Euro 2020: Η Ισπανία στους «8» - Ματς θρίλερ και 5-3 στην παράταση τους Κροάτες - Δείτε τα γκολ

Euro 2020: Η Ισπανία στους «8» - Ματς θρίλερ και 5-3 στην παράταση τους Κροάτες - Δείτε τα γκολ

Στο 3-3 η κανονική διάρκεια - Στο δεύτερο ματς με τα περισσότερα γκολ σε Euro 2020, η «εφτάψυχη» Κροατία επέστρεψε από 3-1 σε 3-3 στο 90+2', πάλεψε στην παράταση, αλλά η Ισπανία με τον Μοράτα (Νο1 Ισπανός σκόρερ σε Euro) σφράγισε την πρόκριση

morataespana
Προερχόταν από μια άνετη πεντάρα στο κλείσιμο του 5ου ομίλου. Ποιος να της το έλεγε ότι θα ακολουθούσε άλλη μία, μα με πολύ υψηλότερο βαθμό δυσκολίας και σασπένς. Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα με δύο σερί πεντάρες σε τελική φάση Eurο κι αυτό διότι η Κροατία την πίεσε στο έπακρο, κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος της 3-1 σε 3-3 στις καθυστερήσεις και υποχρέωσε τους Φούριας Ρόχας να ψάξουν τη νίκη στην παράταση. Το τελικό 5-3 ήταν το σκορ του απόλυτου θρίλερ στο φετινό Euro, που έστειλε τους Ταύρους στους «8», να περιμένουν τον νικητή του Γαλλία-Ελβετία, αλλά και του πιο γεμάτου από γκολ ματς των τελευταίων 60 ετών, με πρώτο να παραμένει το Γιουγκοσλαβία-Γαλλία 5-4 από το 1960!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccfgyclywhw9-sf)



«Σοκ» με ανεπανάληπτο αυτογκόλ Σιμόν

Με την παρουσία του Μπουσκέτς στον άξονα και τον Πέδρι απελευθερωμένο, το σύνολο του Λουίς Ενρίκε κυριάρχησε από την αρχή και βρήκε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για το προβάδισμα, με Σαράμπια στο 13' και κυρίως με το τετ-α-τετ του Κόκε που έβγαλε νικητή τον Λιβάκοβιτς στο 19'. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το γκολ είναι θέμα χρόνου, σημειώθηκε από την αντίθετη μεριά με τον πιο απίθανο τρόπο. Από το γύρισμα του Πέδρι στην εστία, ο Ουνάι Σιμόν υπέπεσε σε αδιανόητο «τσαφ» και η μπάλα κατέληξε τόσο άκοπα στα δίχτυα της Ισπανίας, για το 9ο αυτογκόλ στο φετινό Euro και 7ο λάθος που οδηγεί σε γκολ από τον κίπερ της Μπιλμπάο στη σεζόν (νο1 στα Τοπ-5 πρωταθλήματα)!

Επιμονή κι ανατροπή με Τόρες πρωταγωνιστή

Οι Φούριας Ρόχας σάστισαν, αλλά ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ του 0-1 και συνέχισαν την πίεση προς την εστία των Κροατών. Ώσπου επήλθε δικαιοσύνη και στο 38' ο σούπερ φορμαρισμένος στο φετινό Euro Σαράμπια νίκησε τον Λιβάκοβιτς σε δεύτερο χρόνο για το 1-1.

Η αντεπίθεση για την απόλυτη ανατροπή συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος και ό,τι δεν μπορούσε να κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμη ο άστοχος Μοράτα, το έκανε ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα σαν γνήσιος φορ. Από τη σέντρα του Φεράν Τόρες, ο στόπερ της Τσέλσι βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και νίκησε κατά κράτος τον Γκβαρντιόλ για το γκολ της ανατροπής και παρθενικό του με τους Φούριας Ρόχας! Πρώτος μετά τους Άλμπα και Ενρίκε που ανοίγει λογαριασμό σε νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Από δημιουργός, στο 77' ο εκ των MVP Τόρες μετατράπηκε σε σκόρερ με το 8ο του γκολ σε 15 ματς (όπως και οι Μπουτραγκένιο, Βίγια στο δικό τους ξεκίνημα) και το 3-1 φάνηκε να δίνει το τελειωτικό «χτύπημα» προς τους Κροάτες.

«Επτάψυχη» Κροατία και παράταση στο 90+2'

Οι φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Κι αυτή ειπώθηκε σε δύο χρόνους, από δύο «χρυσές» αλλαγές του Ζλάτκο Ντάλιτς. Ο φοβερός και τρομερός εξτρέμ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Όρσιτς έβαλε ξανά στο ματς την Κροατία στο 84' μετά από περιπετειώδη φάση και επιβεβαίωση του Τσακίρ μέσω on-line technology, για να φτάσουμε στο 90+2' όπου από τη δική του σέντρα-ασίστ, ο έτερος νεοεισελθών στο ματς, Μάρκο Πάσαλιτς της Αταλάντα, πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής για το 3-3 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Ιστορικός Μοράτα και οριστικό game-over

Η Κροατία άγγιξε, μάλιστα και την ολική ανατροπή στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Πρώτα ο Όρσιτς στο 92' με επικίνδυνο σουτ και εν συνεχεία ο Κράμαριτς, με τον Σιμόν να λέει «όχι» και να εξιλεώνεται με σούπερ απόκρουση για το αυτογκόλ. Η απάντηση της Ισπανίας έμελλε να είναι καθοριστική. Μπορεί σε όλο το ματς να εκτελούσε άστοχα ή να έβρισκε απέναντί του τον Λιβάκοβιτς, ο Άλβαρο Μοράτα, όμως, πέτυχε φανταστικό γκολ με κατέβασμα και «κεραυνό» με τη μία για το 4-3 στο 100' και το 5ο του γκολ σε τελική φάση Euro, επίδοση που τον θέτει στην κορυφή των Φούριας Ρόχας παρέα με τον Φερνάντο Τόρες.

Η οριστική πράξη στη ματσάρα του «Parken» ήρθε στο 103', με τον Μίκελ Ογιαρθάμπαλ να τελειώνει έξοχα τη φάση από την αριστουργηματική μπαλιά του Όλμο και να γράφει τον επίλογο στο «έπος» που έστειλε την Ισπανία στους «8» μετά το 2012, όποτε και κατέκτησε τον τελευταίο της τίτλο.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74' Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (114' Ιβάνουσετς), Κόβατσιτς (79' Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (67' Όρσιτς), Βλάσιτς (79' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρθία (71' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77' Άλμπα), Μπουσκέτς (101' Ρόδρι), Πέδρο, Κόκε (77' Ρουίθ), Φεράν Τόρες, Σαράμπια (71' Όλμο), Μοράτα

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ματ Χάνκοκ: «Ξενοκοιμόταν» ο πρώην υπουργός με χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων;

Γιατί αυτοκτόνησε ο «Κρητικός»; Το τελευταίο γράμμα και το κουτί με τα €40.000

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Δημοτικός αξιωματούχος διαβεβαίωνε για την ασφάλεια του κτιρίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης