Euro 2020: It's going to Rome! - Η Ιταλία νίκησε την Αγγλία στα πέναλτι και πήρε τον τίτλο- Δείτε τα γκολ

Euro 2020: It's going to Rome! - Η Ιταλία νίκησε την Αγγλία στα πέναλτι και πήρε τον τίτλο- Δείτε τα γκολ

Η Ιταλία κατέκτησε το Euro 2020 και για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης - Οι Άγγλοι προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Σο, αλλά η Ιταλία ισοφάρισε στο 67' με τον Μπονούτσι και το σκορ - Ήρωας στη διαδικασία των πέναλτι ο Ντοναρούμα

italiaaaaa
Ο Ντοναρούμα έπιασε τρία πέναλτι, διέλυσε τα όνειρα των Αγγλων και το ποδόσφαιρο αντί για το σπίτι τους, πηγαίνει στη Ρώμη. Η Ιταλία νίκησε 3-2 από την άσπρη βούλα (1-1 παράταση) και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, αφήνοντας άτιτλα τα Λιοντάρια. Για δεύτερη φορά (και πρώτη μετά το 1976) ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccqnn3nxt8a9-sf)



Αιφνιδιασμός και το ταχύτερο γκολ
Και αφού είχε γίνει πραγματικό μακελειό με κάθε τρόπο από τους έξαλλους Αγγλους εκτός γηπέδων, ήρθε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών να τους κάνει να υποτροπιάσουν σε κάθε άκρη της χώρας. Ο Κέιν έσπρωξε την τέλεια αντεπίθεση και μετά ανέλαβαν οι δύο πλάγιοι μπακ. Ο Τρίπιερ έκανε τη συστημένη σέντρα και ο Σο με μονοκόμματο σκαστό νίκησε τον Ντοναρούμα μόλις στα 117 δευτερόλεπτα, σκοράροντας μάλιστα για πρώτη φορά με την Εθνική.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccqjnbr5t4y9-sf)


Κλείσιμο
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που κατέβασε την ομάδα του με τρεις σέντερ μπακ, είδε τους παίκτες του να κυριαρχούν αρχικά, να βγάζουν δύναμη, πάθος, ένταση. Ωστόσο, σταδιακά έδωσαν όλο το γήπεδο. Η Σκουάντρα Ατζούρα πήρε την μπάλα,την κυκλοφόρησε στο κέντρο, με τον Ζορζίνιο να αναλαμβάνει το κουμάντο και το μοίρασμα. Δεν μπορούσε όμως με κανέναν τρόπο να διασπάσει την τριπλή ζώνη άμυνας των αντιπάλων τους και είχε μόνο τον Κιέζα από δεξιά να παλεύει να δημιουργήσει κάποια αναστάτωση.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Σε μία τέτοια στιγμή εκείνος ήταν που με ατομική ενέργεια και μακρινό σουτ (35') απείλησε για μία και μοναδική φορά στο ημίχρονο. Γενικότερα, τα πρώτα 45 λεπτά δεν είχαν καμία απολύτως συγκίνηση, μιας και η Αγγλία παρέμεινε εντελώς παθητική και δεν επιχείρησε σε κανένα σημείο να βγάλει έστω μία καλή κόντρα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανακάτεψε την τράπουλα και την άμυνα των Λιονταριών.

Ανακάτεμα τράπουλας και ισοφάριση
Στο ματς πέρασε ο Μπεράρντι, βγήκε ο Ιμόμπιλε, η επίθεση έμεινε χωρίς φορ, με τον Ινσίνιε σε ρόλο “false-9” και άλλαξαν την εικόνα. Ο Κιέζα πέρασε στην αντίθετη πλευρά και έκανε ακόμα καλύτερα πράγματα. Η Ιταλία πλέον απέκτησε ουσία. Ινσίνιε (57') και Κιέζα (62') υποχρέωσαν τον Πίκφορντ να δείξει την κλάση του, κάτι που έκανε και στην ισοφάριση, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τα πάντα μόνος του.

Επειτα από κόρνερ, ο Κριστάντε πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Βεράτι τη δεύτερη, ο Πίκφορντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπονούτσι (67') έφερε τον τελικό στα ίσα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccqlg4evhum1-sf)


Ηταν το 12ο γκολ παίκτη της Γιουβέντους στη διοργάνωση, κάνοντας σχετικό ρεκόρ, μιας και ξεπέρασε τα 11 της Μπαρτσελόνα από το 2012. Η Ιταλία συνέχισε να πιέζει, η Αγγλία δεν έβγαζε αντίδραση και κάπως έτσι ο φετινός έγινε ο έβδομος τελικός ever σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πήγε στην παράταση.

Από την άσπρη βούλα μετά το χτύπημα του Πανένκα
Εκεί τα Λιοντάρια πήραν τα πάνω τους, καθώς οι αντίπαλοί τους έβγαλαν μεγαλύτερη καταπόνηση και επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αλλαγές των Κιέζα, Ινσίνιε, Βεράτι. Ακόμα κι έτσι όμως κανένας δεν μπόρεσε να βάλει το χρυσό γκολ του τίτλου και έτσι το Euro 2020 έγινε το δεύτερο που θα κρινόταν στα πέναλτι, έπειτα από εκείνο που πήρε η Τσεχοσλοβακία κόντρα στη Γερμανία το 1976, χάρη στο θρυλικό πέναλτι του Αντονιν Πανένκα...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccqndgu1c4ll-sf)

Τα πέναλτι...
Μπεράρντι 1-0
Κέιν 1-1
Μπελότι 1-1 απόκρουση
Μαγκουάιρ 1-2
Μπονούτσι 2-2
Ράσφορντ 2-2 δοκάρι
Μπερναρντέσκι 3-2
Σάντσο 3-2 απόκρουση
Ζορζίνιο 3-2 απόκρουση
Σάκα 3-2 απόκρουση


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccqna7bjt5ox-sf)


Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Εμερσον (118' Φλορέντσι), Ντι Λορέντσο, Βεράτι (96' Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (54' Κριστάντε), Κιέζα (85' Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε (91' Μπελότι), Ιμόμπιλε (55' Μπεράρντι)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ (120' Σάντσο), Σο, Ράις (74' Χέντερσον, 120' Ράσφορντ), Τρίπιερ (71' Σάκα), Μάουντ (99' Γκρίλις), Φίλιπς, Στέρλινγκ, Κέιν.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης