Euro 2020 (5ος όμιλος) Σουηδία-Πολωνία 3-2: Ο Λεβαντόφσκι δεν ήταν αρκετός - Δείτε τα γκολ

Euro 2020 (5ος όμιλος) Σουηδία-Πολωνία 3-2: Ο Λεβαντόφσκι δεν ήταν αρκετός - Δείτε τα γκολ

Η Σουηδία έκανε την έκπληξη και πήρε την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο του Euro 2020, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους Πολωνούς - Ο συγκινητικός Λεβαντόφσκι ισοφάρισε το 2-0 σε 2-2 στο 84', αλλά ο Κλάεσον στο 90'+3' διαμόρφωσε το τελικό 3-2 που κράτησε τους Σκανδιναβούς στην κορυφή και άφησε την Ισπανία στη 2η θέση

24356783
Στον άκρως τρελό κι απρόβλεπτο 5ο όμιλο του Euro 2020 δε θα μπορούσε το φινάλε να είναι διαφορετικό... Με την Σουηδία να έχει προκριθεί από τη 2η αγωνιστική και την Πολωνία να καίγεται για νίκη, τα δυο γκολ του Φόρσμπεργκ (2' κι 59') φάνηκε να τελειώνουν τα πάντα, όμως ο Λεβαντόφσκι είχε άλλη άποψη. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος σέντερ φορ απάντησε με δυο δικά του γκολ (61', 84') για να ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο εντελώς... ροκ, όπου ο Κλάεσον στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-2 που κράτησε τη Σουηδία στην πρώτη θέση, έστειλε την Ισπανία πάνω στην Κροατία και την Πολωνία σπίτι της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccb73vdqef75-sf)


Μπορεί να μην έχει τη λάμψη του Ζλάταν, αλλά αυτή η Σουηδία μπορεί να ονειρεύεται πολλά! Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν 3-2 της Πολωνίας, πέτυχαν τη δεύτερη νίκη στον όμιλο και πήραν την πρωτιά, αφήνοντας εκτός την παρέα του Λεβαντόφσκι! Κι όμως για να έρθει αυτό το απίθανο σενάρια, χρειάστηκε το γκολ του Κλάεσον στις καθυστερήσεις. Έτσι, η ομάδα του Γιάνε Αντερσον τερμάτισε στην κορυφή και απέφυγε τους Κροάτες, ενώ θα παίξει τελευταία στην επόμενη φάση, την ερχόμενη Τρίτη (29/06), κερδίζοντας ανάσες...

Οι Σκανδιναβοί μπήκαν δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια τους. Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ με όμορφη ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έβαλε μπροστά στο σκορ (1-0) την ομάδα του. Την υπεροχή των Σουηδών ήρθε να «σπάσει» η τρομερή διπλή ευκαιρία των Πολωνών στο 17΄.

Μοιραίος ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις στην ίδια φάση, έστειλε με κεφαλιές την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Η Σουηδία δεν επηρεάστηκε, είχε την κατοχή, πίεσε, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και έμοιαζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccb4wvlwgvj5-sf)


Στην επανάληψη οι Πολωνοί μπήκαν δυνατά στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο ματς, ωστόσο ο Ρόμπιν Όλσεν ήταν εντυπωσιακός με δυο σωτήριες επεμβάσεις στο ενεργητικό του έπειτα από σουτ των Ζιελίνσκι (47΄) και Κριχόβιακ (52΄).

Οι Σουηδοί απάντησαν στο 59΄. Ο Κουλουσέφσκι έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έστρωσε την μπάλα στον Φόρσμπεργκ ο οποίος με ωραίο σουτ πέτυχε το 2-0

Αντίδραση της Πολωνίας...
Η Πολωνία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και πήρε το «όπλο» του ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο επιθετικός της Μπάγερν με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό μείωσε στο 61ο λεπτό σε 2-1 για την ομάδα του Πάουλο Σόουζα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της.

Ο Σβίερτσοκ στο 66' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε γιατί από το τσεκ που έγινε από το VAR διαπιστώθηκε ότι υπήρχε οφσάιντ.

Ο «Λέβα» χτύπησε ξανά στο 84ο λεπτό και ισοφάρισε για την Πολωνία σε 2-2, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες ελπίδες στην ομάδα του για την τρίτη θέση σε εκείνο το σημείο και κλέβοντας την πρωτιά από τη Σουηδία.

... χτύπημα κορυφής ο Κλάεσον!
Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε. Κι αυτό γιατί ο Βίκτορ Κλάεσον στο 90+4', στην τελευταία φάση του ματς, χάρισε στους Σκανδιναβούς τη νίκη (3-2) και την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου.

Έτσι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Ρόμπιν Όλσεν και η παρέα τους περιμένουν αντίπαλο στους 16, αντίθετα οι Πολωνοί έμειναν εκτός διοργάνωσης.


Τα σημερινά αποτελέσματα
Σουηδία-Πολωνία 3-2
Ισπανία-Σλοβακία 5-0

Η τελική βαθμολογία:
1.Σουηδία (4-2) 7
2.Ισπανία (6-1) 5
---------------------
3.Σλοβακία (2-7) 3
4.Πολωνία (4-6) 1

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:
Καύσωνας: Ποιες πόλεις της χώρας πλήττει από σήμερα - Με τι καιρό θα μπει ο Ιούλιος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες απαιτήσεις του δολοφόνου - Ζήτησε να κάνει μεροκάματα στη φυλακή

Ιαπωνία: «Όχι» από το ανώτατο δικαστήριο στους νιόπαντρους για να κρατούν τα δικά τους επώνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ