εκ βάθρων αλλαγή των κανόνων του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το πειραματικό πλάνο της FIFA που περιλάμβανε μισάωρα ημίχρονα, απεριόριστες αλλαγές και παύση του χρόνου μεταξύ άλλων.

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία των δημοσιευμάτων, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία πέρασε στην αντεπίθεση και μέσω επίσημης ανακοίνωσης διέψευσε την οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση για τις εν λόγω αλλαγές, τόσο εσωτερικά όσο και σε τυχόν συνεννόηση με την IFAB, το παγκόσμιο σώμα που νομοθετεί πάνω στους κανόνες του παιχνιδιού.

«Η FIFA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τα εσφαλμένα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στα media τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την φερόμενη πρόθεση να δοκιμαστούν αλλαγές στους Κανόνες του Παιχνιδιού στο πλαίσιο ενός τουρνουά Νέων στην Ολλανδία.

Η FIFA διαβεβαιώνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόθεση για δοκιμές σε οποιαδήποτε από τις αλλαγές που αναφέρθηκαν και πως αυτές οι αλλαγές δεν έχουν συζητηθεί καν, ούτε εντός της FIFA, ούτε με τους συνεργάτες μας στην IFAB», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη Ερντογάν στα Kατεχόμενα: «Άνθρακες» τα δώρα και τα χαρμόσυνα νέα για το ψευδοκράτος

Βίντεο του ΕΚΠΑ για την ανάγκη εμβολιασμού: «Εμβολιαζόμαστε όλοι, αφήνουμε τον κορωνοϊό στο χθες»

Κατ' οίκον εμβολιασμοί: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα - Ραντεβού αυθημερόν με όλα τα εμβόλια - «Καμπανάκι» για την παχυσαρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης